Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5144
View
104
Reply

[bincang santai] - Rahsia yang tak boleh dikongsi dgn suami/isteri anda

[Copy link]

Author: idakamaruddin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2017 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak pun ada a few secrets yg sampai la ni kekal rahsia dr suami.. Bkn pasal akak tp pasal family. Hati nak ckp sbb dia yg paling dipercayai dlm family. Tp bila rahsia tu jadi rahsia sbb aib, dan tuan2 punya badan pun pesan jgn ckp dgn adik/paksedara diaorg ni, terpaksa la akak simpan dalam2.. Sakit oo.. Sbb kita merahsiakan hal keluarga dia dr dia sendiri...diaorg tahu suami akak x suka benda2 yg dirahsiakan tu. Akak cuma hqrap nanti tuan2 punya badan tu ckp sendiri dgn suami akak.. Kelihatannya sekarang mcm suami akak je yg x tahu pasal hal2 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
JDT replied at 10-10-2017 05:30 PM
Ye kot...saya dah kawin hampir 25 tahun... Memang selalunya suami boleh teka, apa yg saya nak caka ...

Rasanya betul tu. Suami blh tahu ada sesuatu yg kita rahsiakan.. Tp kita la kena simpan rahsia tu kalau ianya amanah dari org lain..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 10-10-2017 05:32 PM
Assalammu'alaikum Kak-Leen.

Bermadu?  Tak lagi.  Pernah bagi green light kat suami tp dia tak m ...

Wa'alaikumussalam Genki..
Ok. Faham. Sorry.. My bad too coz x faham. Lama juga x masuk sini mcm sebelum2 ni ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 10-10-2017 05:40 PM
Rasanya betul tu. Suami blh tahu ada sesuatu yg kita rahsiakan.. Tp kita la kena simpan rahsia tu  ...

Sebab tu saya selalu elakkan jadi penyimpan rahsia yg boleh mengaibkan....kalau terpaksa juga, memang saya cuba lupakan pasal rahsia tu..hahaha ala2 brainwash otak sendiri supaya lupa..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2017 05:44 PM | Show all posts
onexox97 replied at 10-10-2017 04:58 PM
hehehehe dah memang pesen i yg buruk buruk je citer kat sini
meroyan je kat sini
yg best3 simpan ...

penah ke minta cerai ngn hb u?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2017 05:50 PM | Show all posts
Deidra replied at 10-10-2017 05:23 PM
Tak nafi,nak laksana tak semudah yang ditutur.tapi dari pertuturan kata-kata boleh diambil semanga ...

setuju ngn kaka

iols pn mcmtu

nk berubah kearah kebaikan ni bkn senang

sbb environment kita bkn 100% org2 yg menuju ke akhirat ni

lain la kita pindah duk kt kawasan org x kenal n mulakan ngn hidup baru join ngn org2 yg positif je

sbb baru kita nk positif ada org plak ckp blaa blaa blaa terus termati niat nk positif

tp kita ni mmg kene sllu doa byk2 pada Allah

ustad ckp sbb hati manusia ni Allah mgkn akan balik2kan x kira waktu

sbb tu kene doa moga kita tetap iman

but yellaa cakap senang la kan..nk buat tu

hmmmmm


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2017 05:51 PM | Show all posts
JDT replied at 10-10-2017 05:30 PM
Ye kot...saya dah kawin hampir 25 tahun... Memang selalunya suami boleh teka, apa yg saya nak caka ...

25 thn lama tu kaka

mesti dah xde apa nk rahsia lg kan

dorang pn bole bc gerak geri n akal kita

jgn la cuba tipu btl x kaka


Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 10-10-2017 05:51 PM
25 thn lama tu kaka

mesti dah xde apa nk rahsia lg kan

Betul dik,
Memang gelisah kalau terpaksa simpan rahsia..hahah..rasa tak best kalau ada sembunyi benda dari suami..
Anak2 pun cakap..."ni mesti bagitau kat daddy kan??"..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
JDT replied at 10-10-2017 05:44 PM
Sebab tu saya selalu elakkan jadi penyimpan rahsia yg boleh mengaibkan....kalau terpaksa juga, mem ...

Same here.. Tp bila berkumpul dan berbual dgn mereka2 ni, mesti diaorg tanya kalau akak ada ckp dgn adik/ paksedara diaorg atau x.. akak rasa lebih lega bila rahsia tu x diungkit2 .. And I prefer they themselves beritahu.. Kalau nak beritahu la kan.. Kalau x, jgn tanya2.. Huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 10-10-2017 05:57 PM
Same here.. Tp bila berkumpul dan berbual dgn mereka2 ni, mesti diaorg tanya kalau akak ada ckp dg ...

Adik ipar saya pernah amanahkan satu rahsia dari suami (abang dia)..
Punyalah takut mulut terkeluar cerita bila dengan suami..jaga sampai last2 lupa apa rahsia tu.
Bulan lepas masa balik kampung suami, waktu kami berdua kat dapur..adik ipar ucapkan terima kasih sebab tak bagitau abang dia dan masalah tu dah settle..
Saya senyum angguk je tapi puas fikirkan apa yg dia cakap tempuhari...langsung tak ingat..hahah faktor usia agaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 10-10-2017 05:44 PM
penah ke minta cerai ngn hb u?

saya ni sabar je selagi boleh
perkahwinan ni perkongsian as long ada perkongsian saya boleh tolerate lagi tapi penah jugak nak bercerai, ambik borang cerai tapi xleh nak submit sebab mahkamah tu tak cover kawasan saya, kena pergi mahkamah lain, puncanya dia memandai nk bagi org lain sambung bayar kereta sy, nak bagi org buat uber, dahla tak menguntungkan memudaratkan lagi ada sy nak angkat kaki, tapi mak datang nasihat jgn cerai, suami ambik balik kereta n hadap je la hidup macam biasa
sekarang sakit balik dalam tempoh xsampai dua minggu tiga spek mata dia hilangkan, bila nak solat kiblat dia bertentangan, tadi pun dia lupa belum solar maghrib padahal dah habis waktu, kalau nyanyuk sama2 di hujung usia bolehla terima tapi ni usia baru 34 uhuhuhu bertabahla
bila ajak g sepital katanya dah sihat, tak sakit sakit jiwa kita dibuatnya
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 06:18 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 10-10-2017 03:21 PM
u... i minta ampun maaf dulu ye kalau apa i nak cakap ni buat u terasa
camnilah... husband u buka ...

What would you say to the following....

"Terus terang ya ALLAH, Aku serik berlaki Kan lelaki Yang takda duit.Kalau bagi lelaki retis yg aku Puja sekalipun, kalau gaji Aku kena tanggung family...I won't repeat the same mistake again! Cinta Tak boleh beli beras , pampers dan susu anak "

Adakah ini scenario Yang ada element ......UJIAN, MUSIBAH...atau...














PADAN MUKA?????












Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 06:24 AM | Show all posts
onexox97 replied at 10-10-2017 09:24 PM
saya ni sabar je selagi boleh
perkahwinan ni perkongsian as long ada perkongsian saya boleh toler ...

Nak tanya pengalaman hang......laki hang yg hang sebut nyanyuk tuh bila Dia bersenggama dgn hang...'feel' Dia sama Kah onex???



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
For me, sebagai individuals mesti wajib ade perkara yg kite x bgtau sesapa pun termasuk family or partners. Theres always somethg tht is better to keep it to urself.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 07:45 AM | Show all posts
Hehehe...kelakar. Sampai 3 tahun kawin suami dont know akak ini pakai gigi pelesu. Biar betul....

Sis...boleh pasang inplant lah. Suami terus tak akan tahu.



Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 07:49 AM | Show all posts

sis...ketuak kampung FD sudah enterframe. Pandankan muka orang pulak. Ingat dalam hati nya dah bermunga dah bahagia. Tapi masih juga meroyan macam DivaAA.




Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 9-10-2017 09:06 PM
Maaf, tanya soalan bodoh..
Kalo rongak, boleh buat crown ke?


@dodolgemok boleh jawab ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kelakar rahsia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 12:24 PM | Show all posts
Monafake2 replied at 11-10-2017 07:49 AM
sis...ketuak kampung FD sudah enterframe. Pandankan muka orang pulak. Ingat dalam hati nya dah ber ...

tak boleh move on sis bile tengok orang lain happy


APESAL AKU MASIH MACAM NI? KENAPA ORANG LAIN BAHAGIA TAPI AKU MASIH DI TOKOK LAMA SEJAK 2007? INI TIDAK ADILLL (mannak)





Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade je rahsia yg hya tuhan dan sy je yg tahu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.110047s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list