Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
3275
View
72
Reply

Wahai para isteri...lu orang kuar bekerja Pasai apa eh????

[Copy link]

Author: maanaakautauu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-10-2017 04:01 PM | Show all posts |Read mode
1) membantu suami menyediakan keperluan keluarga....
2)Mak dah kasi belajar Tinggi Tinggi...Tak berbaloi kalau duk rumah Tak boleh generate income untuk keluarga....

3)maintenance I Tinggi....suami kerja peon...mana nak cukup???? Utk Aku sendirik pun Tak lepas....

4) Mak Ayah masih Meng harapkan Aku jolok derang tiap bulan...takkan Aku nak bebanKan suami aku??


Atau sebab al Musabab Yang lain...

Jom sharing






Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
untuk membantu keluarga dan parents yg dh bersusah payah menampung kita masa belajar dulu2.. dan untuk membayar hutang ptptn.. dan untuk membantu dan menyumbang kepada pembangunan negara..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 04:37 PM | Show all posts
i kerja sebab i takde suami. sedih kan?
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 04:41 PM | Show all posts
antidote replied at 2-10-2017 04:37 PM
i kerja sebab i takde suami. sedih kan?

muka lawa2 camni takkan takde org nak, memilih ekk
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak enjoyyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 04:52 PM | Show all posts
keje sbb boring duk rmah. ank xde lg.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 05:06 PM | Show all posts
manak....

kalo aku x kija manak nk buat tabung ke utk i???

have to kerja......pool manak x completed.....nexttttttttttttttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 05:18 PM | Show all posts
x keje nanti bosan dok umah. ada duit sendiri senang nk belanja xde hal beli barang merepek pon takpe.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 05:30 PM | Show all posts
Manak kena letak kat first post:  ISTERI yg bekerja sahaja... meaning single mums n housewives dikecualikan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 08:51 AM | Show all posts
harrypoter replied at 2-10-2017 04:41 PM
muka lawa2 camni takkan takde org nak, memilih ekk

hi harry hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 08:57 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Incik manak, i kena paksa ngan incik suami untuk bekerja, heols malu ade isteri surirumah xbekerjaya..

Now i xkerja pong, but suami iols canang kat opismate yg iols masih bekerja.. kekdahnya malu.. haaa gteww
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 09:49 AM | Show all posts
manak.... kenapa pulak pompuan tak blh bekerja?

kalau bekerja makan gaji means bgsla.. ada extra income utk family....

kalau bekerja di rumah pun bgs jugak, ada org tlg jaga rumah sambil2 jadi domestic helper...

kalau ada anak lagi bgs, tak payah nak gajikan org lain jaga...

skrg blh ker somi saja yg bekerja? ramai lelaki kacang hantu tau skrg... ngarap duit bini sajork
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 09:55 AM | Show all posts
-sebab dah biasa berdikari & tak boleh duduk saja-boleh cari harta sendiri sebab if anything bad happen in future, kita boleh survive

-dapat hulurkan duit bulanan untuk ibu ayah

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 11:52 AM | Show all posts
Bila kita bekerja, org x pndang rendah kat kita...kita ada duit sendiri... boleh bg mak ayah...beli brg2 keperluan sendiri...x yah mintak kat laki...laki pon x pndang rendah kat kita...  itu pndapat sy...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 12:02 PM | Show all posts
tanya orang..lelaki tu pon kalau pompuan tu tak bekeja takdak dia nak amik buat binik..sekurangnya kawen isteri dah ada keja established dapat bantu beli aset..sungguhpun duit isteri tu tak diusik..malah somi masih bagi token tiap bulan utk keje2 mentenan.

bagi aku..keje  adalah perlu ada keje ada gaji..mcm2 bole buat ada duit. hang pa tau
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sarahmirza at 3-10-2017 12:28 PM

I kerja sebab
1.  tak nak anak2 meminjam ptptn bila nak sambung belajar kat U nanti.
2. nak bayar 2nd, 3rd & 4th house yg mana nnt akan disewabeli anak bila mereka mula bekerja nanti.

Sebab tu i takde honda, takde estima, takde handbag coach, LV, tak kenal mekap yang mahal2, takde tudung duck bagai.... dan anak2 i pun tak terbiasa hidup mewah, kami biasa2 aje.

Kami pastinya akan rasa bersalah bila sedari kecil anak dah biasa hidup nampak senang i.e. pergi sekolah naik honda, estima, bmw, audi, rumah sebesar gah cantik dengan perabut harga ribuan RM TAPI permulaan hidup dewasa anak2 penuh liku susah sebab terpaksa

1. Bayar hutang ptptn
2. Ikat perut kumpul duit nak bayar downpayment rumah
3. menyewa rumah sampai anak 1-2 orang.

Nak harap gaji encik suami seorang sahaja memang tak cukup la manak... itulah kisahnya kenapa I kena kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 10:21 AM | Show all posts
soalan awal2 dak manak ni sekadar tabur dedak untuk korang kerumun je, korang tengok hujung2 nya nanti camna ocetad manakotaw nak ulas based on his/her 2 alam karektor tu

kelas gittewwwwww

@Monafake2 pon da paham pengakhirannya camnner gittew khen?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
kiyudi replied at 2-10-2017 05:06 PM
manak....

kalo aku x kija manak nk buat tabung ke utk i???

Pool apa pulak ni kak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 12:25 PM | Show all posts
i keje sebab

1.  as anak tunggal, so tanggungjawab aku untuk tanggung mak (ayah dh meninggal masa aku kecik)
2. bayar loan umah (aku beli sebelum kawen)
3. belanja sendiri, sbb aku malu kalau laki aku tanggung mak aku
4. gaji laki kecil, pastu dia tanggung mak dia kat kampong, bukan dia x kasi duit, tp xlah banyak

sekian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098703s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list