Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
4232
View
60
Reply

Please Help! Travel to sabah

[Copy link]

Author: MAXAN5115    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-11-2017 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi, me & my family plan travel to KK sabah next week on 8th Nov - 11th Nov. We already booking the homestay in mudah.my and the address is No. 23, Lorong Bunga Matahari 1, Taman Fantasi, 88400 Kota Kinabalu, Sabah. The person incharge is En Kamarul (0194364696).All the deposit was done. But now, im scared if the owner cheating to me about the homestay  because i trying to call and msg him many time but never pickup/reply since my travel day is coming. I need to inform n discuss with him. Anyone familiar or get bad experience from that owner? Im from Johor so we dont have any people that we know at sabah.please help me or whatspp me 0126048605
150949431039910932315.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
@chazey sistur taw ka??
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 08:21 AM | Show all posts
apa kata u guna guna hp lain, sms dia konon2 nak book bilik.
tengok dia reply tak?
kalau elok je dia reply, sumthin wrong lah tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 08:28 AM | Show all posts
uori replied at 1-11-2017 08:21 AM
apa kata u guna guna hp lain, sms dia konon2 nak book bilik.
tengok dia reply tak?
kalau elok je d ...

cadangan yg bagus, hati2 TT
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2017 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
uori replied at 1-11-2017 08:21 AM
apa kata u guna guna hp lain, sms dia konon2 nak book bilik.
tengok dia reply tak?
kalau elok je d ...

Betul gak tu..ok saya cuba buat camtu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2017 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
harrypoter replied at 1-11-2017 08:28 AM
cadangan yg bagus, hati2 TT

Orait..sy cuba
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2017 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 1-11-2017 08:11 AM
@chazey sistur taw ka??

Kalau ada info..boleh inform pd sy..tq
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
tak pernah tau or dengar ada nama taman fantasi nearby that area..dia ada bagi location tak?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 08:55 AM | Show all posts
harrypoter replied at 1-11-2017 08:28 AM
cadangan yg bagus, hati2 TT

jarakkan tempoh masa nak call tu klu pakai no baru selepas 5 minit call pakai no lama mesti dia suspicious xnak angkat
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 08:58 AM | Show all posts
@raradhia mohon bantuan
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
okay i just googled...taman fantasi with a lorong bunga matahari memang ada, but its not really nearby the locations macam dalam ads tu..

the taman fantasi from google maps is nearby jalan tuaran, likas..about 16 mins drive from jakel, ums and 1borneo..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 09:18 AM | Show all posts
hmmmmmm jgn tipu sudah la .... sian u
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2017 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
lovezy replied at 1-11-2017 08:51 AM
tak pernah tau or dengar ada nama taman fantasi nearby that area..dia ada bagi location tak?

Dia just bg alamat shj..sy minta dia share location banyak kali..tak bagi2..just bg address je...pls help me
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2017 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 1-11-2017 08:55 AM
jarakkan tempoh masa nak call tu klu pakai no baru selepas 5 minit call pakai no lama mesti dia su ...

Dh try call plai no baru smua..dia still x agkt..risauu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2017 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
nisako replied at 1-11-2017 09:18 AM
hmmmmmm jgn tipu sudah la .... sian u

Hope btul lah..dh last minit ni..nk kne carii smuaa homestay n butn gitu je depositnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-11-2017 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
lovezy replied at 1-11-2017 09:04 AM
okay i just googled...taman fantasi with a lorong bunga matahari memang ada, but its not really near ...

Saya check dlm waze pn ada..cuma xtahu btul ke umah tu dibut utk homestay atau sebaliknya
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
-electrifying- replied at 1-11-2017 08:58 AM
@raradhia mohon bantuan

haha, iols xtahu kewujudan taman ittew tp kalau google ada ja
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
MAXAN5115 replied at 1-11-2017 09:51 AM
Saya check dlm waze pn ada..cuma xtahu btul ke umah tu dibut utk homestay atau sebaliknya

saya pun takut jugak kalau2 dia guna alamat orang lain ke..sebab kwsn berdekatan yg dia tulis kat ads tu tak berdekatan sgt pun dengan location rumah tu..how much deposit yang you bayar dia?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
MAXAN5115 replied at 1-11-2017 09:51 AM
Saya check dlm waze pn ada..cuma xtahu btul ke umah tu dibut utk homestay atau sebaliknya

next time u boleh join group sabah preloved item nnt dekat sana kalau u nak minta pertolongan cari homestay or apa, org akan suggest. .better u post ni dekat sabah preloved item manataw diorang taw!
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
group yg ni, try post dekat sana sbb ramai sabahan. .

nnt org akan up
PicsArt_11-01-10.03.00.png
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098088s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list