Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
4783
View
79
Reply

Are You Really Sabahan?

[Copy link]

Author: raradhia       Show all posts   Read mode

Post time 30-10-2017 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 30-10-2017 07:35 PM
mcm nda sedap ja tu, pernah beli cap udang tp mcm bau kapur laa pulak!

byk btol  ...

Iya nih ada yg bau mcm kapur hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 30-10-2017 07:37 PM
alamak, bukan yayasan sabah tu. .tp, suria sabah! hihihi

2 markah utk anda!

X dpt kredit ke hehe
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 30-10-2017 02:28 PM
1. Buah salak (apa sudah nama lokal ni buah? Lupa).

2. Sompoton

Salak @ Begung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2017 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
cHimo replied at 30-10-2017 09:00 PM
Iya nih ada yg bau mcm kapur hahaha...

OMG, mi mcm tu mmg xkena suka ni kalau kami masak d sini. .HAHA, mesti kena tagur kenapa bau kapurrrr ni?

tp, xtaw laa yg warna lain sbb mi udang ni byk betul warnanya. .mntaw yg lain tu sedap. .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2017 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
tunangku replied at 30-10-2017 09:57 PM
X dpt kredit ke hehe

alamak uolsss, HAHAHA. .xtaw laa mana mod thread sabahan ni, xmuncul2 lg kalau x boleh minta kredit
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
harrypoter replied at 30-10-2017 02:56 PM
dusun..
1. Torintid
2. sompoton

Ko barulah bahasa klasik lagi jawapan. Tahniya tahniya!
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 30-10-2017 02:06 PM
dah kawin blom, kalau blom nnt bakal2 jd urg sabah laitu

Sudah bah. Dpt org tawau aku ini. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2017 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 30-10-2017 01:45 PM
jawablaa semua uols

Siuk tu gambal sompoton dlu sa ada juga tu key chin sompoton nga hilang bha tarus hheee sa pun pndai mood mo juin sni klau tdk kumin si umandak nda lengkap sa rsa begia bru la ada tu peeling minsinta debilang caring is sharing kboh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2017 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 30-10-2017 10:06 PM
Salak @ Begung



......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2017 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
SelakLangsir replied at 30-10-2017 11:28 PM
Sudah bah. Dpt org tawau aku ini. Hahaha

aisehman, mkn burasak laa masa hari raya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2017 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Muhangku replied at 31-10-2017 07:56 AM
Siuk tu gambal sompoton dlu sa ada juga tu key chin sompoton nga hilang bha tarus hheee sa pun pnd ...


HAHAHA, pakat butul ni bahasa ko! kih kih kih, bha kan bagus kmurang kumin2 sini kasih meriah jua ni thread, ini inda sunyi sepi seja

kasian thread sabahan kita
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2017 09:17 AM | Show all posts
Ikan basung masak ampap... tapun tapun.. paksa pigi bali ikan basung ni karang suru mama masak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2017 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Roan replied at 31-10-2017 09:17 AM
Ikan basung masak ampap... tapun tapun.. paksa pigi bali ikan basung ni karang suru mama masak..

uiii, terus beli ikan basung bha. .hihi

iols suka hinava jgak, adoii. .punyaaa sadap!! masam2 mmg pembuka selera!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2017 11:51 AM | Show all posts
raradhia replied at 31-10-2017 10:09 AM
uiii, terus beli ikan basung bha. .hihi

iols suka hinava jgak, adoii. .punyaaa sadap!! ma ...

ko kan... tapun tapun..
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2017 12:13 PM | Show all posts
passspuhun nopo la
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2017 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 31-10-2017 08:21 AM
HAHAHA, pakat butul ni bahasa ko! kih kih kih, bha kan bagus kmurang kumin2 sini kasih meriah ju ...

Sipi2 sabahan boleh merempan kh dlm ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2017 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 31-10-2017 12:27 PM
Sipi2 sabahan boleh merempan kh dlm ni

laaa, apasal iols xperasan pun uolsss komen ni. .

sipi2 mcm mn tu? HAHA, dr mana dtgnya sabahan anda? *konon
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2017 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
harrypoter replied at 31-10-2017 12:13 PM
passspuhun nopo la

ckp apa tu harrypoter? iols bukan dusun aa, iols brunei
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2017 03:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sabah negri indah permai
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2017 09:36 AM | Show all posts
raradhia replied at 2-11-2017 05:53 PM
ckp apa tu harrypoter? iols bukan dusun aa, iols brunei

paaspuhun ku tonsilot nuh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084333s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list