Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11586
View
202
Reply

Dgn siapa korang share masalah rumah tangga (kalau gaduh dgn suami/isteri)?

[Copy link]

Author: caramel_cloud9    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-11-2017 08:35 AM | Show all posts
Pendam je ...

Tapi biasa pendam pon x lama ... kadang x sampai 1 hari ..

ai jenis suka confront ... perang mulut hehehe .. tapi suami selalunya x layan sebab so far case gaduh x bapa concrete .. lebih kepada ai yg x puas hati on isu picisan katanya ... so, normally x berapa di layan ... hmmmmm

Tapi yang bagusnya ... gaduh2 ... lepas tu ai mcm tersedar sendiri .. pastu buat muka dek aje .. lama2 baiklah ...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 08:56 AM | Show all posts
mak bapak kita tak sesuai - sebab 99% mmg dorang  akan menangkan kita
adik beradik tak sesuai - peratusan kurang sikit dari yg atas, tapi kalau jodoh kita panjang, dorang yg akan bermasam muka dgn laki kita
kawan2 tak sesuai - tak semua kawan2 yg nak nmpk kita bahagia, tak percaya cuba up status kencing manis boleh potong kaki, tak ramai yg akan like atau komen, tapi cuba share hal dlm kain, yg tak pernah like or berinteraksi dgn kita yg akan keluar and bagi pendapat

pergaduhan suami isteri most of the times akan hilang dgn sendiri, but if besar sgt masalah tu eg penderaan mental or fisikal, ada melanggar takliq semasa bernikah etc, elok lar pergi ke mahkamah for counselling

nak cari 3rd party yg boleh nmpk keburukkan kita as husband and wife tu yg penting, sebab kita pun ada ego kita sendiri, we need them to point them out.

pernah ada orang nasihatkan shin, nak dpt pendapat yg paling bernas and buat kita terduduk, cari orang yg kehilangan pasangan hidup, dari situ kita akan faham erti kehilangan and most of the 'problems' sebenarnya tak sebesar mana.

good luck TT
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 09:45 AM | Show all posts
caramel_cloud9 replied at 31-10-2017 10:25 PM
Kahkahkahkah
Curlassss kak tom. FB saya hanya utk bahan bacaan saya. Bukan tmpt luahan perasaan.
...

mereka tu manusia2 yang hilang waras dik, manusia2 yang fikir mereka lebih pandai dari tuhan. mereka tu kawan rapat si oshin. kalau kau nak tahu lebih lanjut pasal mereka berdua tu, kau tanya kat oshin dik.











Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:00 AM | Show all posts
For me, better jgn cite pada kenalan... kat forum ok kot... cth kwn i baru kahwin... dlm setahun mcm tu gak lah... suami die tak boleh perform....  so kalau i jumpa depa mmg otak i akan ter relate dgn cite kwn i ni... emmm, kesian kot...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:01 AM | Show all posts
kaktombaru replied at 1-11-2017 09:45 AM
mereka tu manusia2 yang hilang waras dik, manusia2 yang fikir mereka lebih pandai dari tuhan. mere ...

nick kamikaze ker ni kaktom? sakan dok merempit meroyan kat CI nun

so kesian.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:20 AM | Show all posts
kesian kaktom tgk kau dik, macam la kau sorang saja pakai nama oshin dalam dunia. kau tgk kat facebook geng2 liberal kurang waras, berlambak guna nama oshin dik.


Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 10:54 AM | Show all posts
Kena tambah satu lagi kategori sebab kalau si @sebu1 gaduh dengan somi khayalan dia, dia akan menumpukan seluruh perhatian jiwa raganya tak terhingga dekat FD atau bahasa penuhnya Bahagian Perbincangan Keluarga


#donememberitahu


#kelasgittew



Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 11:23 AM | Show all posts
alahai kaktom, apaadahal nick yg lama tu buat stock? tetiba terlupa icon reply iyaaa

ingat kental lar sgt jiwa raga kaktom, dah bertahun dok berkampung kat CI nun
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 11:56 AM | Show all posts
yang kecik2 sllu share ngn group BFF

tp yg berat2 x pnh cite kt sape2 hatta kt forom.com sekalipun

pendam sendiri mengadu kt Allah je mampu

masalah lain susah cite kt hb sbb pendekatan dia lain

org terover sensitif ni susah sikit nk share nnt dia terlebih emosi

ujung2 simpan sorang kadang ckp kt anak yg x paham pape...

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 12:06 PM | Show all posts
ini forum umum.
kaktom nak duduk mana, nak post kat bod mana, terserah kaktom
nak tag, nak qoute forumers pun terserah kaktom.
kau kenapa dik?
sakit hati kaktom tak tekan reply direct kat kau?

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 01:07 PM | Show all posts
kaktombaru replied at 31-10-2017 01:40 PM
pada kaktom la kan, elok share dalam fb, macam kes asiah abd jalil yg berkawan dengan siti kasim tu. ...

Saya suka nasihat kaktom
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 01:21 PM | Show all posts

bila masalah si bini cerita kat facebook si bini, pastu si laki counter dekat fb si laki, abang2 kakak2, ipar2, mak, bapak, mak bapak mertua join posting londehkan semua kat fb, baru kita boleh nilai mana betul siapa slah.

ini cerita kat fd jer, one way, one side punya story. lagi yg bukak thread kaum perempuan tengah stress, dia punya tambah garam kan dik, masin kaktom tak boleh makan. tak dapat nak hadam, kurang nak percaya.


Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn cita kat colleague..i dah pernah kena..sebaiknya citalah dekat Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 03:41 PM | Show all posts
pendam je...
lepas tu esok lusa luah kat hasben..
Alhamdulillah masalah selesai
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
kaktombaru replied at 31-10-2017 09:40 PM
pada kaktom la kan, elok share dalam fb, macam kes asiah abd jalil yg berkawan dengan siti kasim tu. ...

Wakakkakaka
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
caramel_cloud9 replied at 31-10-2017 11:30 PM
Betul.
Tapi..kalau cerita dkt diorg mungkin diorg boleh bg pendapat. Org tua byk pengalaman katak ...

Aku tak sanggup bgtau parents sbb satu nya (dan paling utama kot) takmau ada sifat atau pandangan judgemental dkt laki aku

Ye lah kita tgh marah keluar lah yg buruk. Hakikatnya banyakkk kebaikan laki/bini kita tu selain dr yg buruk nan satu tu

So xmau menyesal kemudian hari parents mmg aku paling jarang la bgtau
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 03:51 PM | Show all posts
kat forum inilah, tak da siapa kenal so tak ada yg bias
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 04:19 PM | Show all posts
kaktom bakal menjadi superstar dalam forum ni tak caya tengok lah nanti

kelasss gittewwww
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 04:22 PM | Show all posts
En.Suami selalu tak suke cite pd org lain.....so pendamkan je la.....tapi bila dah sampai 1 tahap letop gak.....coz bila kita cite bukan burukan pasangan but luahkan & to settle the problem......org EGO & SOMBONG je tak boleh terima pandangan & discuss.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2017 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
meroyan kat cari je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089629s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list