Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3542
View
72
Reply

Wahai para isteri...lu orang kuar bekerja Pasai apa eh????

[Copy link]

Author: maanaakautauu    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 4-10-2017 01:30 PM | Show all posts
keje sebab  

1: tak nak la meminta2 kat orang kalau ada benda yang tak cukup memerlukan duit sebab dah tgk sendiri kehidupan mak kita dulu tak keje.. baju pun orang bagi.. baju baru mmg beli time raya je

2: sebab nak tolong suami dah dia pun tengok jenis redha je kalau jadi apa2.. hmm sallu iol la jadi poket doraemon dia .. ni memang takle pertikai sebab dia sendiri yang kata tak mampu... nak berenti.. tidak lah

3: sebab nak anak2 takde la rasa down sebab nak itu tak dapat nak ini tak dapt... apa yang boleh iol bagi.. iol bagi... tapi macam dari segi pelajaran la.. luxury2 tu idak lah...

4: keje suapaya ada duit boleh bagi parent sebab takank parent susah payah keje cari duit di usia tua ni... lagipun masing2 mmg tak larat dah pun..so if depa nak apa2 iol ada la utk memeberi... contoh mcam mak teringin nak beli ubat ke ikut rombongan ke... anak lain tu anak lain la.. i'm talking about pemberian dari my side...

5: iol dah tengok dah kelaku mil kat menantu tak kerja ni.. biras i dah kena.. asik kena perli je kalau makan best sikit je.. makan ikan dgn udang pun kena perli kau.. ingat nya menyusahkan anak laki dia kut... iol dulu bermula as kerani pun kena ferli jugak.. skrg ni dia pandang high sikit sbb iol dah naik pangkat... hmmm sabar je la...

6: ada la duit kalau nak sedekah ke hapa ke.. takde la nak harap duit laki... dan iol bukan la sejenis yang suka mintak2 duit orang ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 01:36 PM | Show all posts
leylapple replied at 3-10-2017 09:49 AM
manak.... kenapa pulak pompuan tak blh bekerja?

kalau bekerja makan gaji means bgsla.. ada extra  ...

setuju... sejenis yang konon bersyukurlah dan pasrah duk kat situ... isteri jugak la pecah kepala nak carikan jalan keluar... buat itu ini... manak jangan nak cerca ye.. tak semua laki mcm ni.. ada ramai lagi yang baik.. tapi tak nafikan golongan mcm ni ada..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 04:02 PM | Show all posts
lagi satu nak tambah...

penat belajar sampai berhutang nak dapatkan degree, master degree tu...

kenapa nak duduk rumah goyang kaki? nanti kalau sedara mara tanya, ko buat apa lepas degree, takkan nak jawab duduk rumah ajer?

lebih elok tak payah sambung belajar lepas SPM
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 04:32 PM | Show all posts
bukak benang nk ambik point nk ngutuk org kendian2 nntikan setannn..puikkk


@MyNameIsIris camno postbanhammer boleh bukak benang
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 04:34 PM | Show all posts
abangadek replied at 4-10-2017 04:32 PM
bukak benang nk ambik point nk ngutuk org kendian2 nntikan setannn..puikkk

Kelas ko dekkk ko leh menilik dengan baikkk

Kelass gittewwww hanya jauhari mengenal manikumarrr


Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 04:35 PM | Show all posts
abangadek replied at 4-10-2017 04:32 PM
bukak benang nk ambik point nk ngutuk org kendian2 nntikan setannn..puikkk

dia bukak benang sebelum dia kena banhammer la....
banhammer ni sat je... pastu bernyawalah balik

tapi jangan risau, knowing si mannak 3suku ni.. dia akan buat id baru sikeeeetttttttt je masa lagi
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2017 11:02 AM | Show all posts
1. Bayar segala loan utk aset2 yang aku beli.. mesti la kena ada harta sendiri.. laki tu tak tentu bersama sampai mati pun...
2. maintenance diri sendiri.. nak beli segala yang aku nak tanpa mengharapkan org lain

3. Bercuti- aku boleh bawa mak aku, family aku bercuti sesuka hati aku. Tak perlu nak menunggu belas ehsan org bawakkan

4. Aku nak pegang duit sendiri- duit is power. ko takde duit..u are nothing (pada aku, korg jangan hencap ). Ada duit anytime boleh spend untuk mak aku, kakak aku.. kalau tak keje..ko nak kena meminta2 dgn org plk nak membalas jasa makpak sendiri

5. I enjoy working- aku rasa aku ni blh menyumbangla sedikit sebanyak dgn ilmu yang aku ada. Aku stress kalau kena duk rumah.. pi kerja, if stress lunch time aku boleh keluar dengan kawan2..release tension..  kalau jd surirumah?? aku akan kena darah tinggi, stress  


Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2017 11:12 AM | Show all posts
rospinki replied at 3-10-2017 12:02 PM
tanya orang..lelaki tu pon kalau pompuan tu tak bekeja takdak dia nak amik buat binik..seku ...

Betul tu sis..

i tgk mmg pompuan bekerjaya ni lebih laku dibuat bini.. terigt makcik i...dia screen menantu. menantu2 dia harus keje bagus2, education lbh tinggi dr anak nya.. sebab anak-anak lelakinya mmg tak reti berusaha keras untuk berjaya.. kalau kerani sekadar tu jela..tak pandai nak cari duit lebih.. nsb baik la si wife2  akan menambah apa yang kurang yg si laki tak mampu.. bagus strategi orang tua tu.. jahanam sangat tak reti didik anak jd lebih berjaya... so terpaksa la cari menantu bekerjaya
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2017 01:34 PM | Show all posts
opcoz lah pasal ambitions... dr kecik cikgu ko tanya bila besar ko nak jadi apa kan?

Dan dari kecik aku x pernah bercita -cita nak duduk rumah... sekian
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2017 04:42 PM | Show all posts
abangadek replied at 4-10-2017 04:32 PM
bukak benang nk ambik point nk ngutuk org kendian2 nntikan setannn..puikkk

biasanya mcm tu la khuennn.. nanti dia bukak2 la file kalau rasa takde point nak mencerca... tak baik la ankel..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2017 05:09 PM | Show all posts
want2bhappy replied at 5-10-2017 04:42 PM
biasanya mcm tu la khuennn.. nanti dia bukak2 la file kalau rasa takde point nak mencerca... tak b ...

kurang kasih sayang betui
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 11:05 AM | Show all posts
aku keje sbb

1. mak aku dah sekolah kan aku tinggi sampai repeat sem so x kan aku nk ngangkang je kat umah heheheh

2. aku rasa aku mmg xleh duk dendiam stress baik aku pi keje lg pon aku suka keje aku

3.bila aku keje leh lah aku baya cukai dan zakat (ekekekeke macam gud-gud jek)

4. dah laki aku tak kaya kene lah keje sapa nk baya ptptpu aku ngan shopaholic aku ni (lazada..fv.. oomy)
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2017 02:17 PM | Show all posts
manak segan nak menjengah dah ke terid ni?

#tanyajer

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2017 11:01 AM | Show all posts
Potpouri replied at 5-10-2017 11:12 AM
Betul tu sis..

i tgk mmg pompuan bekerjaya ni lebih laku dibuat bini.. terigt makcik i...dia sc ...

eh teringat pulak my friend..
belajar tinggi2 lepas tu kawen..
family in law anak2 jantannya mmg jenis bergantung dgn bini je life..
kesian.. sampai gaduh2 la.. her MIL pun siap jwb lagi.. xpelah bantu somi kan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2017 12:32 PM | Show all posts
petaiterbang replied at 17-10-2017 02:17 PM
manak segan nak menjengah dah ke terid ni?

#tanyajer

dia tgh buat email verification pastu nnt dia masuk le dgn id baru tu.
mana dia boleh lepas, sbb byk orang menjawab kat thread baru ni. byk le info2 dia simpan pastu dia kutuk balik.

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2017 02:41 PM | Show all posts
nak jugak tau "isteri" manak pula bagaimana?

#tanyajer
#sebokjerkhen
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2017 03:13 PM | Show all posts
Edited by pelicano at 20-10-2017 03:14 PM

Dah guna almost RM1million  duit rakyat utk pendidikan.... it's time to serve the public .....
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2017 04:00 PM | Show all posts
utk macai @mannnaaakautau incase kalau lupe nak story kisah "wife" dia camna pulaksss

#tanyajer
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2017 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu x kerja Harap dr suami je x mkn La anak3
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2017 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dulu kerja tapi pencen sbb nak jaga mak pak aku.. adik beradik aku rupa babi sekor sekor tak nak bela mak pak aku.. anak zaman sekarang mmg byk celaka.. aku doakan adik beradik aku kena bala
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094160s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list