Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4193
View
147
Reply

Cara-cara untuk mendapatkan zuriat -> pendapat

[Copy link]

Author: appleGold       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-10-2017 05:07 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum, sy sudah berkahwin setahun lebih.
sy memerlukan pendapat semua ahli tentang cara-cara yg betul untuk mendapatkan zuriat ataupun
cara-cara yg salah penyebab zuriat itu susah nak lekat. terima kasih semua


Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku 3 tahun kawin anak pun xde lg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2017 05:32 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 3-10-2017 05:23 PM
Aku 3 tahun kawin anak pun xde lg

planning ke? or kite serupa still tkde rezeki?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku on d way nak balik. Nti free aku komen..aku dulu 2 thun tggu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2017 05:37 PM | Show all posts
alieyrina replied at 3-10-2017 05:33 PM
Aku on d way nak balik. Nti free aku komen..aku dulu 2 thun tggu

baikkkkkkkk, aku tunguuu
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
appleGold replied at 3-10-2017 05:32 PM
planning ke? or kite serupa still tkde rezeki?

Plan hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 11:01 PM | Show all posts
Aku tahun 1 kawen xdak apa..thn ke2 peknen..tp kandungan xjadi..gugur..thn ke3 mak aku suruh p urut dekat ustazah ni..sbb anak kwn mak aku dulu p urut dekat dia..lekat..suruh aku p jugak..

Aku p urut..3x..putus ubat..ka berapa kali x ingat..sbb ada urut sebelum peknen n selepas peknen..dia kata rahim aku tggi..benih x sampai..dia urut bg turun..dah peknen dia urut balik bg naik..selang bberapa bulan masa ni..makna nya tahun yg sama dia urut..tahun tu jugak lekat..

Aku nampak jalan urut so aku terjah dulu la..jgn risau sgt..so hg ada pilihan nak ke klinik atau cara tradisional..kena tau punca dulu kenapa..

Kwn opis ada p urut kt org yg sama..dia ada sejarah masalah tube falopio ..lps operate baru urut..blum rezki lg..tggu lama jugak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2017 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 3-10-2017 03:01 PM
Aku tahun 1 kawen xdak apa..thn ke2 peknen..tp kandungan xjadi..gugur..thn ke3 mak aku suruh p urut  ...

Area mana ustazah tu? Ad gak try urut tp depa ckp normal ja tkdak masalah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2017 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 3-10-2017 11:37 AM
Plan hehe..

Aduiiii plan lain, ni tk plan tp tk lekat lekat stresss ooo
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
appleGold replied at 3-10-2017 11:04 PM
Area mana ustazah tu? Ad gak try urut tp depa ckp normal ja tkdak masalah

Xdak masalah ang tggu skit lagi..sepupu aku dulu masa thn ke2 ada mengadu jugak kenapa lambat naw..thn ke3 dia peknen..
Dia duk kg...kulim
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2017 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
alieyrina replied at 3-10-2017 03:19 PM
Xdak masalah ang tggu skit lagi..sepupu aku dulu masa thn ke2 ada mengadu jugak kenapa lambat naw. ...

Mcm normal je 2 3 tahun baru pregnant ek
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 11:27 PM | Show all posts
doggy style, stay in position lama sikit...

dan, medically, cuba reset kitar haid.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
appleGold replied at 3-10-2017 11:21 PM
Mcm normal je 2 3 tahun baru pregnant ek

Dia mcm..kalau cepat bunting plamin terus..kalau lambat memg lambat sungguh..aku agak kalau x p urut dulu xlekat sampai ke sudah apa..tp ikut2kan aku dah pun peknen masa mula yg gugur kan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
appleGold replied at 3-10-2017 11:04 PM
Aduiiii plan lain, ni tk plan tp tk lekat lekat stresss ooo

Relaks la baru setahun. tuhan xbg lagi rezeki maybe sbb korg x ready. tggu lg setahun dua. Sabar
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Jumpa dr n cek je dik..
Doa yg baik2..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Relax la... jangan terburu2 nak beranak cepat.
Mungkin Tuhan tak beri rezeki anak sebab TT pun belum bersedia tanpa sedar.
Ada anak ni, pertama sekali kewangan pun kena la stabil.
Jangan ada mentaliti, nanti ada la rezeki anak..
No No... zaman gst ni tak boleh fikir macam itu dah.
Segalanya duit.... jadi persiapkan dan mantapkan status kewangan TT sementara belum ada anak ni.

Dalam masa sama, abaikan cakap2 orang yang busybody tanya pasal anak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-10-2017 09:21 AM | Show all posts
Andyscenes replied at 3-10-2017 04:31 PM
Relaks la baru setahun. tuhan xbg lagi rezeki maybe sbb korg x ready. tggu lg setahun dua. Sabar

hmmm ok sabar dan terus bersabar, thanks
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-10-2017 09:21 AM | Show all posts
mommymonster82 replied at 3-10-2017 04:36 PM
Jumpa dr n cek je dik..
Doa yg baik2..

if kita nak check dkat hospital kan, kena direct p hospital or kena ad appoitment?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-10-2017 09:22 AM | Show all posts
yowa2 replied at 3-10-2017 03:27 PM
doggy style, stay in position lama sikit...

dan, medically, cuba reset kitar haid.

reset kitar haid tu camne?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-10-2017 09:24 AM | Show all posts
alieyrina replied at 3-10-2017 03:29 PM
Dia mcm..kalau cepat bunting plamin terus..kalau lambat memg lambat sungguh..aku agak kalau x p ur ...

yup, dah gugur tu at least rahim pernah ada isi jugak.
sbb mcm mmbe tu 2 kali gugur tp tula dah pernah ada isi so tiap kali cuba
mesti lekat huhuhuhu cuma rahim dia tak kuat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093242s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list