Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2850
View
28
Reply

isteri gaduh dgn adik ipar

[Copy link]

Author: adi_iskandar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-10-2017 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
macam mana cara nak damaikan isteri aku dgn adik ipar?

hal bermula sebelum kawin lagi. sebabnya salah faham sewaktu menguruskan majlis perkahwinan. adik ipar aku dah minta maaf tapi isteri aku masih keras kepala.

keluarga aku semua dah perasan isteri aku mcm tak suka dgn adik iparnya.

mak dan adik pompan aku dah puas fikir cara nak mendamaikan. tapi aku sendiri tau isteri aku yang keras kepala sebenarnya.

aku pun tak tau nak mintak pendapat sapa lagi. korang ada cadangan tak? kadang2 aku ada terpikir sampai nak nak cerai. mungkinkah aku tersalah pilih isteri? tapi memikirkan kedua2 mereka tgh mengandung aku serba salah.

dah hampir setahun masalah ni berlaku. aku ingatkan boleh buat bodoh je. tapi isteri aku memang keras kepala dan aku rasa dah macam tiba masa aku perlu bertindak sesuatu.

aku pernah cakap pasal benda ni dgn isteri aku bbrp bulan lalu tapi aku dipersalahkan kerana kononnya aku tak menyebelahi dia.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by joy_ah at 2-10-2017 08:52 PM

u sebagai orang tengah kena cuba jadi neutral.ini dari perenggan pertama dah baca u asik kutuk bini u keras kepala. sampai kata salah pilih bini. sampai nak cerai semata kerana selisih faham adik dan isteri.
tanya dua2 belah pihak. tanya isteri u kenapa sampai dia keras hati. tanya dia kenapa dia kata u tak sebelahkan dia. jangan libatkan mak u. ni antara adik dan isteri u. u kan laki takkan nak diajar bagaimana menjadi adil

aku pulak yang membebel hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kes apa yg besaq sgt tu dik...?
Kkdg ppuan ni keras kepala + mngada... benda yg dh lepas.. tmbah2 pihak bsalah dh minta maaf pn dok mngada2 buat keras pala... tbayang terus Mak kpd Jul Ripin dlm crita Titian Cinta tu... huhuhuhuhu...

Takpn moody la.. biasa la org peknen..  ko bwk bersabaq dik.. jgn smpi bcerai berai...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Takkanlah smpai terpk nk cerai. Cuba bwk dua2 wife n adik TT berbincang face to face.

Makin lama makin melarat, ni pn dah setahunn. Bertabah lah TT.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 09:34 PM | Show all posts
joy_ah replied at 2-10-2017 08:48 PM
u sebagai orang tengah kena cuba jadi neutral.ini dari perenggan pertama dah baca u asik kutuk bini  ...

Manak suspect TT nee setiap kali bersenggama dgn isterinya takda baca bismillah...tuh isteri ketegaq Tak boleh nak bawak berbincang....Batu kepala atas ada duduk...
agak je...


Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ish takkan sebab tu sampai you all bercerai berai. Sebagai suami yang baik, cuba fahami perasaan isteri. Kalau tak tau kenapa dia marah sangat, cubalah tanyakan. Mana tau yang berlaku cuma isteri yang faham macam mana pedih kesalahan adik ipar tu. Try not to take sides. You can agree to disagree. Dan perempuan ni lambat macam mana pun, hati dia akan lembut jugak jika adik ipar tu tak henti cuba minta maaf.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 09:44 PM | Show all posts
Nenasketum replied at 2-10-2017 09:38 PM
Ish takkan sebab tu sampai you all bercerai berai. Sebagai suami yang baik, cuba fahami perasaan ist ...

TT negngada jer lah tuh...jagn fall sangat into his trap...instead..Kita ramai ramai cabar jerk suruh Dia ceraikan bininya..hang ingat Dia berani kah...????
Ulek bini atas katil sampai ngandung pandai...setakat kasi lembutkan batu kepala atas ada duduk bini terus jadik kejong???


Bak kata Anak buah manak yg Dua tahun setengah tuh.....TT nee  acah acah jerk......cakap banyak tembak Tak kena....



Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by prettyuglybabe at 2-10-2017 10:23 PM

tak faham.. wife gaduh dengan adik ipar awak, maksudnya wife gaduh dengan pasangan adik awak aka biras ataupun wife bergaduh dengan adik dia atau pasangan kepada adik dia?
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 10:32 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 2-10-2017 10:21 PM
tak faham.. wife gaduh dengan adik ipar awak, maksudnya wife gaduh dengan pasangan adik awak aka bir ...

Nanti besok TT akan tanya ler bini Dia....to confirmkan dgn siapa sebenarnya Yang Dia tengah gaduh...TT pun Dah confuse...tapi Yang TT pasti cuma satu jerk..Samada nak cerai Kan isterinya atau tidak....
Hang stay tune jerk ler kat sini...


Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Isteri gaduh dengan adik ipar? Adik ko ke adik dia? Perempuan? tulis biar terang bang.

Apapun kalau tak boleh beralah jangan sampai bermusuh. Buat hal masing2 sudah. Kakak ipar dengan akak aku pun tak sekepala, sejak kena tegur depan2. Terus dua2 ada magnet penolak. Tapi kalau bertembung tu cakap la sepatah dua, nak menyembang memang tak. Kitorang tahu keadaan tu. Abang aku cakap pun tak jalan dah masing2 rasa diri betul last2 kitorang buat biasa ja. Banyak suruh akak yg tolerate, tapi apapun keadaan dah tak jadi macam dulu. Memang tak boleh duduk menyembang sama
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 08:07 AM | Show all posts
Assalammu'alaikum TT.  Sabarlah.  Baru setahun.  Insya Allah berubah la tu.  Doa banyak2.  
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 09:57 AM | Show all posts
sebab tu je yg awak ada pikir sampai nak bercerai...aduhai.mgkn jugak sebab mengandung kot...org mengandung nikan macam2x peel.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 10:23 AM | Show all posts
Biar masa menentu segalanya.  
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 11:16 AM | Show all posts
maanaakautauu replied at 2-10-2017 01:34 PM
Manak suspect TT nee setiap kali bersenggama dgn isterinya takda baca bismillah...tuh isteri keteg ...

boooooooo orang tanya masalah hang nak layan syok sex hang dengan senggama booooooo nampak beno sex maniac


Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 11:38 AM | Show all posts
setahun tempoh nak serasi kata org... lama2 nanti masing2 ok la tu... masih dlm tempoh nak kenal mengenal... masing2 dan bersalin nanti mesti akan ok...anak kan penyambung hubungan... bersabar lah...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Isteri v adik ipar... kira biras gaduh biras la ni ya?

Biarlah... nak masam muka ke, tak nak tegur sapa ke... biarkan je. Buat stress je fikir hal orang.
Selagi tak jumpa bomoh bodohkan yang itu, sakitkan yang ini... sudah la.

btw, kenduri kahwin siapa yang disalahfahamkan ni? (Mode kepochi)


Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 02:03 PM | Show all posts
ai pun tak faham TT ni,ipar dia ke biras bini dia ke atau adik bini dia?

btw kalau da hati susah nak baik,jangan la paksa.kang kau pksa2 tb dia cakap aku baik ni pun sebb orang ,biar la dari hati sendri.da cakap pun tak jalan.

janji bini kau tu jangan la nampak sagt perngai tu depan orang lain macam sedara mara,tak manis.

macam aku la tak suka biras aku,tp nasib laki faham.tapi aku pn hipokrit jugak la depan orang.nak baik sagt sori naik lori la
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 02:58 PM | Show all posts
ambik kepala bini hg hempuk dengan bata.. tengok macam mana keras dia..
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 03:36 PM | Show all posts
benda apa yg wife tt buat sampai tt rasa perlu bertindak n takboleh buat bodoh je?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 04:47 PM | Show all posts
psl apa tu, klau bnda remeh nk ego smpai setahun, ko sekehkan je kepala bini ko,
kena dgr ckp laki... tegas skit bro...
apa punya bini daaa, bg la muka skit kt laki hang tu...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084427s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list