Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4747
View
79
Reply

Are You Really Sabahan?

[Copy link]

Author: raradhia    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-10-2017 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai bukan sabahan tapi nak cakap sedapnye buah salak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 30-10-2017 03:05 PM
omg, keropok amplang tu mmg sedapp uolss. .iols sndri pun dah berbulan xmkn, last time raya hari t ...

Tu la..lg satu ade sejenis mee yg mmg sedap. Tp dorg pgl mee kering, kena rendam or rebus je utk bg lembut. Msk letak kicap je pun da sedap sis,my husbd yg kurg mkn mee ni bole mkn x igt dunia sbb mkn mee kering ni.

Tp x tau la kt daerah lain ade ke x mee ni.

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 03:32 PM | Show all posts
Fiona tau 2 jer



1. Buah Salak

2. Kuih Cincin... (sedapnya kalo beli yang rangup tu)..


Rasa nak terbang ke Sabah jer cari kuih cincin.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini saya tau bah..namanya buah naga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2017 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Rainrein replied at 30-10-2017 03:19 PM
Ai bukan sabahan tapi nak cakap sedapnye buah salak tu.

dekat semenanjung ada ka buah salak ni uols?

sedap kannn, rangup2 lg. .fuhhh. .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2017 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 30-10-2017 03:22 PM
Tu la..lg satu ade sejenis mee yg mmg sedap. Tp dorg pgl mee kering, kena rendam or rebus je utk b ...

apa nama mi tu?? iolsss pun xsuka sgt mi, kalau kueh teow tu iols mkn lg berbanding mi. .hihihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2017 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ShrekFiona20 replied at 30-10-2017 03:32 PM
Fiona tau 2 jer



meh laa uolsss cuti2 kat sini, hihihi

betullll, 2 markah utk fiona!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2017 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 30-10-2017 03:33 PM
Ini saya tau bah..namanya buah naga

HAHAHA, manada buah naga

teka lg teka lg
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 03:43 PM | Show all posts
raradhia replied at 30-10-2017 03:39 PM
meh laa uolsss cuti2 kat sini, hihihi

betullll, 2 markah utk fiona!

tahun depan laa plan pergi... rindu kepak ayam pasar filipin Kota Kinabalu
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 30-10-2017 03:39 PM
apa nama mi tu?? iolsss pun xsuka sgt mi, kalau kueh teow tu iols mkn lg berbanding mi. .hihihi

Mcm xde tulisan pape pun. Sbb ayah SIL selalu pos dr tawau mcm xde brand je. Tp mmg mee kering dorg pgl.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 30-10-2017 07:38 AM
dekat semenanjung ada ka buah salak ni uols?

sedap kannn, rangup2 lg. .fuhhh. .

Ada yu. Umah PIL ai pun ada dedulu. Selalu gak makan. Pastu ada skali tu ai balik abis dah dia tebang semua pokok pokok salak tu. Keciwanya rasa.

Salak sabah sama macam salak indon ke yu. Salak indon besar besar and manis kan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2017 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 30-10-2017 03:47 PM
Mcm xde tulisan pape pun. Sbb ayah SIL selalu pos dr tawau mcm xde brand je. Tp mmg mee kering dor ...

owhh, sbb pernah jgak mkn mi dr tawau. .mi ranggu nama dia, hihihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2017 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Rainrein replied at 30-10-2017 03:56 PM
Ada yu. Umah PIL ai pun ada dedulu. Selalu gak makan. Pastu ada skali tu ai balik abis dah dia teb ...

alamak, salak indon ada lg ka uols? iolss xpernah mkn plak, iols mkn ja asalkan salak. .hihihi

xtaw pun ada salak indon. .
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 05:03 PM | Show all posts
I tau Buah salak & Kuih cincin jek.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2017 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by raradhia at 30-10-2017 05:09 PM
Mary_jane replied at 30-10-2017 05:03 PM
I tau Buah salak & Kuih cincin jek.


kih kih kih kih, ternyata bukan sabahan
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 30-10-2017 08:25 AM
alamak, salak indon ada lg ka uols? iolss xpernah mkn plak, iols mkn ja asalkan salak. .hihihi
...

Taktaula betul ke x salak indon tapi dulu kalu gi pasar dia state la salak indon tu ai tanya. Ingat yu tau. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 30-10-2017 03:22 PM
Tu la..lg satu ade sejenis mee yg mmg sedap. Tp dorg pgl mee kering, kena rendam or rebus je utk b ...

Mee cap udang barangkali haha..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2017 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sompoton
Kuih cincin
Yayasan sabah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2017 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
cHimo replied at 30-10-2017 06:41 PM
Mee cap udang barangkali haha..


mcm nda sedap ja tu, pernah beli cap udang tp mcm bau kapur laa pulak!

byk btol mi cap udang ada warna biru laa warna merah laa. .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2017 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
tunangku replied at 30-10-2017 07:27 PM
Sompoton
Kuih cincin
Yayasan sabah

alamak, bukan yayasan sabah tu. .tp, suria sabah! hihihi

2 markah utk anda!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089568s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list