Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27854
View
518
Reply

Aku yang gemuk

[Copy link]

Author: Megikari       Show all posts   Read mode

Post time 7-1-2019 02:56 PM | Show all posts
sambalhijau replied at 5-1-2019 09:43 AM
Phew sorry la lama tak masok forum. Actually hari tu saya tukar saya punya weighing machine sbb se ...

wow thanks for the tips, dan tahniah di atas penurunan berat yang banyak sis!

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 02:24 PM | Show all posts
Iols stress, sejak pindah rumah baru ni susah pula cari masa nak buat senaman ringan. Sebelum ni wajib tetiap hari 10 minit keluarkan peluh. Sekarang ni nak buat 5 minit pun susah, kalau buat pun kadang seminggu sekali jer. Macamana nak capai azam nak pakai saiz xs? Terpaksa panjangkan azam, nak saiz xs sebelum raya tahun ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
I love my rice

Susah nak turun badan..
Tapi kali kita dah nekad nak kurus..
Sekarang ni i folo keto diet .. low carbs/ high fat/protein..
Kat insta banyak menu keto... kena rajin masak sendiri la..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2019 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
I dah gemuk balik
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
I follow azlina ina,dia baker. Memang teruja tengok body dia sekarang. Slim betul muka pun jadi bujur. Dia ada buat group whats app. Boleh lah follow ikut tips diet dia. Ramai yang berjaya turun berat badan.

I pulak tak diet. I jenis makan nasi baru kenyang dulu rajin join zumba 1mggu 3x. Sekarang takde masa nak join. Ape i buat hari2 i jalan kaki 15min pagi,15min petang. Makan malam sebelum pukul7. Sesekali cheating makan burger tengah malam. Cuma sekarang nak bagi kecik perut. Sumber inspirasi i saloma. pinggang kerengga
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 23-1-2019 10:33 AM
I follow azlina ina,dia baker. Memang teruja tengok body dia sekarang. Slim betul muka pun jadi buju ...

Baru2 ni journey kurus azlina ni lalu kat news feed i...  Mmg nampak beza la fizikal dia..  So u dh kurus byk x?  Ada lelaki join x grup diet dia?  Sorry reply post lama...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 1-7-2019 10:19 PM
Baru2 ni journey kurus azlina ni lalu kat news feed i...  Mmg nampak beza la fizikal dia..  So u d ...

Follow ig azlina sebab kagum dengan semangat dia. I maintain lagi. Cuma tang perut je lah buncit. Suka support kawan2 untuk kurus, sebab effect dia nanti lutut. Sekarang muda lagi tak lah terasa sangat, nanti dah tua sikit2 sakit lutut.
Tak sure lah ada laki follow diet azlina tu ke tak, try lah tanya. Good luck!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2019 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
First of all, you sanggup tak tinggalkan gula? Semua minuman manis dan makanan manis you kena tinggalkan, dalam masa sebulan, insya'allah, you akan nampak perubahan. Lepas tu nak Zumba ke, nak Atkins ke, nak IF ke, it's up to you.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2019 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak turun berat susah..
Naik balik senang je...uwaaa...
Dr 85kg turun 78kg ke 73kg ke 70kg
Pastu naik 75kg

Hayakkkk....aku ni pecinta dessert. Masa raya ri tu kemaruk mkn kek& biskut Raye.. hamekk 5kg naik....sekarang back on track buat IF 16:8..cut makanan n minuman manis
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat IF ( intermediates fasting) pun okay. Mcm lisa sughihani buat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 02:34 PM | Show all posts
sis dah lama berazam nk kurus, even sanggup beli baju size kecik for motivate myself, but in the end baju tu bertahun tak dapat pakai pun

wake-up call for me when tgk gambo sendiri masa office dinner, is it me ?

so start control makan, cut air manis yg menjadi fav sis. dari 72kg to 57kg dalam masa 3 bulan lebih.

target was 50kg and have to reach by september.. InsyaALLAH.

sis still makan nasi and every weekend makan cendol and abc special , sbb kat umah sis ada gerai cendol yg super duper sedap . just sis control makan , jangan tambah walau sedap giler and weekday sebolehnya tak minum manis langsung. and turun naik tangga 200 kali sehari kecuali sabtu ahad.

kita mampu buat kalau nak and takyah keluar duit telan ubat and gi gym. free je .

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2019 04:24 PM | Show all posts
sambalhijau replied at 5-1-2019 09:43 AM
Phew sorry la lama tak masok forum. Actually hari tu saya tukar saya punya weighing machine sbb se ...

Tahniah sis..iols memang suka kalau orang yang berusaha untuk kurangkan berat badan ni. Yang penting usaha...chaiyokkkk
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq sgt pada tt sebab bukak benang gini.. Very inspiring and supportive la forumers kat sini..

I pun baru nak mula kan misi turunkan berat badan.. Tinggi i 150, berat 74 kg.. Huhu.. Dulu sebelum kawin berat 55 kg, lepas dah anak 2 berat naik dgn jayanya.. Hasben pun selalu tegur perut i buncit dah..

Ada tak forumers yg berjaya turunkan berat while breastfiding? Sy skrg ni cuba dulu kurangkan makan nasi waktu malam tapi macam payah pula sebab cepat lapar. Dah anak asyik nak menyusu jer..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:54 AM | Show all posts
cmf_blanco replied at 14-8-2019 10:54 PM
Tq sgt pada tt sebab bukak benang gini.. Very inspiring and supportive la forumers kat sini..

I  ...

masa breast feeding, makna banyak gila tp berat tak naik... breastfeed membantu ibu kekal langsing
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
sally03tomato replied at 15-8-2019 11:54 AM
masa breast feeding, makna banyak gila tp berat tak naik... breastfeed membantu ibu kekal langsing ...

Hmm.. Mungkin la sis tapi sy ni, breastfeed anak kedua dari lepas bersalin sampai umur dia 2 tahun lebih skrg ni.. Berat sy makin naik.. Hadoi... Lepas beranak hari tu, berat sy 69 kg.. Sampai la skrg ni naik pg 74 kg.. Stress.. Sy ada ambil pil perancang, tapi dah sebulan sy stop makan sebab plan nak mengandung lagi.. Hurmm..

Hasben sy suka dgn badan chubby tapi ada juga la dia tegur perut sy ni makin bulat.. Sy nak cut makan tapi kesian pada anak, sebab dia nak menyusu tapi sy nak turun kan berat juga sebab dah tahap obese dah sy ni..  Itu la tgh pening ni, nak juga tanya kat sini kan.. Mana tau ada forumer yg ada pengalaman..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Arwah pak tam dulu meninggal pasal heart disease tapi doktor kata ada heart disease tak bermaksud langsung tak bersenam. Kena juga buat seaman ringan contohnya joging selama 15 minit seminggu sekali dan bercucuk tanam. Entah lah..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
hi tt samala kita gemok..i gemok mostly sbb i emotional eater and i suka makan bnd manis..but bila i diet i mmg diet bbtul..i sjnis yg sng naik sng trun..

sng cerita bab kurus ni..nak seribu daya tak nak seribu dalih..i sendiri akui benda tu..and plus i perasan bila i jaga makan kulit i pon makin better..and lebih cerah if that makes sense

xpe tt..sama2 la kita berjuang untuk kurus sbb nak sihat..hakikatnya kurus itu mmg lebih cantik..klu kurus dan fit lg cun..wish u the best tt
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 10:55 AM | Show all posts
Yang mana susah nak tolak minum manis tu, try ambik 1 kali je minuman manis sehari.
Mmg susah nak cut off terus, tapi for 1st step bole buat dgn control portion.
Kalau sebelum nih minum 2 mugs minuman manis, maybe bole try 1 mug je dulu.
Bila dah selesa, control jadi 1 cawan je.
Lama2 dah okay, cuba ambik minum manis sekali seminggu je.
Tak bole jugak terus tak minum manis nanti craving gile.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.160956s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list