Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1327
View
45
Reply

Ubah Kekurangan Jadi Kelebihan, Gadis Ini Popular Sebab Muka Penuh Jerawat

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-10-2017 04:53 PM | Show all posts |Read mode
Biasanya kalau muka penuh berjerawat mesti rasa rendah diri serta malu untuk keluar rumah berjumpa dengan orang ramai kan?


Namun bukan bagi seorang gadis 18 tahun yang berasal dari Sabah ini kerana dia mengubah kekurangan yang ada pada diri menjadi satu keistimewaan buatnya.


Siap digelar sebagai instafamous lagi tau! Setakat ini pengikutnya di Instagram ada 16.4 ribu semuanya.


Foto: IG Charisafranc


Apa yang menjadi perhatian adalah keyakinan yang ada pada diri Charisa Debully Francis apabila tanpa segan silu menunjukkan keadaan mukanya yang berjerawat di media sosial.


Walaupun selalu diejek kerana cela di wajahnya, langsung dia tidak peduli dan terus memberikan inspirasi kepada gadis-gadis di luar sana yang mempunyai masalah yang sama.



Foto: IG Charisafranc



"Kadang-kadang bila saya keluar rumah, ada orang yang tak dikenali datang tegur dan beri komen tentang wajah saya.

"Mereka tanya kenapa tak jumpa doktor? Sedangkan saya sudah lakukan pelbagai rawatan yang menelan ribuan ringgit untuk memiliki kulit wajah yang sihat.

"Memang pedih apabila ada yang mengejek, tapi saya balas baik-baik sahaja. Mungkin mereka tidak faham jerawat ini tumbuh kerana faktor keturunan dan hormon," katanya pada mStar Online.



Foto: IG Charisafranc



Lebih senang disapa sebagai Chacha, dia mengalami masalah jerawat sejak tahun lepas ketika menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).


Apa pun, kagum dengan keyakinan dan sikap positif yang ada pada dirinya. Gadis-gadis di luar sana boleh tiru sepertinya okay? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
muka berjerawat pon tp comeyy...lelagi bila dh make up,cntik bah!
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Lawa lpas dh make up tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 05:14 PM | Show all posts
Confident level tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
acaner plak iols yg kurang ada jerawat ni, mesti lg cun selepas d makeup! kah kah kah {:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 05:29 PM | Show all posts
Wah transformasi sangat
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Salute with her high level of confidence
Muka berjerawat gitu pon, air muka dia sweet + with her positive aura
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Pedih tak muke kalaj jerawag penuh mcm tu?  She is sweet wpun muke penuh jerawat
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia: acaner plak iols yg kurang ada jerawat ni, mesti lg cun selepas d makeup! kah kah kah {:laugh

Jom make up. The thing is iols ade lipstik n bedak compact  silkygirl je{:thief{:thief
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 06:12 PM | Show all posts
lawa jugak budak nya...moga dpt fix skin problem tu. sakit jugak kan jerawat byk gitu mcm mana dia boleh tenyeh mekap tebal. kita jerawat sebijik pun rasa sakit bila ditekan/ tenyeh
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06: Jom make up. The thing is iols ade lipstik n bedak compact  silkygirl je{:thief{:thief


sy ada lip ice je..mekap xreti guna sbb my mom x mekap..
Pernah sekali try kunun2 nk pakai eyeliner pstu tercucuk mata,pedihnya x terhingga..lps tu mmg x try lgsg daa..hehe

Kalau ada function pape,time uni dlu pun x mekap kecuali 2x,tu pun pakai eyeliner tp mtk kwn tlg pakaikan..haha
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mrizumi: Lawa lpas dh make up tu..

Aku suka jenis type gini{:hooray
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang kata,ubat jerawat ni kawen...hahaha,betul agaknya
Sekian dari iol,jerawat teruk survivor
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana tauke2 kosmetik? Ni ha amik budak ni tolong raeat jeraeat sheols.. Kalo berjaya baru la boleh dipanggil testimoni..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 08:59 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 9-10-2017 05:30 PM
Pedih tak muke kalaj jerawag penuh mcm tu?  She is sweet wpun muke penuh jerawat

rasanya jerawat adik n takla teruk sgt..sederhana je..lebih banyak bekas2 merah..
kalu acik try bukak youtube..ramai je yg buat tutorial mekap..muka lagi teruk dari adik nih..
cer search cassandra bankson..muka berjerawat berkali ganda lagi teruk dari adik ni tp siap jadik model lagi
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
saladin780 replied at 9-10-2017 08:59 PM
rasanya jerawat adik n takla teruk sgt..sederhana je..lebih banyak bekas2 merah..
kalu acik try b ...

Nanti acik cr. So far acik x pernah make up x gheti. Tp muke acik x de jerawat. Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 9-10-2017 07:08 PM
sy ada lip ice je..mekap xreti guna sbb my mom x mekap..
Pernah sekali try kunun2 nk pakai eyel ...

I can  imagine  part tercucuk tu rotfl
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
fishcracker replied at 9-10-2017 08:19 PM
Orang kata,ubat jerawat ni kawen...hahaha,betul agaknya
Sekian dari iol,jerawat teruk survivor

Ntahlaa mcm nk setujuk jugak hahahah.. Iols pn penuh gk dlu tp dia tala tang pipi jek.. Kwn2 dok komen xpe pemanis muke tp kita yg hadap ni mak aiii tp walau pipi penuh jerawat sentiasa ada je pakwe hahahaa.. Khwin je zupp hilang semua kihkihkih
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
I pun jenis berjerawat....oh my tension jerawat sentiasa datang. Memang hilang keyakinan diri. Ni dah makin berkurang tapi ada lagi. Parut still ada..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Jerawat nih memang sakit. Tu yg buat stress
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebiji kt dagu ni pn adoi sakit.. adik lelaki iols pn samala gini penuh muka dgn jerawat beso2
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2017 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 9-10-2017 09:33 PM
I can  imagine  part tercucuk tu rotfl

Haha..smpai skrg x reti lgsg nk mekap..muka sy jenis y da biasa free tnpa mekap gtu n ble nk try pakai krim pape,die jd berpeluh,mcm kena simbah air gtu..kalau x pakai,ok je laa kulit tu bernafas..tp y sy risau ada parut sikit kt pipi,kesan kulit rosak dlu (sbb local produk,duhhh)..org kata pakai concealer tp masalahnya kulit sy mcm xnk terima benda2 pelik daa ditepek2 kt muka ni..so,sy konfiden kan diri saja..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
jerawat sbb rsdung ke atau mcm mana..?? tp sheolss nmpk mnis..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 05:52 AM | Show all posts
ala baru umur 18 tahun....kelak dah meningkat dewasa ilang la jerawat tuh

Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2017 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
fishcracker replied at 9-10-2017 08:19 PM
Orang kata,ubat jerawat ni kawen...hahaha,betul agaknya
Sekian dari iol,jerawat teruk survivor

I rase betul. Sbb my fren dulu teruk sgt muka,  dah kawin dpt ank,  lawa dh kulit
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059081s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list