Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1312
View
21
Reply

[INFORMASI] 5 Negara Tempat Berlindung Sekiranya Tercetus Perang Dunia Ketiga

[Copy link]

Author: shark       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-10-2017 03:42 PM | Show all posts |Read mode

Sejarah menunjukkan bahawa di dalam setiap peperangan yang tercetus di dunia, pastinya nyawa orang awam yang tidak berdosa bakal menjadi mangsa.





Jadi tidak hairanlah ramai rakyat negara yang berperang memilih untuk meninggalkan negara mereka dengan menjadi pelarian bagi mendapatkan perlindungan dan kehidupan yang lebih baik di negara-negara jiran.

Berikut merupakan lima buah negara yang selamat untuk mendapatkan perlindungan sekiranya tercetus Perang Dunia Ketiga:


1-New Zealand





Meskipun lokasinya yang sedikit terpencil di bawah Australia, tetapi New Zealand sebenarnya merupakan sebuah negara yang maju.

Selain daripada itu, New Zealand turut menduduki tempat pertama Global Peace Index tahun 2009 dan semestinya menjadikannya negara yang terbaik untuk berlindung daripada sebarang konflik.

2-Fiji





Di tempat kedua merupakan Fiji yang merupakan sebuah negara yang terbentuk daripada beberapa buah kepulauan yang kecil.

Terletak di bahagian selatan lautan Pasifik, Fiji merupakan salah sebuah negara yang selamat untuk mendapatkan perlindungan sekiranya tercetusnya apa-apa konflik di dunia.


3-Republik Ireland




Terletak bersebelahan dengan Britain dan juga Ireland Utara, Republik Ireland merupakan salah sebuah negara yang ideal untuk berlindung daripada konflik dunia.


4-Switzerland



Terletak di Eropah, Switzerland merupakan salah sebuah daripada 11 buah negara yang paling aman di dunia.

Memiliki rating keamanan yang tinggi, tidak syak lagi Switzerland merupakan negara yang selamat untuk mendapatkan perlindungan sekiranya tercetus Perang Dunia Ketiga.


5-Costa Rica





Selain dikenali sebagai sebuah negara yang memiliki kestabilan politik yang kukuh, Costa Rica turut terkenal kerana tidak memiliki pasukan tentera sejak tahun 1948 lagi.

Sementara itu, Costa Rica turut menduduki tangga 10 teratas di Global Peace Index, Happy Peace Index dan Life Satisfaction Index.


Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2017 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nak visit New Zealand
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2017 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 12-10-2017 03:48 PM
Teringin nak visit New Zealand

sama lah!
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2017 04:15 PM | Show all posts
nak pi Ireland.............
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2017 04:18 PM | Show all posts
wahhh kna kumpul duit ni nak pegi negara2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2017 05:49 PM | Show all posts
friedfishsoup replied at 12-10-2017 03:48 PM
Teringin nak visit New Zealand

jom kita tumpang batera @razhar

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2017 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sukor kerna sudah punya istana di ireland.beli bayar tunai
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2017 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
cantiknyer new zealand.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2017 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin betul nak explore tanah baru zea..
Tanah swiss pun..
Kalau la dpt migrate ke sana pun seronok...
Hmmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2017 12:14 AM | Show all posts
nak gi new zealand
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2017 12:35 PM | Show all posts
Persoalannya sempat ke nak kesana bila tiba2 meletus nanti
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2017 02:22 PM | Show all posts
sempat ke nak pergi berlindung
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2017 03:09 PM | Show all posts
I choose swiss
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2017 03:11 PM | Show all posts
Apa justifikasi yg negara2 tu akan selamat dr ww3?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2017 03:53 PM | Show all posts
berangan nk pi new zealand / switzerland   
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2017 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp x kan negara2 ni redha je kalo ummah dr negara berkerak berpusu2 datang?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2017 04:50 PM | Show all posts
NZ so cantekkk!
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2017 10:20 PM | Show all posts
costa rica tu negara dia cantek okeh
iols tengok kat channel ape tah
alahai, iols nak gi sana lah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2017 04:06 AM | Show all posts
Swiss
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2017 01:03 AM | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 12-10-2017 07:23 PM
sukor kerna sudah punya istana di ireland.beli bayar tunai

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah. Smells so BS.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2017 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
mehmet replied at 18-10-2017 01:03 AM
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah. Smells so BS.

hepi deepavali met
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2017 11:07 AM | Show all posts
bila la dapat jejak kaki ke  Switzerland
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063566s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list