Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1287
View
22
Reply

[Tempatan] RM40 juta dana PTPK (1 of perbadanan sampah) diseleweng

[Copy link]

Author: dizzzek       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-9-2017 07:59 AM | Show all posts |Read mode
Edited by dizzzek at 14-9-2017 08:08 AM

@dcruins sibuk abeng, dna sendirik sibuk seleweng

RM40 juta dana PTPK diseleweng

Oleh JUNHAIRI ALYASA

MOHD. AZAM

PUTRAJAYA C Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menahan empat individu termasuk seorang yang bergelar Datuk kerana disyaki terlibat dalam penyelewengan wang peruntukan yang disalurkan kepada Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK).

Mereka yang ditahan terdiri daripada Ketua Eksekutif PTPK berusia 58 tahun, Setiausaha PTPK berusia 34 tahun, Penolong Pegawai Kewangan PTPK berusia 32 tahun dan seorang pengarah sebuah syarikat yang juga bergelar doktor berusia 38 tahun.

Keempat-empat individu itu ditahan di beberapa lokasi di Kuala Lumpur antara pukul 4.30 petang dan pukul 6 petang dalam satu operasi dilancarkan oleh SPRM.

Untitled.png
Untitled.png
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila sifat amanah teda dlm diri
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 08:07 AM | Show all posts
perghh semua bumiputera tu..  hidup ketuanan.. !!!

orang melayu memang tak boleh nampak duit banyak kot..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 08:17 AM | Show all posts
ni kalau bukan org DAP mesti Pakatan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka2 yang akan menangis tersedu-sedu dalam lokap sprm
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Haihhh..xhbs2 kes songlap..dr ats ke level bawah
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:20 AM | Show all posts
alah kejap je tu...nanti suci balik lah bijan buat...pedulik la nak songlap pon..meke islam..pegi mekah nnt bersih balik...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Dasar isele tp makan dedak..  
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut la pemimpin pun tongong rakyat sendiri berkali ganda tongong.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Iseley tapi dok make duik harey
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Mamp*s betul pecah amanah. One step ahead to hell gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 02:22 PM | Show all posts
well done sprm...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
PTPK ni loan utk student institut kemahiran..
Student pun tak tanggung hutang loan yg banyak.
Abg aku nya loan diploma cuma rm11k je..under CIMB..dah abis bayar dah pun
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh please la...
Ptpk ni buat satu program latihan keusahawanan untuk golongan b40
Tp yg dtg kebanyakannya org2 yg ada pendapatan tetap, dah ada biz.
Kursus tu siap dpt alatan free, elaun rm150 untuk 300 ke 500 peserta..
Xde pantauan langsung keberkesanan program tu..
Memang nampak sekadar nak abeskan dana je. Golongan sasaran tak capai pun.
Cara depa cari peserta pun sedih yahamat..lantik sorg ketua kat daerah tu, pastu blast msg..of course kwn2 sedara mara ketua tu yg join dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:09 PM | Show all posts
so ketua exec. yg kena tgkp tu dato abdl halim  la?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:31 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 14-9-2017 03:01 PM
Oh please la...
Ptpk ni buat satu program latihan keusahawanan untuk golongan b40
Tp yg dtg kebany ...

aku rasa bukan ptpk jek cmni..
banyak lagi program keadaan lebih kurang..
konsep dia "asal buat"
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 03:33 PM | Show all posts
perbadanan apa tahi ni
never heard of
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:38 PM | Show all posts
-electrifying- replied at 14-9-2017 03:09 PM
so ketua exec. yg kena tgkp tu dato abdl halim  la?

a ah..dia ketua executif baru dari kemeterian sumber manusia...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:39 PM | Show all posts
sofiazara replied at 14-9-2017 03:33 PM
perbadanan apa tahi ni
never heard of

perbadanan under kem sumber manusia..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:44 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 14-9-2017 03:01 PM
Oh please la...
Ptpk ni buat satu program latihan keusahawanan untuk golongan b40
Tp yg dtg kebany ...

cm program pakej rangsangan ekonomi dulu pon cm ni gak ikot arahan menteri ksm
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 04:46 PM | Show all posts
-electrifying- replied at 14-9-2017 03:09 PM
so ketua exec. yg kena tgkp tu dato abdl halim  la?

yo lazaman dia.. kes tahun lepas
apa ke gile bg 40juta pd owner yg sama walaupun 15 penyedia latihan
selayaknya semua melingkup dalam jail...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:52 PM | Show all posts
bbalik replied at 14-9-2017 04:46 PM
yo lazaman dia.. kes tahun lepas
apa ke gile bg 40juta pd owner yg sama walaupun 15 penyedia lati ...

oh ptot la, nk mkn percent la tu, jadah apa perangai mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 05:52 PM | Show all posts
zuraidah1 replied at 14-9-2017 04:38 PM
a ah..dia ketua executif baru dari kemeterian sumber manusia...

melayu .... memalukan je...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050682s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list