CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 26882|Reply: 115

Misteri rumah banglo

  [Copy link]
Post time 16-10-2017 10:41 AM | Show all posts |Read mode
Katanya rumah ni "keras"... setelah siap dibina masih belum ada penghuni hingga sekarang
Lokasi di Lorong Bahagia, Padang Katong

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-10-2017 10:51 AM | Show all posts
sayangnya, nampak cantik
ceritala sikit apa kesahnya
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
siapakah yg empunya bungalow?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-10-2017 10:55 AM | Show all posts
harrypoter replied at 16-10-2017 10:51 AM
sayangnya, nampak cantik
ceritala sikit apa kesahnya

tak pasti apa sebenarnya status rumah ni..tapi masa zaman sekolah rendah dulu.. famous pasal rumah ni berhantu so ramai jugak group2 budak skolah la yang skodeng2 dari luar..siang berani la.. malam tak kot.

katanya design kat dalam rumah ni cantik. kot2 la ada geng2 paranormal nak visit..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-10-2017 10:57 AM | Show all posts
raradhia replied at 16-10-2017 10:52 AM
siapakah yg empunya bungalow?

dengar cerita tuan rumah dah tak duduk kt perlis.. rumah dibiarkan macam tu je
sayang kan.. sebab besar tuu.. kawasan pun luas
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
RedPoppy1 replied at 16-10-2017 10:57 AM
dengar cerita tuan rumah dah tak duduk kt perlis.. rumah dibiarkan macam tu je
sayang kan.. sebab ...

fuhhh, sygnyaa kena biar mcm tu. .x d urus pun rumah tu, alahaii. .dah kaya sgt dah ni rasanya, rumah milik siapa ni melayu cina india?
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 11:05 AM | Show all posts
kalau dia bagi aku duduk free nak juga, tolong jaga rumah je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-10-2017 11:06 AM | Show all posts
raradhia replied at 16-10-2017 11:03 AM
fuhhh, sygnyaa kena biar mcm tu. .x d urus pun rumah tu, alahaii. .dah kaya sgt dah ni rasanya, ru ...

pemilik nya melayu.. sebab baru2 ni viral kat facebook.. tp dah hilang post tudengar crtia tuan rumah berpangkat dato2 la.. tu la.. harap2 siapa yg ada info pasal rumah ni dapat share2 kat sini
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-10-2017 11:12 AM | Show all posts
harrypoter replied at 16-10-2017 11:05 AM
kalau dia bagi aku duduk free nak juga, tolong jaga rumah je

org kata keras...ade beran ke? tp aritu kat fb ada jugak jiran2 yang kata tak ada apa2 berlaku pun..cuma ye la kan... rumah besar kosong tinggal lama2.. scary la jadinya




Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 11:22 AM | Show all posts
RedPoppy1 replied at 16-10-2017 11:12 AM
org kata keras...ade beran ke? tp aritu kat fb ada jugak jiran2 yang kata tak ada apa2 berlaku pun ...

sy suka
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-10-2017 11:29 AM | Show all posts

pegi la jalan2 sana... tengok la betul ke rumours wujudnya unsur2 mistik kt rumah tu...


Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Nmpk cm cantik je rumah tu..kawasan luas..kalau ler duit berkepuk2 mmg da lama beli.. Cuma mcm terasing lak umah tu..hehe..

Tt xde ke gmbar y dekat?tu jauh sgt..kalau ada pic interior umah tu lg bagus..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 11:56 AM | Show all posts
RedPoppy1 replied at 16-10-2017 11:29 AM
pegi la jalan2 sana... tengok la betul ke rumours wujudnya unsur2 mistik kt rumah tu...

macam menarik je citer ni.
takde apa2 citer ke?
aku baru je "melawat" rumah tu guna google maps



Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 12:01 PM | Show all posts
masa tahun 2004 ke 2005 cmtu tak ingat, aku penah masuk banglo ni tapi di siang hari.
masuk sbb saja nak tgk dlm dia.
cantik, siap ada swimming pool - kering la tapi. takde air.
tapi takde hantu. hantu tdoq la kot sbb siang hari.
dpn banglo ni umah kwn aku. Da'ie nama dia.
Banglo ni lamaaaaa dah kosong.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 12:02 PM | Show all posts
tt mcm mana tau pasal banglo ni?
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 12:08 PM | Show all posts
betul2 depan banglo tu umah kwn aku tu.
ayah dia nama Ghazali. adik beradik dia semua nama start dgn Ghaz.
mak dia dah meninggal.
Ghazlina
Ghazlizarin
Ghazlizari
Ghaz apa lagi tah
aku penah tnya family dorg ni apesal umah tu kosong. banglo besar cantik cmtu tinggal kosong. syg je. aku pun tak igt dah knp sbb lama dah aku pi umah dorg 2004-2005 cmtu.


ni banglo tinggal tu


ni umah kawan iols

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-10-2017 12:10 PM | Show all posts
keras sebab buat dengan simen n batu
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 12:14 PM | Show all posts
lupa nak share, blkg umah kwn aku tu, hospital besar kangar.
leh nmpk rumah mayat dari pintu dapoq umah kwn aku tu.
aku penah masa pi umah dia dlu, nmpk staff hosp cuci keranda stainless steel tu.
bleh nampak dari dapoq
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 12:17 PM | Show all posts
antidote replied at 16-10-2017 12:01 PM
masa tahun 2004 ke 2005 cmtu tak ingat, aku penah masuk banglo ni tapi di siang hari.
masuk sbb saj ...

mmg rumah tinggal la ye u?
why kwn u da x duduk?
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2017 12:30 PM | Show all posts
membaziaq ja depa ni...umah besaq2 tinggai mcm tu ja
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 12:57 AM GMT+8 , Processed in 0.129225 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list