Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
957
View
19
Reply


Nak Gaduh Sangat, Nasib Baik Mama Ada Baju Besar- Video Ibu Hukum Anak Dipuji Netizen

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-9-2017 01:02 PM | Show all posts |Read mode





Sebuah video memaparkan seorang ibu menghukum anaknya yang bertengkar mendapat pujian dari netizen.



Haih! Apa agaknya yang buat netizen sampai boleh puji tu? Mari kita tonton video yang dimuat naik oleh seorang wanita yang bernama Nora Aida Zakaria di laman sosial Facebooknya, semalam.


Nah..... Nak gaduh sangat.... Naik pening mama dibuatnya.... Dalam duk pening tetiba teringat method parents dari negara lain didik anak depa macam ni.......

Green shirt punishment


Nasib baik la mama ampa ni ada baju beso.... Bole la serlung kepala ampa berdua.....

Semoga menjadi ingatan untuk ank2 mama berkasih sayang sehingga akhir hayat....





Walaupun hukuman yang diberikan oleh wanita itu kepada anak-anaknya dilihat seperti kejam namun rata-rata netizen menganggap tindakan wanita itu wajar dipraktikkan untuk mengajar anak-anak yang suka bertengkar.










Setiap ibu bapa haruslah sentiasa memastikan bahawa hukuman yang diberikan kepada anak-anak tidak mengundang kepada kes penderaan kanak-kanak. Cukuplah sekadar untuk mengajar dan mengingatkan anak-anak agar tidak mengulangi lagi kesilapan yang sama.



Ingat! jangan sesekali abaikan anak-anak yang melakukan kesilapan tanpa teguran atau hukuman. Ini kerana Saidina Umar Bin Khattab sendiri pernah berpesan dengan serius kepada para sahabatnya Didiklah anak-anak kalian, kerana mereka akan hidup pada zaman yang berbeza dengan zamanmu,. - CARI







Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
iols suka tgk return of superman.. byk cara diajar utk didik anak jd behave..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
good practice!
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
aleesyasofia replied at 12-9-2017 01:19 PM
iols suka tgk return of superman.. byk cara diajar utk didik anak jd behave..

Kn..lil suka masa pelakon laki yg bini dia gimnas kot..bw ank jmpa pakar..nk blaja cara didik ank sbb ms mkn..ank dia xfokus..dok men2 ja..apa ntah nama ..ni couple ms 2nd season tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 02:00 PM | Show all posts
lil_sparky replied at 12-9-2017 01:54 PM
Kn..lil suka masa pelakon laki yg bini dia gimnas kot..bw ank jmpa pakar..nk blaja cara didik ank  ...

Yg anak dia perempuan tu eh, nama Ji On?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 02:16 PM | Show all posts
selalu jugak buat gini kalu anak2 gaaduh...berkesan jugak sekejap tp bila time gaduh serupa tu jugak..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau buat byk kali effective ke? Ke first time je lama2 diorang pun dah lali trick si emak, kena cari trick lain
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 02:19 PM | Show all posts
anak2 iols abang nye suka sikit2 ngadu

adik plak dh tau abg cengeng yg tu jugak dia suka kacau

pening kepala mama..

abg sikit2 mama..tgk adik..mama tgk adik..

adik plak dilarang yg tu la nk buat haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 03:03 PM | Show all posts

degil2 sebat je dengan getah paip. baru ada akai

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
WarnaPelangi replied at 12-9-2017 02:00 PM
Yg anak dia perempuan tu eh, nama Ji On?

Aah..kalo rajin..buka.la thread psl ni..share.video yg dorg educated ank2..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
aleesyasofia: iols suka tgk return of superman.. byk cara diajar utk didik anak jd behave..


Me too..my favourite one is the twin nama Seo-eon & Seo-Jun..sgt2 clever..gila shopping..giler main hp..sgt2 sygkan ayah nya..dan sgt2 cute..

Anak2 footballers tu pun bijak2
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 05:26 PM | Show all posts
buatnya anak2 tu jenis yg kasaq, habih koyak baju mama
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 11:32 PM | Show all posts
aleesyasofia replied at 11-9-2017 08:19 PM
iols suka tgk return of superman.. byk cara diajar utk didik anak jd behave..

anak2 drg mostly well behaved n well mannered ya.. kagum iols


Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg kejamnya aduhai..
Ok per buat gini..


Ank me ..me suruh peluk 2 org..hah nk sgt gaduh kan...
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 07:41 AM | Show all posts
MissMamamia75 replied at 12-9-2017 05:10 PM
Me too..my favourite one is the twin nama Seo-eon & Seo-Jun..sgt2 clever..gila shopping..giler m ...

Footballers Lee Dong Gook kan? 5 siblings tu memang the most favourite lagi lagi anak dia yang lelaki tu, Sian(daebak) Ayah dia sukat menyakat anak-anak dia
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:04 AM | Show all posts
WarnaPelangi replied at 13-9-2017 07:41 AM
Footballers Lee Dong Gook kan? 5 siblings tu memang the most favourite lagi lagi anak dia yang lel ...



yeap..Daebak mmg slalu kena sakat...comel sesangat
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka hang dek
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:07 AM | Show all posts
hahaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mak2 adaa cara trsendri nak mndidik ank.. klu mak aku..gaduh2 semua adk bradik kena sibiji ahahahaha takda yg tinggal{:laugh{:laugh{:laugh{:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 12:08 AM | Show all posts
comelnya. bila dah besar esok mesti dia org gelak bila tengok bideo ni balik adik beradik masa kecik selalu gaduh, bila besar dan berjauhan memang rindu. contoh mcm ai dan adik2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059277s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list