Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1498
View
43
Reply

Berpoligami adalah salah satu opsyen untuk para andartu mencapai kebahagiaan

[Copy link]

Author: ifanonline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-9-2017 09:32 AM | Show all posts |Read mode
Disebabkan peningkatan bilangan andartu dr tahun ke tahun, para andartu perlu mempertimbangkan opsyen berpoligami dgn jejaka2 yg sesuai utk memberikan kebahagiaan kpd mereka...tidak salah menjadi isteri kedua, ketiga atau keempat..asalkan nafkah zahir dan batin mencukupi...istilah tidak sanggup berkongsi kasih harus di buang jauh2 dr minda para andartu...

antara kategori2 andartu yg boleh memilih opsyen berpoligami:

andartu junior - 28-34 tahun
andartu senior - 35-39 tahun
andartu forever - 40 tahun

mungkin kah kebahagiaan di kecapi dgn menjadi isteri kedua?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:46 AM | Show all posts
bagi i ok je kalau andartu nak jadi bini no. 2, 3 atau 4 tapi kena consider lelaki tu bukan ciri2 seperti:-

1) sekadar driver jah... driver lori ni kebanyakannya drug addict atau suka berjudi
2) bakal laki kerja so-so pendapatan rm10k ke bawah... sah-sah uols pun kena turut sama memikul tanggungjawab nafkah zahir bersama.. entah2 bini 1st surirumah... dah korang kena topup
3) anak berderet......... takut nanti apaknya tak kenal nama anak mcm si SY tu
4) bini 1st bukan jenis main bomoh dan bermulut puaka
5) korang perlulah sedar diri korang no 2.3 atau 4.. jangan melebih2 macam bini no 2 si rahim sepahtu tu.. hujung2 rahim tetap pikul bini no 1 ke hulu hilir
6) berjiwa pasrah
7) bakal suami takde penyakit kronik yang mengakibatkan hilang keupayaan, takut uols nanti kena sara family 1 lagi.. huhu

so far tu je yang i dapat listkan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2017 09:53 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 14-9-2017 09:46 AM
bagi i ok je kalau andartu nak jadi bini no. 2, 3 atau 4 tapi kena consider lelaki tu bukan ciri2 se ...

andartu kena pilih suami yg sesuai utk bermadu...

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:55 AM | Show all posts
ifanonline replied at 14-9-2017 09:53 AM
andartu kena pilih suami yg sesuai utk bermadu...

yess.. jangan main kaup je
kang jantan bahagia dapat merasa kepelbagaian, kaum wanita pula yang menderita
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:55 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 14-9-2017 09:46 AM
bagi i ok je kalau andartu nak jadi bini no. 2, 3 atau 4 tapi kena consider lelaki tu bukan ciri2 se ...

opismet i kawen dgn duda....duda tu list no. 1 & 2....meols tengok opismet tu gigih buat personal loan...xtau la utk apa...takut kena guna2 jah
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:40 AM | Show all posts
Bukan senang kalau logically fikir hidup sebagai bini no 2.

Untuk apa jadi bini no 2? Untuk kasih sayang yang sekejap ada sekejap tak ada. The one that will not always be with you?

Tu belum ranjau nak dapat approval. Baik abort the mission je..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:43 AM | Show all posts
Sukati la nak kawen dengan mana2 laki orang or duda pun. Asalkan jangan diusik laki aku. Mau aku santet dua2 sekali
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:51 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 14-9-2017 09:46 AM
bagi i ok je kalau andartu nak jadi bini no. 2, 3 atau 4 tapi kena consider lelaki tu bukan ciri2 se ...

Setuju dengan list u... lelaki kalau tak mampu jgn ler ade hati nak kahwin lebih dari satu... yang perempuan lak, kalau nak kahwin pilih lah lelaki yang boleh membahagiakan... jgn lak lepas kahwin nanti dari mood happy 5 bintang, lepas kahwin turun jadi 2 bintang... baik tak yah kahwin kan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:35 AM | Show all posts
Not my option..
ntah la.. xboleh terima..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 12:37 PM | Show all posts
rezeki juga tu..ada rezeki jumpa dadu yang betul boleh diharap..jangan terjumpa dadu yg korup sudahla
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
One of the reasons nape I tak suka hencap 2nd wife as perampas sbb takut Allah bagi I ujian tu. Kang kita beriye kutuk sekali kita yg dpt. Dah jodoh mereka so just let them be.

I mmg mintak dijauhkan dgn laki org... mkn ice cream pon I tak suka share apetah lagi suami sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
lasagnaklcc replied at 14-9-2017 12:40 PM
One of the reasons nape I tak suka hencap 2nd wife as perampas sbb takut Allah bagi I ujian tu. Kang ...

Wana macam kaka.. ice cream pun xmampu share apatah lagi orang kita sayang kan..
Jumpa suami orang tu memang ada tapi setakat ni, alhamdulilah..
Tak berani cakap.. xtahu esok lusa macam mana
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 01:03 PM | Show all posts
baik single dari merana nak  sangat  berlaki..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:01 PM | Show all posts
kat office I ade  2 org yg hidup bermadu...yg sorang tu xsebulu mana dgn madu die...yg sorang lg ke hulu ke hilir bawak madu die..pegi dinner office pun bwk akak kesayangan die tu...nampak bahagia gitu  tp I tgk semua bende die uruskan sendiri...walaupun bende yg berkaitan dgn anak tiri die...die yg tlg uruskan...die pernahlah ckp dah ambk hak org kenelah sedar diri sikit...opis mate I ni mmg baik orgnye

pokok pangkalnye hati kene kental kalau nk bermadu
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:12 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 14-9-2017 10:51 AM
Setuju dengan list u... lelaki kalau tak mampu jgn ler ade hati nak kahwin lebih dari satu... yang ...

kan... kalau boleh i takmolah kaum i sendiri merana

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:16 PM | Show all posts
tapi hakikat kebanyakan lelaki yang berpoligami
lebih cenderung memilih pompuan muda bergetah below 30an
tengoklah para ustaz yang kahwin 2-3 tu... bini sume stok cantik2, elok, belajar tinggi

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:17 PM | Show all posts
kentel replied at 14-9-2017 09:55 AM
opismet i kawen dgn duda....duda tu list no. 1 & 2....meols tengok opismet tu gigih buat personal  ...

tak mungkinlah terkena guna2
dah cinta mati la tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2017 08:29 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 14-9-2017 03:16 PM
tapi hakikat kebanyakan lelaki yang berpoligami
lebih cenderung memilih pompuan muda bergetah below ...

selalunya pilihan lelaki utk memadukan andartu adalah andartu dlm kategori andartu junior, yakni 28-34 tahun...mungkin faktor kesihatan andartu itu sendiri

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 09:31 AM | Show all posts
pegi mampus juga adalah perkara terbaik yg forumer ifanonline patut lakukan. aman sikit dunia forem daripada pendapat beliau yg langsung takleh pakai tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
saya rasa andartu yang membantu suami orang berpoligami
andartu biasa dah secure fizikal mental rohani jasmani aset kereta rumah asb tabung haji segala
jadi bila suami orang nak kawen mereka akan memilih andartu bentuk ini lah bagi memastikan mereka boleh beristeri lebih
dan keadaan lebih terkawal
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Eeeee... jilat2 ice cream bsama
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ini tak pernah terlihat kes sama-sama wanita bujang memilih seorang calon suami yang sama lantas terus berpoligami serentak. Sebaiknya begitulah kerana ketiga-tiganya memilih untuk berpoligami sedari mula.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2017 01:57 PM | Show all posts
annehuda replied at 15-9-2017 09:31 AM
pegi mampus juga adalah perkara terbaik yg forumer ifanonline patut lakukan. aman sikit dunia forem  ...

sudah tiba masanya saudari annehuda di sunting utk jadi isteri kedua...mungkin sikap amarah yg membuak-buak dpt dikurangkan dgn belaian kasih dan sayang dr suami mithali di atas katil empuk nan biru...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2017 01:59 PM | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 15-9-2017 12:41 PM
Eeeee... jilat2 ice cream bsama

maksud you threesome ka?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 02:16 PM | Show all posts
ifanonline replied at 15-9-2017 01:57 PM
sudah tiba masanya saudari annehuda di sunting utk jadi isteri kedua...mungkin sikap amarah yg mem ...

sudah tiba masanya ifanonline di paksa minum air sabun dan dipijak-pijak perutnye...mungkin otaknye yang senget itu dapat ditegakkan kembali bila dihempuk sampai mulut berbuih gitu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053323s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list