Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27823
View
518
Reply

Aku yang gemuk

[Copy link]

Author: Megikari    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-9-2017 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 19-9-2017 07:57 PM
So mcmane pogres??? I berminggu2 nak start diet..tp mak aii susah betol nak stop makan manis..gore ...

bila diet stop makan banyak
makan tapi kurangkan kuantiti penah turun sampai 64kg, tinggal 10kg je zaman sblm ngandung
tapi bila makan free sokmo kat opis maka burn diet
last week diet xmakan nasik tapi makan benda lain, karbo lainmcm mee ke bihun ke
air masa lunch pun dulu asek la nescafe tarik skrg oder lemon suam je
dulu tengah malam lapa gigihla order piza ke beliberger ke sekarang kalu lapar telan je air masak
dulu lapa je gigil sbb tu makan bila makan banyak pula skrg amalkan makan sikit tapi kerap
timbang x naik lama dh tp bila biasa mkn sikit xbest mkn byk
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 19-9-2017 06:46 PM
I pon nak kurus..tp susah btol nak tinggal teh tarikk

minum sebulan sekali je sis
sy tk tinggal neskafe tarik
kalu buat kat rumah buh gula hujung sudu je hahhaa tipu dirisendiri

baru ni laki buat medical checkup berat dia 59kg je
lebih 11kg dr dia
takpa lah nak sedapkan hati dh ada 4anak
perut buncit ni takut fibroid menumpang, dulu penah ada fibroid kejap
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 19-9-2017 06:46 PM
I pon nak kurus..tp susah btol nak tinggal teh tarikk

minum sebulan sekali je sis
sy tk tinggal neskafe tarik
kalu buat kat rumah buh gula hujung sudu je hahhaa tipu dirisendiri

baru ni laki buat medical checkup berat dia 59kg je
lebih 11kg dr dia
takpa lah nak sedapkan hati dh ada 4anak
perut buncit ni takut fibroid menumpang, dulu penah ada fibroid kejap
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
J4I replied at 19-9-2017 08:48 PM
Meanwhile, kita ni  pulak tgh struggle nak naikkan berat badan... Takat 41kg je


Kurus sangat tu. Target aku nk balik berat 47kg paling min.  Sekarang aku 49kg. Plg seronok aku dah boleh pakai baju  kemeja 7 tahun lepas. Ni semua gara2 anak aku komplen aku dah berisi tgk perut aku buncit.  Sebelum ni aku dah naik 52kg.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sally03tomato replied at 19-9-2017 08:06 PM
Selalu org gemok akan cakap makan sikit.. tp cuba ko check minumam ko... kalau nak diet x boleh lang ...

Terok nye nak diet..ni betol2 semangat kene kuat...mcane nak hilangan craving minom manis2..wuargggghhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 19-9-2017 09:18 PM
mana gambar dia pulak

Tu pic dia lah tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 19-9-2017 09:19 PM
Oh shut up


Kak saya sakit dada belah kiri
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulut orang memang tak boleh tutup cik kak oi. Gemuk diorang ngata. Kurus pun dikata tak cukup makan. Hidup tak payah to their approval sangat. Yang penting sis jaga makan, jaga kesihatan, dan bina keyakinan diri semula.

Say no to mulut longkang!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak datukkk beratnya TT... iols yg tggi lebih 160cm ni pun dlu pernah berat cecah 55kg rasa berat betul badan ni... pegi jogging boleh rasa lemak2 kt pipi n pinggang ni melantun2 atas bawah... skrg 43kg, iols tak minum air manis.. pagi2 minum nutritious drink, tgahari lunch mcm biasa, malam kadg2 bantai je nasi goreng etc tp kadg2 makan buah je... plg penting minum greentea tiap hari... ofismate iols skrg ad yg tgah consume Breakfuzz kot nama nya, dia mcm susu coklat minum setiap pagi utk bg perut rasa kenyang n kawal nafsu makan.. aritu sebelum meeting gigih deyols bergosip sakan psal berat badan dh turun bla3...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 10:08 PM | Show all posts
kalau ko ada heart disease... maknanya ko gemuk air sis
teringat kat arwah ayah aku.. berminggu tak selera makan tapi still gemuk
rupanya jantung dia lemah.. so buah pinggang dia gagal proses air keluar
tu yang dia gemuk air .. kena makan ubat lawas air kencing
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 19-9-2017 09:53 PM
Kak saya sakit dada belah kiri

Wasap wasap
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 19-9-2017 10:08 PM
Mak datukkk beratnya TT... iols yg tggi lebih 160cm ni pun dlu pernah berat cecah 55kg rasa berat be ...

43kg?  Thats skinny mannnn. Nape nk kurus sgt?  
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 19-9-2017 09:19 PM
untungla suami memahami

Tp aku tetap rasa setiap lelaki mahu yang cantik. Termasuk laki aku kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 19-9-2017 09:25 PM
Kalau laki ok,  x yah la stress sgr chuols.

Tapikan kalau jalan dua orang ngan laki meols, nampak sgt laki meols lebih kemas badan dia. Kalau ambil gambar berdua selalu meols rasa meols huduh
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 19-9-2017 09:19 PM
Oh shut up

Mai la gambar kurus tu buat motivasiiiiii hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
ekselen replied at 19-9-2017 10:50 PM
Mai la gambar kurus tu buat motivasiiiiii hihihihi

Iols takut kena cerca. Janji jgn cerca ye
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasihat me jumpa doktor dulu..cek keadaan kesihatan.then nanti dr boleh advise teknik yg betul.. n u pon boleh tahu kaedah mn yg betul dan sesuai..jgn dengar ckp org2 biasa ni..

U ada masalah jantung pulak tu so kena hati2..n lg 1 ada mkn ubt x..maybe sbb ubat tu buat badan u gtu..

So plsss jumpa dr dulu.. cek segala2nya  hormon semua cek.. the minta pendpt dr..sbb u ada medical condition yg perlu diberi perhatian.

Kita nk kurus sbb nk cantik dan sihat buat per klu u kurus tp xsihat pulak sbb diet tak betul.. tak sesuai dgn keadaan kesihatan u. Sampai membahayakn diri pulak.. apa2 pon  nasihat me sygi diri dulu.. gemuk ke mcm mn pon bersyukur.. sebab u xde penyakit yg lebih serius..dan masih sihat untuk teruskn hidup..tgk dunia buat ibadat.redha.. then insyaallah u akn ok.. gud luck..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
J4I replied at 19-9-2017 08:48 PM
Meanwhile, kita ni  pulak tgh struggle nak naikkan berat badan... Takat 41kg je

Akhirnya jumpa gang. Sep sikit :
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 19-9-2017 09:10 PM
Tetiba je aku baca masalah tt, aku rasa mcm masalah aku sama je ngan ko tt. Cuma aku ni stkt ni somi ...

Alhamdulillah husband u sgt memahami
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
thyme2 replied at 19-9-2017 09:18 PM
Wah, bagusnya korang..aku tinggi 155cm berat 63kg..63kg ni adalah berat aku masa pregnant 9bln..afte ...

Pernah try minum long black? No sugar.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097728s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list