Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
3532
View
72
Reply

Wahai para isteri...lu orang kuar bekerja Pasai apa eh????

[Copy link]

Author: maanaakautauu       Show all posts   Read mode

Post time 9-11-2017 10:55 AM | Show all posts
mannnaaakautau replied at 9-11-2017 10:44 AM
Eleh....bakal madu nama siapa????

the things i do for you as adik is simply astonishing ain't it?



Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 11:35 AM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 9-11-2017 10:55 AM
the things i do for you as adik is simply astonishing ain't it?

Nee hang manak nak habaq...Takmo kasi muka sangat kat DUN tuh....sedangkan hang bekerja Anak sorang..Pi holiday..madang chiangmai, chiangrai, Krabi, kalau jauh sikit pun sarawak atau sabah..Awat kalau Dia nak pasang lagi sorang hang nak kena terus bekerja???

Manak Tak boleh terima tau hang diperhambakan terus macam Nee ochin.....Bagi tahu kat dia..kalau betul Dia Anak jantan..nak pasang sorang lagik....by all means....tapi hang mesti berhenti kerja...Tak patut jadi hambaabdi Dia berterusan....

So nanti kalau Dia Dah tambah lagi sorang..takkan holiday hang downgrade universal studios spore ngan Legoland johor jer tiap tahun....???

Kesian manak tengok Oreo O tuh tau...Mak bapak sibuk kejarkan Kan Harta dunia...dia nak pi disneyland PARIS pun masih kempunan...

Hang Tak payah jawab posting manak nee....telan jerk...






Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 11:43 AM | Show all posts
mannnaaakautau replied at 9-11-2017 11:35 AM
Nee hang manak nak habaq...Takmo kasi muka sangat kat DUN tuh....sedangkan hang bekerja Anak soran ...

puiiii! she has travelled to the places that you could only googled!

telan hadam digest kunyah - jgn muntah bila adik hang ni berhumble brag

tak tahu which version of the Quran that you have read and tried to understand, bermadu tu hukum dia apa? harus?

dont answer, wait until your 3yos nephew lepas nenen, he knows more

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 11:51 AM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 9-11-2017 11:43 AM
puiiii! she has travelled to the places that you could only googled!

telan hadam digest k ...

Passport madang asik belum bikin last last dah travelled to places others can only googled????

Harlowwwwwwwwwwww

Hang jangan fitnah my sweet Oreo O ok ochin???

Nee sampai ber puiii bagai..takkan marah bebenor????

Si DUN  Tak mampu Kah untuk ber Madu???

Kalau memang hang kena terus jadi hamba Abadi Dia terus bekerja untuk Bantu dia berbini dua....then siapa Yang nak halangkan????

Pi chiangmai cari soup  kat 7-11???.

Nee laki bini bekerja nee Kan????

Adoiiiiiii...nasib hang ler Oreo...dapat Mak Ayah...kejar dunia utk simpan bawak mati.......


Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 11:56 AM | Show all posts
Laki bini bekerja...Anak sorang...nak tambah Anak lagi takut anak kedua dan seterusnya kebulur Tak makan......ngaku travelled the world over where people can only googled...last last makan soup kat 7-11 @Chiangmai....

OCHINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 12:18 PM | Show all posts
mannnaaakautau replied at 9-11-2017 11:56 AM
Laki bini bekerja...Anak sorang...nak tambah Anak lagi takut anak kedua dan seterusnya kebulur Tak m ...

ahahaha at lastttt the sentap icon dah keluar

wellie didnt you notice that i never sign on the dotted lines that says - i need to update you on how many buns that i've carried in my ovens/how well we're doing etc..ask alice to refresh her memories,slacker that she is.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 12:28 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 9-11-2017 12:18 PM
ahahaha at lastttt the sentap icon dah keluar

wellie didnt you notice that i never sign o ...

Bagi ayat Yang mudah mudah je supaya ramai Yang paham kat sini ochinnnnnn

Tak payah nak tunjukk urban hang tuh sangat

So back to topic...hang kena kerja semula sebab laki dah sound nak pasang sorang lagi Kah??? Sedangkan ber Dua bekerja sebelum nee.....nak tambah Anak takut Tak mampu...Nee sekarang  bila si DUN nak tambah sorang lagi...hang di paksa bekerja semula???

So hang kerja...duit bulan bulan gaji hang, hang kasi laki untuk uruskan ka???

Pastuh Dia sebagai suami Yang adil dan saksama akan bagi bagi  pada hang dan madu hang???











Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 12:42 PM | Show all posts
mannnaaakautau replied at 9-11-2017 12:28 PM
Bagi ayat Yang mudah mudah je supaya ramai Yang paham kat sini ochinnnnnn

Tak payah nak tunjukk ...

bermadu ni has been a fav topic from abg manak since eons ago, nak tanya..mohon jgn sentap, you come from such background ker? or can i go further and ask, your mom which number? ..in both our families our men ikut nasihat Nabi junjungan.alhamdulilah.

thanks for your kind explaination, shin faham lar it can be a pain in the arse kena jaga budak2 kat rumah tu, btw nari tak tidur ker? petang nanti dah nak punchcard
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 12:58 PM | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 9-11-2017 12:42 PM
bermadu ni has been a fav topic from abg manak since eons ago, nak tanya..mohon jgn sentap, you co ...

Wah Nee dah sampai tanya Mak orang Semua Nee...Yang sentap ....manak Kah hang????? Udah Back to topic please...Kang manak tanya Mak hang Yang Dah meninggal tuh hang meroyan giler babeng Pulok....So tang hang kena kerja semula... harta dunia belum cukup lagi kah ochin???

Hang laki bini anak  sorang.....hardly travell...kalau travell pun 3 tahun sekali( tapi kaberline sebut tengok weather sebelum travel).....makan soup kat 7-11.......kalau bekerja Tak untuk support laki Yang nak berbini dua..then what???

hang marah Kah?????.....don't worry ler takkan setakat manak sebut DUN nak berbini lagik....hang dah gabra???

Anyway....ikut sunnah nabi tang bermadu ??? Kalau hang Dah kasi ultimatum kat DUN one is enuf..Dia nak anak lebih....dan Dia mampu??? Bermadu itu jadi harus Tak?????



Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2017 02:38 PM | Show all posts
laki aku x bg berhenti keje... kalau discuss pasal jadi surirumah mau terbalik meja , dia x bg.. tp duit aku laki aku x usik.. semua laki aku sediakan.. kereta pun dia bagi.. umah, vacation every year, makan minum, baju semua laki aku bg tiptop la... tp dia kata x suka kalau aku duduk rumah.. dia kata kene keje.. x boleh jadi suri rumah... ntah la kenapa tak bagi sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2017 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Da vote da pun..ai ske simpan duit byk2 dah menggunung baru kuar soping sakan2..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2017 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sheqim replied at 3-10-2017 08:58 AM
Incik manak, i kena paksa ngan incik suami untuk bekerja, heols malu ade isteri surirumah xbekerjaya ...

Mcm tu  pulak
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2017 05:05 PM | Show all posts
aku kerja sebab aku nak beli semua benda yang aku nak .......tak payah nak harap duit suami ...aku nak simpan bank, nak beli perabut yg aku suka, aku nak simpan utk naik haji ...nak beli baju apa yg aku suka .....nak beli apa shaja asal kan pakai duit sendiri bukan duit suami ....dan nak bagi duit pada adik beradik dan makayah, nenek semua tak ada lah rasa bersalah sebab guna duir sendiri ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077124s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list