Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2816
View
9
Reply

Posting keje di Sabah or Labuan.

[Copy link]

Author: synyster_    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-9-2017 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hello gais.. Nak tanya pendapat sikit.. Syn ni perempuan, skrg 21 tgh praktikal dlm bidang dental (separa perubatan spa) .. Syn asal kelantan tp berkira kira nak mintak posting di borneo,, alasan: nak merantau cari pengalaman sbb dah tau bila keje takleh masuk kelantan  ..berbaloikah tindakan ini? Nak minta pendapat otai otai di sini .. Tq very much..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2017 06:13 PM | Show all posts
idk nak cakap berbaloi ke tak, it depends.. living in Labuan a bit boring.. takde hiburan sangat.. if jenis tak kesah and memang suka living relax lifestyle, ok je i guess.. kene pandai menghiburkan diri sendiri and bear in mind flight ke sini ada 2 je, MAS n AA,, so flight tickets tu takde pilihan sangat..

compare to Sabah, dia besar, so kene tau bahagian mana u posting.. Kota Kinabalu area yes happening, malls, outdoor activities and all should be ok,, takde la bosan sangat.. i tak tau ur field of job, if kene masuk kampung2 then kene mentally prepared la.. my friend nurse dental, memang puas la masuk kampung naik boat semua..

for experience purpose, no harm trying
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2017 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
first of all tq so much the opinion ~~ iol basically dental assistant so kejenya kuli dentist la mengikut je la kemana dentist pegi,, and tak mustahil kena masuk kampung juga mcm dental nurse. yg penting iol rasa malasssssss yg amat kalau kena posting semenanjung juga that's why I'm looking forward for living in borneo. (also looking forward to beberapa elaun bila kena posting sana hehe)
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2017 01:39 AM From the mobile phone | Show all posts
VuJiE replied at 30-9-2017 06:13 PM
idk nak cakap berbaloi ke tak, it depends.. living in Labuan a bit boring.. takde hiburan sangat.. i ...

Hi VuJiE,
Tumpang tanya, u tinggal di Labuan ke? I akan start kerja di Labuan next year. Nak tahu, senang tak cari rumah sewa? Probably for first few months I tak drive kot sampai macam dah betul2 settle down.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2017 11:58 AM | Show all posts
miss_perfect replied at 1-10-2017 01:39 AM
Hi VuJiE,
Tumpang tanya, u tinggal di Labuan ke? I akan start kerja di Labuan next year. Nak tahu ...

rumah sewa ok je, senang cari tapi harga abit pricey. i think lately harga sewa agak ok sikit compare tahun2 lepas, since o&g dah banyak keluar ni. but still nak kata murah tu, takde la murah sgt labuan dah ada Grab (uber takde), so i guess tak drive pun ok dah sekarang.. if kadang2 nak guna kete sewa ke, senang jugak.. lebih kurang je mcm langkawi..


Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2017 12:04 PM | Show all posts
no worries laa.. Labuan boleh consider ok..
makanan seafood merata2.. tekak dah xnak makan seafood, lain2 ada..
Starbucks
Old Town
Pezzo
Pizza Hut
McD
KFC
Fratini
Japanese restaurant
restoran melayu
restoran tganu pun ada
etc.....

tinggal pilih je mana suka
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 01:52 AM | Show all posts
VuJiE replied at 1-10-2017 11:58 AM
rumah sewa ok je, senang cari tapi harga abit pricey. i think lately harga sewa agak ok sikit comp ...

Thank you!!!

Kalau nak check rumah sewa macam mana ye? Ada website ke atau kena pegi sana dulu tengok kat mana mana ada iklan? I think i prefer tinggal kat city Centre, maybe area Financial centre...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 01:55 AM | Show all posts
Edited by miss_perfect at 3-10-2017 01:57 AM
VuJiE replied at 1-10-2017 12:04 PM
no worries laa.. Labuan boleh consider ok..
makanan seafood merata2.. tekak dah xnak makan seafood ...

How about rekreasi? Ada tak tempat best nak jogging ke hiking ke? Sebab tengok dalam peta Labuan ni kecik je....Hahaha takut boring jugak walaupun i bukan org yg sosial sgt pun. Wayang ada tak?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2017 08:47 AM | Show all posts
miss_perfect replied at 3-10-2017 01:55 AM
How about rekreasi? Ada tak tempat best nak jogging ke hiking ke? Sebab tengok dalam peta Labuan n ...

nak cari rumah sewa boleh join group fb "no next macam macam ada di sini". situ memang group orang Labuan berjual beli, and also cari rumah sewa.
Area financial park tu pun boleh tahan la juga, rumah sewa or bilik sewa, pilih je mana2 berkenan hihi.
price range area bandar agak pricey..

recreation pun level okay.. water sports especially, ramai orang buat..
nak hiking pun yes, ada. cuma agak jauh sikit dari bandar..
jogging banyak tempat boleh jog kat labuan. area bandar pun banyak.. view pun cantik..
wayang yes ada juga, but dont expect too much, sebab kecik je, tapi boleh laaa buat hilangkan bosan haha.
Labuan memang kecik, kene pandai cari hiburan.. kalau tak, nanti mudah bosan n stress..

i bukan local Labuan pun. sebelah negeri..
depend dengan diri sendiri nak lifestyle camne..
me kat sini, so far okay je hihi.. dah 4 tahun dah..

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2017 07:44 PM | Show all posts
if u stay area kampung pn ok jga.. mula2 mmg rsa jauh utk k bandar but lma2 u xkn rsa jauh pn
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080284s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list