Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
14076
View
862
Reply

[Tempatan] Update [Kecuaian Atau Takdir??] Mereka mati syahid C Pengetua tahfiz

[Copy link]

Author: kentel       Show all posts   Read mode

Post time 14-9-2017 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Sungguh syumul...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:20 PM | Show all posts
sakit hati pulak aku aihhh..
ntahhhh laaa...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
If x tahu mengurus x payah bukak sekolah, pusat, semua tu. Pergi aja dekat sekolah agama bawah MOE yg ada SOP keselamatan, tak payah la nak offer jalan ke syurga utk budak budak ni. Dlm berita pun dah ada sekolah ni x daftar, itu kesalahan tp nak jugak bukak pusat ambik sampai 20-30 budak.

Tak tahu pergi belajar. Kenapa sekolah sekular cikgu cikgu kena kursus sana sini? Sbb nak bg selamat.

Sbb kalau dah pandai bukak pandai la megurus bukan setakat tadah ke langit.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:33 PM | Show all posts
Bagi saya dia kena bertanggungjawab. Ini isu kecuaian dan keselamatan anak2 di bawah jagaan dia. Makbapa amanahkan anak2 mereka kpd dia. Urusan syahid anak2 tu InsyaAllah boleh rujuk Al Quran dan hadis.  Apa yg saya belajar InsyaAllah anak2 itu syahid . Anak2 masih kecik2 dan belum baligh.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Haii sedihlah. Anak sdara aku sorg kt Tahfiz juga. Seems like a nice place. Harap2 sentiasa dlm lindungan Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Uols hati hati menulis bercakap. Jgn mudah judge org. Biarlah allah yg menilai.

Sedapnya uols kan
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:44 PM | Show all posts
sofiazara replied at 14-9-2017 02:59 PM
aku tengok muka shahrizat tu seolah2 hendak dilempangnya ustaz pengetua itu

kan...

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:44 PM | Show all posts
hahahaha
last2 org ramai pun kena blame sekali
sebab knon xnak membantu sekolah tahfiz
punya in denial la puak2 ni
pastu t kata org hina institusi keagamaan
kata zakat banyak
mana peruntukan tu semua
xkan semua bagi asnaf je
xreti allocate ke duit zakat tu utk certain2 benda
pastu blame org xnk bg sumbangan
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:44 PM | Show all posts
abis korg nak die cakap apa?
tentulah die tak nak ckp yg bukan2 yg blh buat ibubapa terguris pulak...

biar authorities buat keje, terbukti dia salah biar dia kena hukum.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
dewimalam78 replied at 14-9-2017 03:37 PM
Uols hati hati menulis bercakap. Jgn mudah judge org. Biarlah allah yg menilai.

Sedapnya uols ka ...

Sindrom kecanduan agama, bila letak label agama je x boleh kritik walhal dah jelas silap

Kenapa cikgu sekolah sekular baru terjentik budak je boleh kena maki hamun tujuh keturunan sbb dia cikgu sekolah sekular? X der jaminan masuk syurga?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:54 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 14-9-2017 07:07 AM
Ramainya yang sibuk menghina dan menghukum je dalam ni.
Me xnak komenla bab ustaz2 dorg..hingga dah ...

Memang win komen sister....kakak pun dah muak tgk komen2 bimbo kat tered sebelah

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:55 PM | Show all posts
sayawifenikmie replied at 14-9-2017 03:15 PM
bukan anak2 ni yg sanggup tinggalkan mak ayah dan adik beradik .. mak ayah yang sanggup hantar ana ...

betul sgt apa sis mention ni .. budak2 ni kecik2 lg .. makpak depa yg htr sini utk kepentingan/saham akhirat mereka kononnya...

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:55 PM | Show all posts
renko replied at 14-9-2017 07:44 AM
hahahaha
last2 org ramai pun kena blame sekali
sebab knon xnak membantu sekolah tahfiz

betul tu sisthur.. kita yang tak hantar anak ke tahfiz pun kena blame sekali..

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:58 PM | Show all posts
renko replied at 14-9-2017 03:44 PM
hahahaha
last2 org ramai pun kena blame sekali
sebab knon xnak membantu sekolah tahfiz

KPM kena blame

Org ramai kena blame
Kerajaan kena blame...


parents selamba badak hantar anak ke sekolah yg x berapa nk selamat plus pihak sekolah mmg hauk bab keselamatn...pula patut disimpati..

Mati akal...



Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:58 PM | Show all posts
kafa ada sra ada.. lps sekolah rendah leh masuk pulak sekolah menengah agama.. leh masuk maahad dan mcm2 lagi.. lps tu leh sambung ke kuis/usim/uia hingga la ke timur tengah ke indonesia .. semua boleh ajer melahirkan anak2 hafiz/hafizah mcm2 lg la para ilmuan agama .
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:01 PM | Show all posts
asyriqa replied at 14-9-2017 03:08 PM
Heyy pak ustaz..tu nyawa anak2 org tu sedap aja ko cakap..peduli apa aku ko ustaz ke hapa ke..aku hr ...

Ofkos sepanjang hidup ustaz ni akan dibayangi kejadian ni... kita yang tak de kena mengena pun terkesan apatah lagi lah dia... mungkin itu je yang mampu die cakap untuk mententeramkan perasaan family anak2 tahfiz tu & mungkin perasaan die sendiri...


Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:03 PM | Show all posts
dah agak dah. sikit sikit syahid.....bab tu tuhan je yang tau. salah ko tu tak nak mintak maaf ke? dah tau bangunan blom lulus gigih nk mengajar. tak boleh tunggu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:04 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-9-2017 03:58 PM
KPM kena blame

Org ramai kena blame

mana bole blame ustat n tahfiz
dosa
so blame la org lain sbb xnk bg sumbangan
lau x dikira menghina agama
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:04 PM | Show all posts
krustykrab replied at 14-9-2017 03:44 PM
abis korg nak die cakap apa?
tentulah die tak nak ckp yg bukan2 yg blh buat ibubapa terguris pulak ...

Sangat setuju
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:04 PM | Show all posts
Themilo replied at 14-9-2017 03:55 PM
betul tu sisthur.. kita yang tak hantar anak ke tahfiz pun kena blame sekali..

xkan nak blame ustat lak kan
diaorang suci
kita ni sume x
komen lebih2 kata menghina agama
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:05 PM | Show all posts
krustykrab replied at 14-9-2017 03:44 PM
abis korg nak die cakap apa?
tentulah die tak nak ckp yg bukan2 yg blh buat ibubapa terguris pulak ...

Yup... dalam hati die kite tak tau betapa byk sesalan dan what if situation... cara pelaporan reporter & headline pun kdg2 highlight kata2 die yg mungkin sebahagian kecil saje..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:05 PM | Show all posts
sofiazara replied at 14-9-2017 02:59 PM
aku tengok muka shahrizat tu seolah2 hendak dilempangnya ustaz pengetua itu

Gigih aku patah balik nak tengok muka sharizat
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 14-9-2017 03:54 PM
Memang win komen sister....kakak pun dah muak tgk komen2 bimbo kat tered sebelah

Bila kena ketuk kepala untuk sedar salah sendiri jugak tau pulak terasa..
Masa komen salahkan n kutuk2 orang tak terfikir pulak..

Sebab tu me malas nak kutuk lebih2 sebab sedar sendiri pon xde menyumbang apa sangat..  bila kata sumbang je org igt duit padahal pegi ajar2 ilmu tu pon sumbangan jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 14-9-2017 04:04 PM
xkan nak blame ustat lak kan
diaorang suci
kita ni sume x

Xpolaa
Lepasni bukalah byk2 pusat tahfiz pastu mintalaa derma dgn org ramai
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:08 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 14-9-2017 03:15 PM
Nampak...tanggungjawab sekolah tahfiz je..

Prfttttttt

First time saya setuju dengan mommy monster.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045198s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list