Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
4817
View
123
Reply

[Tempatan] Scammer list

[Copy link]

Author: @chik    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-10-2017 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Screenshot_20171007_192420.png
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Scammer awat tt?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2017 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampunnnnn....Mod tolong delete thread ni bleh? Nak reply benang si Dato belon tapi create benang baru pulak..  
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 08:13 PM | Show all posts
Tolong pindahkan thread inike bod yang lebih sesuai
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik list sbb ada MFace n Dato Dave. Dato Dave tu ada kena mngena ngn DJ Dave ke? Mface tu sah2 ackiok kenn?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2017 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Dato belon raking ke 23.. Mface no 2 tu mmg yg ac terlibat la kan.. Dato dave tu tak pasti..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 08:37 PM | Show all posts
bitcoin pun ada....bukan popular ke benda ni sekarang..
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg boy belon iman tu kan siap promot dlm tv lagi kn? Tv tu x cek ke background bisness dia sebelum on air? Ke asal dpt payment je? Kosserr
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
No.1 tu apa ye?
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
@chik replied at 7-10-2017 08:08 PM
Ya ampunnnnn....Mod tolong delete thread ni bleh? Nak reply benang si Dato belon tapi create benang  ...

Tt susah payah up thread kot3 mbantu. Siap ada bukti. Hang nk delete asal?
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kwn aku msuk bitcoin monspace tu..duk ajak aku msuk hari2 kat opis..aku wat x reti je..aku ckp ermm xda duit .. lama2 dia pon diam..aku da agak..xde easy money ok dlm dunia ni..nsb la kalau rela ditipu..kalau aku..x sanggup..da berapa lama sejak aku keje org duk himpit suh msuk itu ini MLM segala..even shaklee hai-o pon aku x tertipu..  tp duit aku tetap abis jua
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 7-10-2017 09:15 PM
Tt susah payah up thread kot3 mbantu. Siap ada bukti. Hang nk delete asal?

Betul...ok la tt bagi up isu ni. Bg kesedaran sikit kan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang getthis ke apa namanya tu,pun agak2 scam jugak kah? Ramai gak member2 aku join dan heboh suruh aku join. Takde makna nya
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
haaaaa, mface ni laa bapak aku bising2 nak ikut!!!!! cisssss sgt yaa, mentang2 org tua sng2 korg nak tipu yaa. .awassssss kamu!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Mface ni ada kaitan dengan ac gelang ke? Macam pernah dengar dia war-warkan nak create something like facebook ke apa benda. I suggest mangsa2 scammer ni tampil lah ke ppim ye.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisitu25 replied at 7-10-2017 09:16 PM
kwn aku msuk bitcoin monspace tu..duk ajak aku msuk hari2 kat opis..aku wat x reti je..aku ckp ermm  ...

ayah saya DAH MASUK dah Bitcoin ni

sedara rapat ktorg yg tarik dia msuk
nak tegur tak reti..Ada yg ktorg kena balik kang.
sedara ktorg ni anak beranak sume masuk
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau kismis doa 30juzuk air mineral dibaca 30juzuk pastu jual 30rm kira scam juga ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang pasal boy belon iman siap promot dlm tv,  memang keje tv ni asal dapat duit je diknon. Janji slot ads diorang laku, okay ke idok belakang kira. Before ni pun ade je yg scammers dok promot kat tv tu ha, macam ada 1 pakej haji ke umrah kalau Konah tak silap. Tup2 bermasaalah jemaah nak bertolak. Semuanye sebab percaya kat tv, konon "...takkanla dorang nak tipu, dah masuk tv kot"
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 10:25 PM | Show all posts
kechikchomel replied at 7-10-2017 10:01 PM
ayah saya DAH MASUK dah Bitcoin ni

sedara rapat ktorg yg tarik dia msuk

Bitcoin bkn scam, xde negara or bank yg handle bitcoin ni. Tp byk company yg try nk create cryptocurrency yg sama mcm bitcoin, and then cite yg harga tgh murah, satu hari nnt akan mahal mcm bitcoin..contoh mudah, monspace tu

Ade gak company yg background bitcoin, tp buat pakej utk mining yg mirip MLM, so makin ramai org bwh ko, makin tgi ko dpt hasil mining. Ade gak cenggitu

Aku pn invest jugak bitcoin ni, tp cloud mining jek. Xde cari org, xde kaco org, sorg2 aku je invest kt company.. Nk invest kene cari la yg xmengarut, xde janji dpt pulangan sekian2 amount lepas sekian2 bulan. Patutnye xleh nk janji untung sbb bitcoin ni harga turun naik, makin lama makin susah nk mining.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 10:25 PM | Show all posts
kechikchomel replied at 7-10-2017 10:01 PM
ayah saya DAH MASUK dah Bitcoin ni

sedara rapat ktorg yg tarik dia msuk

Bitcoin bkn scam, xde negara or bank yg handle bitcoin ni. Tp byk company yg try nk create cryptocurrency yg sama mcm bitcoin, and then cite yg harga tgh murah, satu hari nnt akan mahal mcm bitcoin..contoh mudah, monspace tu

Ade gak company yg background bitcoin, tp buat pakej utk mining yg mirip MLM, so makin ramai org bwh ko, makin tgi ko dpt hasil mining. Ade gak cenggitu

Aku pn invest jugak bitcoin ni, tp cloud mining jek. Xde cari org, xde kaco org, sorg2 aku je invest kt company.. Nk invest kene cari la yg xmengarut, xde janji dpt pulangan sekian2 amount lepas sekian2 bulan. Patutnye xleh nk janji untung sbb bitcoin ni harga turun naik, makin lama makin susah nk mining.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 10:25 PM | Show all posts
kechikchomel replied at 7-10-2017 10:01 PM
ayah saya DAH MASUK dah Bitcoin ni

sedara rapat ktorg yg tarik dia msuk

Bitcoin bkn scam, xde negara or bank yg handle bitcoin ni. Tp byk company yg try nk create cryptocurrency yg sama mcm bitcoin, and then cite yg harga tgh murah, satu hari nnt akan mahal mcm bitcoin..contoh mudah, monspace tu

Ade gak company yg background bitcoin, tp buat pakej utk mining yg mirip MLM, so makin ramai org bwh ko, makin tgi ko dpt hasil mining. Ade gak cenggitu

Aku pn invest jugak bitcoin ni, tp cloud mining jek. Xde cari org, xde kaco org, sorg2 aku je invest kt company.. Nk invest kene cari la yg xmengarut, xde janji dpt pulangan sekian2 amount lepas sekian2 bulan. Patutnye xleh nk janji untung sbb bitcoin ni harga turun naik, makin lama makin susah nk mining.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 10:25 PM | Show all posts
Edited by BlackCarnival at 7-10-2017 10:32 PM
kechikchomel replied at 7-10-2017 10:01 PM
ayah saya DAH MASUK dah Bitcoin ni

sedara rapat ktorg yg tarik dia msuk

Sori..tenet gile slow, tau2 dh reply byk kali...sengal btol
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 10:25 PM | Show all posts
Edited by BlackCarnival at 7-10-2017 10:29 PM
kechikchomel replied at 7-10-2017 10:01 PM
ayah saya DAH MASUK dah Bitcoin ni

sedara rapat ktorg yg tarik dia msuk

Sori..tenet gile slow, tau2 dh reply byk kali...sengal btol
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisitu25 replied at 7-10-2017 09:16 PM
kwn aku msuk bitcoin monspace tu..duk ajak aku msuk hari2 kat opis..aku wat x reti je..aku ckp ermm  ...

Sama la weyhh.. Kat opis aku pun, akak sebelah aku ni asyik dok promote monspace dia. Yg kesiannya 3 orang dalam opis tu berjaya dijebakkan sekali bawah dia. Rasanya macam setiap sorang bayar lebih RM6k gak kat akak ni.

Dia janjikan untung lepas 2 tahun boleh dapat 150k kot daripada modal 6k tu. Aku hanya mampu geleng kepala je la tengok orang mabuk duit ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 7-10-2017 09:15 PM
Tt susah payah up thread kot3 mbantu. Siap ada bukti. Hang nk delete asal?

Kan ke dia ngn tt org yg sme. Nk rply tuptup create benang baru lak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053755s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list