CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 11148|Reply: 136

[Tempatan] Pemuda kemurungan tembak diri sendiri - Seksyen 9 Shah Alam

  [Copy link]
Post time 25-10-2017 11:04 AM | Show all posts |Read mode
sumber: BH Online
Oleh Ruwaida Md Zain

SHAH ALAM: Seorang lelaki ditemui mati dalam keadaan berlumuran darah bersama selaras senapang patah di kediaman keluarganya di Seksyen 9, petang tadi.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Shafien Mamat berkata, mayat mangsa berumur 26 tahun itu ditemui di bilik utama kediaman oleh nenek dan pembantu rumah.

"Dalam kejadian jam 5.31 petang tadi, mangsa yang tidak bekerja dipercayai tembak diri sendiri menggunakan senapang patah milik bapanya.

"Siasatan awal mendapati ketika kejadian, nenek dan orang gajinya terdengar tembakan di bilik utama, kemudian membuka pintu dan mendapati mangsa dalam keadaan terbaring berlumuran darah," kataya kepada BH di sini, hari ini.

Shafien berkata, siasatan awal mendapati senjata api itu milik bapa mangsa yang juga seorang ahli perniagaan dan mempunyai lesen.

"Berdasarkan keterangan keluarga, mangsa yang tinggal bersama nenek dan pembantu rumah mengalami kemurungan sejak beberapa bulan lalu.

"Mayat mangsa dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) untuk tujuan bedah siasat. Kes ini diklasifikasikan sebagai mati mengejut," katanya.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-10-2017 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
da rmai da org melayu bunuh diri.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak bg mkn ubat ke..sian dia..
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:08 AM | Show all posts
ramainya orang yang alami kemurungan sekarang

adakah faktor tekanan dalam kehidupan seharian
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2017 11:10 AM | Show all posts
muda lagi.. baru 26 tahun..
entah apa lah masalah dia... takziah buat seluruh ahli keluarga.
dalam berita ada tunjuk gambar rumah. nampak mewah juga
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:11 AM | Show all posts
Depressed pasal relationship ke. Katanya tak kerja. Apa pun, takziah buat family. Cepat2 la bawak ahli keluarga seek help kalau perasan theyols ada masalah kemurungan etc.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Weiiiii....bahaya penyakit murung nih...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:12 AM | Show all posts
fushimi replied at 25-10-2017 11:08 AM
ramainya orang yang alami kemurungan sekarang

adakah faktor tekanan dalam kehidupan seharian

holland tak masuk world cup pun boleh buat orang murung taw.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-10-2017 11:13 AM | Show all posts
RedPoppy1 replied at 25-10-2017 11:10 AM
muda lagi.. baru 26 tahun..
entah apa lah masalah dia... takziah buat seluruh ahli keluarga.
dal ...

Melayu islam ke? Harap die tak waras la.. kalau tidak, tak jejak syurga die...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:17 AM | Show all posts
rasanya ramai lg yg nak bunuh diri tapi tak bran...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2017 11:18 AM | Show all posts
Minami2013 replied at 25-10-2017 11:13 AM
Melayu islam ke? Harap die tak waras la.. kalau tidak, tak jejak syurga die...

tak de mentioned nama. cuma cakap bapa dia ahli perniagaan tapi area tu mostly malay la kut...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:20 AM | Show all posts
Depression ni macam silence killer sebab susah nak nampak tanda2nya, diluar kadang2 nampak ceria dalam hati hanya dia yang tahu.  Hanya orang yang betul2 rapat je boleh notice perubahan pada dirinya.  Lebih kurang macam kes mamat Linkin Park yang bunuh diri aritu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-10-2017 11:21 AM | Show all posts
mungkin orang2 yg depressed ni diorg dah tak tau apa jalan terbaik.. tak tau nak cari siapa

like me.. i pun tak tau ada website khas utk orang2 yg mengalami kemurungan.. ni yg i jumpa..
baru google tadi

http://www.befrienders.org.my/
http://mmha.org.my/slide/
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:27 AM | Show all posts
tersontot mlm kot
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:31 AM | Show all posts
vanillaninja replied at 24-10-2017 03:11 PM
Depressed pasal relationship ke. Katanya tak kerja. Apa pun, takziah buat family. Cepat2 la bawak ah ...

Mesti sedara2 datang bertandang ke rumah pastu tanya. Man, ngkau tak keje lagi ke? Astagaaa ngkau neh hape nak jadi nehhh?! Dah belajar U dah grad sume tapi makan tanggung berak cangkung lagi neh??? Kau tak mintak keje ke, man? Yang tanya soalan tue dah lar datang rumah orang lepas tue sebok lagi hal peribadi orang. Kalau tanya tue nak bagi keje takpe. Ini tidak, saje tanya sebab nak bagi orang tue rasa lagi teruk lagi dengan diri dia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:33 AM | Show all posts
Asal sebut mental jer, orang Melayu kita neh kata 'gila'. Ada stigma kat situ. Mana akak yang nyembang bab 'mental' tue. Ai seru ke sini segera. Please enlight penduduk Malaya neh

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-10-2017 11:34 AM | Show all posts
Muda lagi orangnya. Takziah kepada ahli keluarga mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasib bunuh diri sendiri tak bunuh nenek.n org gaji die...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 25-10-2017 11:13 AM
Melayu islam ke? Harap die tak waras la.. kalau tidak, tak jejak syurga die...

Uolss ramai org ada masalah kemurungan sbb ketidakseimbangan hormon dlm otak. Suatu di luar kemampuan heols utk kawal. Cuba byg otak u berfikir negatif/nak bunuh diri tiap2 hari. Mau jd x keruan. Org kemurungan ni org cacat mental sama mcm org cacat fizikal. Masuk syurga ke x tu tuhan punya pasal.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 11:39 AM | Show all posts
bangsa gapo ni? kalau kafir, rest in hell in advance...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 01:02 AM GMT+8 , Processed in 0.114555 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list