Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
4661
View
63
Reply

End-ing Indrawati : Menyanyi bukan sekadar hobi tau Tok Ram!

[Copy link]

Author: Themilo       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-9-2017 02:54 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Themilo at 15-9-2017 01:09 AM

Penyanyi Anding mengakui berasa terkesan apabila kariernya sebagai penyanyi dikatakan hanya hobi pada Konsert Homecoming AF Megastar baru-baru ini.
Menurut bekas pelajar Akademi Fantasia 2 itu, definisi bidang nyanyian dalam hidupnya membawa makna yang sangat besar.
Justeru ia tidak layak dinilai hanya berdasarkan satu persembahan sahaja.
Nyanyian bukan sekadar hobi, itu kerjaya dan masa depan saya. Ia minat dan darah daging saya yang menyara kehidupan saya selama ini.
Apa yang awak katakan mungkin akan mengancam masa depan saya sebagai penyanyi dan juga seorang penghibur. Menyanyi itu bukanlah sekadar hobi saya, tuan. Tuan sendiri tidak tahu apa yang saya lalui sepanjang 13 tahun lepas. Tuan tidak sekalipun mengikuti perkembangan saya tetapi hanya menilai saya menerusi persembahan pada satu malam, tulis Anding menerusi kiriman Instagramnya.
Terdahulu, penyanyi berusia 34 tahun itu menerima kritikan pedas juri di Konsert Homecoming yang seolah-olah mempertikaikan statusnya sebagai penyanyi, malah dia turut disyorkan untuk hanya menceburi bidang lakonan.
Dalam pada itu, Anding berkata, jika benar menyanyi hanyalah hobi buatnya, dia tidak akan menghabiskan waktu berusaha selama bertahun-tahun dan menjadi hamba dalam bidang muzik.

Malah Anding turut menyatakan beberapa pencapaian hebat yang pernah diraih dalam industri hiburan yang mungkin tidak diketahui ramai.
Jika menyanyi itu sekadar hobi tidak mungkin saya membuat persembahan untuk MUD The Musical, atau diundang menyanyi di hadapan Perdana Menteri Malaysia, Singapura, Sultan Brunei, Barrack Obama dan juga pemimpin negara-negara Asean lain.
Hobi juga tidak akan membawa saya untuk mengadakan persembahan di Istana Budaya dan membuat demo serta guide untuk artis-artis bertaraf A list dan lagu mereka hit. Menyanyi sebagai hobi tidak sesuai dikatakan apabila menyanyi di Kuala Lumpur pada pagi dan kemudiannya di Sibu, Sarawak pula pada sebelah malam.
Berkejaran ke studio untuk mengadakan latihan pada jam 2 pagi selepas turun daripada kapal terbang di KLIA, itu bukanlah hobi! Seperti yang saya katakan, saya tidak kisah kalah tetapi janganlah memburukkan masa depan saya dengan gelaran tersebut (menyanyi sebagai hobi).
Saya minta maaf kerana kiriman ini, tetapi saya perlu mempertahankan hak saya. Dan ini adalah hak saya dan saya tidak akan sekali-kali berputus asa, dedah Anding penuh beremosi.
Sementara itu, kenyataan Anding mendapat perhatian para pengikutnya yang menaruh simpati terhadap nasib penyanyi itu.
Anding membawakan lagu Feeling Good di Konsert Homecoming, sebelum menjadi mangsa keputusan juri profesional yang menyingkirkannya bersama 11 lagi bekas pelajar Akademi Fantasia iaitu Rosma, Adam, Amylea, Zahid, Nubhan, Ara, Faizal, Faizul, Firman, Mila dan Aril.


tak-kisah-bila-kalah-tapi-jangan-panggil-kerjaya-saya-hanya-hobi-anding-1.jpg
tak-kisah-bila-kalah-tapi-jangan-panggil-kerjaya-saya-hanya-hobi-anding-2.png
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak dia bersungguh jgk masa konsert
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 06:08 PM | Show all posts
oh wow! so?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu2 hit mana yg heshe buat vocal guide n demo tu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Juwita Suwito yg suara mantap n selalu jadi demo utk lagu2 aubrey suwito pon tak brag cam Anding
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi sentapnya dia...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Geli dengan dia ni. Brag boleh tahan tapi nan hado
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:20 PM | Show all posts
heols perform depan obama masa bila tu...
betabahlah nak...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sentap ke nyahhh
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp tak berlakon je anding, iolls rase chuolls lagi sesuai berlakon dari menyanyi...try la menyendeng maikel ang....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kdg2 nmpk rembes juga, tp kesentapan heshe menampakkan sisi kegayahan heshe.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:50 PM | Show all posts
Iols suka je tgk Anding ;)
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Visual -rina heshe menggangu pandangan iols. Dia ni ada pelajaran. Boleh communicate dgn baik tgok rncngan ala travelog dia. Moga ada byk rezeki tercurah ya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaa sabar yach nyeh!
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Heols ni tasty jua.. Tp jgn buka mulut bercakap hatta bernyanyi.. Terus terserlah sisi kelempuk heols..
Btw, ape je produk heols yg org ingat selama berbelas tahun struggle dlm industri? Mohon mendunia di tumblr sahaja yach demi kelangsungan adik2 gayah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2017 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 14-9-2017 03:46 PM
Heols ni tasty jua.. Tp jgn buka mulut bercakap hatta bernyanyi.. Terus terserlah sisi kelempuk heol ...

Kumpul duit pasang braces seeloknya khenzzz..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Geli tahap infiniti tgk sheols esp dgn badan kerbau macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni kalau menyanyi ketara sangat "terlalu mencuba". Terus nampak tak naturally talented. Suara dia seolah-olah tak ada "melodi nyanyian". Ekspresi wajah ketika lontaran vokal seakan bukan menyanyi dari hati. Pendek kata - tak ada "soul".
And yes, bak kata @Themilo - sila ikat gigi
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 08:43 AM | Show all posts
de_ikea replied at 14-9-2017 10:56 PM
Visual -rina heshe menggangu pandangan iols. Dia ni ada pelajaran. Boleh communicate dgn baik tgok r ...

jd host prog travelog kt rtm bgs die ni
bgs info2 die bg
nmpk la otak die berisi

psl bab nyanyian ni
hmmm...
bab die pertahankan diri tu bgs
tp apa yg diperkatakan tok ram tu ada btl jgk
13 thn nyanyi tp pencapaian die takat buat persembahan,
buat demo/guide lagu2 baru
tp xde pun single sndiri kan?
ni lah hobi namanya
takuk itu je blh pegi

btw ko mmg nyanyi xbest pun

& tertny2 jgk lagu hits mn guna die sbg guide vokal

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Berbelas thn pn still WHO ARE YUSSSS! Cuba lagi sisbro!   
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 08:45 AM | Show all posts
bila la dia ni nk kawen. rupa dh ada.

dlu ingtkan dia btol2 dgn edlin. skli edlin pn da kawen dgn  org lain
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 14-9-2017 11:46 PM
Heols ni tasty jua.. Tp jgn buka mulut bercakap hatta bernyanyi.. Terus terserlah sisi kelempuk heol ...

motip copypaste intipati laharan meols to ending indrawty? sehati sejiwakah kita?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 08:56 AM | Show all posts
berbelas tahun tp sendu jek.. biar betul ko nyanyi depan pemimpin2 negara? lagu apa ko nyanyi? lagu kebangsaan ke?
ko buat demo n guide artis taraf A list? tu je la kot..  mungkin ko cuma ada ilmu utk membimbing dorang je tp bakat suara ko tak taraf A lg.
jgn la sedey2, butthurt sangat.. tok ram ckp tu ada betul jgk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2017 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 15-9-2017 12:50 AM
motip copypaste intipati laharan meols to ending indrawty? sehati sejiwakah kita?

Ampun Tok pit, meols copy nama endeawaty tu kat title thread ya..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Stay strong Anding
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055653s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list