Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27717
View
518
Reply

Aku yang gemuk

[Copy link]

Author: Megikari    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-9-2017 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun nak kurus tapi tak boleh tinggal nescafe
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn mkn tengahari dan Jgn mkn mlm.   Mkn tu ambil dlm kuantiti yg siket.  Nk seribu daye X nk seribu dalih.  
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 08:35 PM | Show all posts
thyme2 replied at 19-9-2017 08:32 PM
Aku pun nak kurus tapi tak boleh tinggal nescafe

sama la kite.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Meanwhile, kita ni  pulak tgh struggle nak naikkan berat badan... Takat 41kg je
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 19-9-2017 07:16 PM
Nestum manis la syg.  Cer cut down portion dulu. Akak dulu bertahan 2 minggu x mkn nasi. Lps 2 min ...

dah cut down.. nasi masa lunch je.. tu pun makan beras herbaponi..
masak setengah (tak sampai) pot kecik je..
dulu makan nestum tapi gula sikit je..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 19-9-2017 07:17 PM
X yah la u. Asal nama 0at je kompom x sedap. buat sakit jiwa je

hahaha.. sakit jiwa punya pasal la tak tertelan
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang yang namanya @noraidil_60 tu dah kurus k... takyah nak diet sangat
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:02 PM | Show all posts
Missy_la replied at 19-9-2017 04:54 PM
Setuju yang ni. Ada kawan aku ni dia tengok aku makin kurus dia pun konon2 termotivate nak kuruska ...

Dugaan org bagi tips tu memang banyak..siap kata buat cm ni ok, yg tu ok..kalau dah faham cara nk buat, org komen mcm2 pn tak mudah terpedaya sbb basic dah strong

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RatuDunia94 at 19-9-2017 09:03 PM

Iols pernah hilang 10kg dlm masa 40 hari tanpa exercise.. Skrg just maintainkan je..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Husband i dulu berat 101kg tinggi 180cm lah lebih kurang. Tengok pic kahwin pun kemain tembam...
Pastu dia cut nasi dan tak makan malam langsung. No 3 in 1 atau air tin neskepe/milo segala.. minum air masak je.
Dalam masa beberapa bulan, turun 85kg
Tapi dia buat detox lah masa awal2 ssbab dia susah nak memerut.
Sekarang dia dah rilek je tak makan malam... i pul stress nak masak enak2 dia tak makan
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetiba je aku baca masalah tt, aku rasa mcm masalah aku sama je ngan ko tt. Cuma aku ni stkt ni somi tak pernah komplen apa2 pasal berat aku walaupun aku nye berat 82kg. Aku pun ada rasa rendah diri juga since banyak terpengaruh kat masalah2 kat krt. Ada juga rasa insecure. Tp aku ada la acah2 diet makan telur rebus, oat dan seangkatan dgnnya. Tp berat tak turun2 juga . Aku cakap ngan laki aku apesal tak kurus2. Dia jawab, ingat senang ke nak kuruskan badan dgn anak 6 org pernah menumpang dalam perut tu... Gitu aje jawapan dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 19-9-2017 08:05 PM
Menoreh getah. Hurmmm kebun getah i jauh.

owh aada ladang kebun getah jugak

bestla
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 19-9-2017 09:00 PM
Orang yang namanya @noraidil_60 tu dah kurus k... takyah nak diet sangat

mana gambar dia pulak
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 19-9-2017 09:00 PM
Orang yang namanya @noraidil_60 tu dah kurus k... takyah nak diet sangat

mana gambar dia pulak
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah, bagusnya korang..aku tinggi 155cm berat 63kg..63kg ni adalah berat aku masa pregnant 9bln..after deliver pertama & kedua berat back to normal. After deliver anak ke-3, berat turun ke 58kg sekejap, pastu maintain kat 63kg. Mmg aku amalkn eat clean & exercise 3x/week, tapi berat tak turun2. Tp mmg nescafe aku tak pernah cuba utk tinggalkan. Maybe dh smpi masa kena tinggalkan nescafe..tapi nanti ngatuk kat opis
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 19-9-2017 09:10 PM
Tetiba je aku baca masalah tt, aku rasa mcm masalah aku sama je ngan ko tt. Cuma aku ni stkt ni somi ...

untungla suami memahami
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 19-9-2017 09:00 PM
Orang yang namanya @noraidil_60 tu dah kurus k... takyah nak diet sangat

Oh shut up
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 19-9-2017 09:16 PM
owh aada ladang kebun getah jugak

bestla

Bkn la ladang. Kebun kecik je
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 19-9-2017 09:18 PM
mana gambar dia pulak

Eh eh eh nk gmbr kite pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2017 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 19-9-2017 09:10 PM
Tetiba je aku baca masalah tt, aku rasa mcm masalah aku sama je ngan ko tt. Cuma aku ni stkt ni somi ...

Kalau laki ok,  x yah la stress sgr chuols.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080790s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list