Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1608
View
38
Reply

Wanita Tua Maut Dirempuh Kereta Gara-Gara Budak Tiba-Tiba Nak Kencing Tengah Jalan

[Copy link]

Author: CARI-LTS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-9-2017 03:56 PM | Show all posts |Read mode


sumber : www.liveleak.com/view?i=db7_1505284542



Seorang wanita tua dilaporkan maut dilanggar kereta ketika membawa seorang kanak-kanak melintasi lintasan zebra di Sichuan, China.


Memetik laporan Liberty Times Net, kemalangan itu berlaku disebabkan kanak-kanak tersebut tiba-tiba berhenti di tengah lintasan zebra seolah-olah ingin kencing.


Menurut rakaman kamera litar tertutup CCTV, kejadian tersebut berlaku pada Selasa lalu sekitar jam 8.34 pagi. Jelas kelihatan seorang budak lelaki berusia dua tahun bersama seorang wanita bernama Chen melintas jalan dan tiba-tiba budak tersebut duduk mencangkung seolah-olah ingin kencing di tengah jalan.


Dalam masa yang sama, sebuah kereta berwarna jingga yang tidak perasan akan kehadiran mereka berdua terus merempuh dan menggilis mereka berdua yang sedang mencangkung di tengah jalan.


Pemandu tersebut segera keluar dari kereta dan orang awam yang berada di sekitar turut membantu mengangkat kereta untuk membawa keluar wanita tua yang terhimpit di bawah kenderaan itu.


Bagaimanapun, wanita tua itu maut di tempat kejadian kerana mengalami kecederaan yang agak serius, manakala budak lelaki itu dikejarkan ke hospital untuk rawatan lanjut.


Setelah diperiksa, budak lelaki itu didapati patah tulang kaki dan kini masih menjalani rawatan di hospital.- CARI



Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:58 PM | Show all posts
Edited by Themilo at 14-9-2017 08:01 AM


By the way, wartawan pemalas cari ni dah buta ke apa?
"Dalam masa yang sama, sebuah kereta putih yang tidak perasan akan kehadiran mereka berdua terus merempuh dan menggilis mereka berdua yang sedang mencangkung di tengah jalan"

Kereta tu warna jingga / oren la setan.. aku duk perhati je artikel wartawan LTS ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:00 PM | Show all posts
tak kanlah pemandu kereta tu tak nampak
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:01 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 14-9-2017 08:00 AM
tak kanlah pemandu kereta tu tak nampak

buta agaknya. macam wartawan cari ni. kereta oren dikatanya putih.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:04 PM | Show all posts
Themilo replied at 14-9-2017 03:58 PM
By the way, wartawan pemalas cari ni dah buta ke apa?
"Dalam masa yang sama, sebuah kereta putih  ...

dia translate dari tulisan cina.. oren jadi putih.
mcm cina dlm fb kena tangkap kelmarin tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:07 PM | Show all posts
mata kau manaaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:14 PM | Show all posts
Kawasan zebra crossing tu memang semua tahu kena perlahankan kenderaan tak kira lampu isyarat merah menyala atau tidak ketika itu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:17 PM | Show all posts
Eh kenapa dia tak nampak yer? Bukan ke sangat clear ada manusia besar depan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:35 PM | Show all posts
ya Allah.. seriaunya tgk cara nenek tu ditindih... niat dia baik nak tolong boy tu...
takkan lah lady driver tu tak perasan kan nenek tu...
entah2 tgh sibuk berborak... ramai jaaa ladies kat KL ni yg drive cam siput khinzir hanya sbb rancak berborak kat hp or dgn org sebelah  
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:41 PM | Show all posts
Wartawan Cari pun serupa pemalas dah aku tengok harap kan copy paste je. Sumber balik2 mostly dari FB dan few je dari sumber lain2. Copy paste lepas tu tak teliti.

Kipidap. Isu bendera masa sea games pon terbabas apatah lagi berita cedok

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Mustahil la xnmpk.. Driver tgk kot tpt lain nih..or dok men hp smbil drive
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:43 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 14-9-2017 04:00 PM
tak kanlah pemandu kereta tu tak nampak

bila nenek tu membongkok rasanya sukar nak nampak kot..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:43 PM | Show all posts
i rs driver tu x nampak sbb nenek tu dah bongkok habis..mungkin same level pendek dgn budak...
tu yg driver x prasan....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah... ngerinya
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Blind spot..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:59 PM | Show all posts
kereta slow pun tak leh nampak ke
ada orang kat depan??
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 06:01 PM | Show all posts
gede-bab replied at 14-9-2017 05:43 PM
bila nenek tu membongkok rasanya sukar nak nampak kot..

Saya rasa mungkin pemandu tu hanya tengok depan jln sana dan belok. Dia tak nampak sebelah kanan
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
bodo punye driver!
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya.. x pasal2 maut..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenek tu kat blind spot kot... tak pon driver pendek tak nampak nenek bongkok...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:03 PM | Show all posts
hahahaha bodohnya
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:41 PM | Show all posts
1) i boleh faham bagaimana driver boleh missed the woman (sbb dia half-height je masa membongkok, also car could be low-seating)
2) ''..mengalami kecederaan yang AGAK serius..'' mungkin tak berapa tepat
3) doing that in the middle of the road??? come onnnn!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
ngerinye lahai...poor nenek n budak tu..also the driver x pasal je trauma langgar orang..meols langgar meow pun lama trauma ok..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 12:02 AM | Show all posts
ngerinya...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 01:08 AM | Show all posts
Kadang2 pillar windshield tu buatkan jadi blindspot juga, mcm kereta preve yg agak lebar pun gitu jugak.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059611s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list