Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3270
View
18
Reply

masalah nak pasang home theater kat bilik

[Copy link]

Author: asteruk2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-9-2017 02:03 AM | Show all posts |Read mode
aku baru je habis study.. sekarang ni aku plan nak cari kerja.. oleh sebab tu aku fikir apa aktiviti aku nak buat kat bilik untuk hilangkan penat bekerja..
aku plan nak beli projector yang boleh pantul kat dinding tu.. lepastu boleh tgk filem besar2 kat dinding..

aku tak suka sgt tengok kat laptop.. sebab skrin kecik rasa xpuas

masalah aku sekarang ialah aku nak tau berapa bajet utk beli semua peralatan dia.. sesiapa ada pengalaman?

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:26 PM | Show all posts
..........
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:29 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:29 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:29 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:29 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:29 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:29 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:29 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:30 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:30 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:30 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:30 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:30 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2017 10:30 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2017 03:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Baik kau beli tv besar terus. Beli kat lazada jimat banyak. Baca dulu komen2 pembeli sebelumnya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2017 08:25 PM | Show all posts
First sekali aku nak cakap, jangan beli projector.

TV is enuff and lagi better dari projector.


Total cost around 3k.. below 3k tu dah boleh setup untuk layan movie kalau guna tv ngan audio kat bawah ni.

Sharp 50" Full HD LED TV LC50LE275X  
https://www.lazada.com.my/sharp- ... ml?ff=1&sc=Eco=

Sony DAV-DZ650K 5.1 DVD Home Theater System  
https://www.lazada.com.my/sony-5 ... mp;ff=1&sc=EZIs
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2018 04:52 PM | Show all posts
bajet berapa?

nak setup home theater macam mana? 5.1? 5.1.2? 7.1? 7.1.4?
tak payah la kalau setakat nak beli home theater in a box tu cum blu ray player dvd player tu haram tak sedap langsung, bunyi buruk gila. go for separate atau AVR, harus diingat separate ni perlu av prosesor dan power amp. speaker pulak asas untuk surround 5.1 dan jangan placement speaker semua dekat depan. nak mai surround kot mana. dan kalau nak Dolby Atmos atauun DTS:X kena ada height placement speaker

terus terang cakap sekali dah pasang projector dengan skrin 120 inci tv tu takmau tengok dah melainkan nak tengok rancangan biasa-biasa.

benq w1700 baru RRP RM7999 native 4k projector tak termasuk skrin.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 03:37 PM | Show all posts
for starters u can buy 4k tv. Sekarang 4k HDR only less than RM2k
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089743s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list