CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1987|Reply: 16

Kucing kena langgar

[Copy link]
Post time 17-10-2017 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam..
Tadi masa tengah drive dekat roundabout lepas Subang Jaya Medical Centre  aku jumpa anak kucing tengah2 jalan.aku stop kereta and amik nak bawak ke tempat selamat. Ingat nak bg makan dan mandikan dulu lepas tu letak kat area kedai makan rumah aku tu. Tp masa drive seluar aku basah ingt dia kencing, rupanya darah..
Pastu tiba2 dah tercungap2 macam nazak..
Apa ptt buat ni,hantar klinik ke?aku tengok macam dah nk mati sangat2 dah baby cat ni...huhuhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-10-2017 03:56 PM | Show all posts
akak sapu minyak gamat beli wiskes paling mahal

kucing akak kucing kampung kalau bg wiskes sakit dia sembuh dik.. cuba belikan makanan kucing yg mahal.. nanti dia akan happy dan ceria.

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 03:57 PM | Show all posts
Sayunya baca. Kesian anak kucing tu. Cubalah hantar pergi klinik dulu. Tapi, kalau kucing tu dah mati sebelum ke klinik, bersihkan dulu kucing tu and then tanam.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 03:57 PM | Show all posts
dah mati le tu..... RIH
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba lah bwk pegi vet dulu. Masih bernafas ke tu? Kucen ni kdg mmg suke duk tgh jln. Anak kucen ni mesti takut2 xtau nk g mane. Sian
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 04:20 PM | Show all posts
kalau masih hidup, cuba bawa ke vet..
kalau dah meninggal, tanam je la elok-elok..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
alaaaa, kesiannya

xapa laa sis, kalau dah mati sis tolong ja tanam kan mayat kucing tu. .

iols pun xmampu nak jaga kucing semua, so iols berserah ja laa dekat allah swt. .x apa kalau mati pun, drpd terseksa ja
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 04:28 PM | Show all posts
mati dah tu, sama mcm aku mggu lepas kucing kete depan langgar...kucing tu mati depan mata.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-10-2017 05:46 PM | Show all posts
jangan bawa ke clinic...dah ada internal injury tuh, tipis peluang nk hidup
nak akhir2, bersihkn sedikit badannya, suapkan air ke mulut dan belailah ia...cakap2lah dgn kitty tu
Allah temukan kitty tu dgn u sbb nk bagi pahala kat u tau..untung u dpt peluang ni

semoga Allah permudahkan segala urusan u dgn kitty tu, Aamiin.


Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 07:25 PM | Show all posts
mesti masa nampa td kucing tu menggeltik terlompat lompat hjung nyawa mcm ular terbang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2017 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 17-10-2017 07:25 PM
mesti masa nampa td kucing tu menggeltik terlompat lompat hjung nyawa mcm ular terbang

Tak sister, dia diam je mata terkelip2..bunyi apa pun tak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-10-2017 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 17-10-2017 05:46 PM
jangan bawa ke clinic...dah ada internal injury tuh, tipis peluang nk hidup
nak akhir2, bersihkn se ...

Iye sis, kucing tu dah mati..kesian sakit sangat dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 08:21 PM | Show all posts
namr replied at 17-10-2017 07:54 AM
Iye sis, kucing tu dah mati..kesian sakit sangat dia

Sedihnya...i dah nngis ni, taktau nape tetibe terasa attached dgn u n kitty tu

Kitty tadi adalah ujian Allah utk u TT. Segala kebaikan yg u buat hari ni dgn menyantuni dan menolongnya sehingga ke nafas terakhir semua akan dicatit


Nanti TT tolong tanamkan bangkai dia ya...bye2 kitty



Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 11:13 PM | Show all posts
kesiannya....
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 17-10-2017 03:56 PM
akak sapu minyak gamat beli wiskes paling mahal

kucing akak kucing kampung kalau bg wiskes sakit  ...

Assalam kak kucing saya dia ni trauma nak kena langgar..sebab dia suka tidoq bawah qeta.. Lepastu bila qeta start dia terkejut dan lari.. Dua hari x balik rumah.. Lepastu balik2 jaa x mau makan nak dok tempat yang x dak orang.nak sentuh pon x bagi.. Ada apa2 cadangan x
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2018 02:13 AM | Show all posts

Errr...

[AceHand SPECTaceLAR]

Motip tanya dulu kuceng dah nazak...?


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2018 02:14 AM | Show all posts

Hmmm...

mubin_0203 replied at 21-5-2018 03:15 PM
Assalam kak kucing saya dia ni trauma nak kena langgar..sebab dia suka tidoq bawah qeta.. Lepastu  ...

[AceHand SPECTaceLAR]

Mulakan langkang berbaek dengang bagi makang...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 12:34 AM GMT+8 , Processed in 0.099894 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list