Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1430
View
32
Reply


Jijik! Penghantar Makanan Tak Bertamadun 'Kencingkan' Pelanggan

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-9-2017 10:54 AM | Show all posts |Read mode
Perangai orang dari tanah besar ni memang pelik-pelik ya? Terbaru, seorang lelaki penghantar makanan dipecat kerana memberi pelanggannya setermos sup urin yang masih hangat, lapor Shanghaiist.








Pada perayaan Hari Valentine di China bulan lalu, seorang wanita berniat membuat kejutan untuk suaminya dan menggunakan khidmat penghantar makanan untuk menghantar sup kacang merah yang baru dimasak ke pejabat suaminya.


Apa lagi, terkejutlah si suami apabila dia menghidu aroma hancing yang dikeluarkan sup itu!




Foto: Shanghaiist




Cepat-cepat dia menghubungi isterinya dan bertanya sudah berapa lama sup itu dimasak sebelum dihantar kepadanya.


Selepas mendapat tahu sup itu baru sahaja dimasak, dia kemudiannya menghubungi syarikat penghantar makanan terbabit untuk membuat aduan.


Tak lama kemudian, dia menerima panggilan balas daripada penghantar makanan terbabit yang mengakui 'menggantikan' sup kacang itu dengan air kencingnya sendiri selepas puas 'melahap' separuh daripada sup berkenaan.


"Saya tak rasa bersalah pun buat macam tu sebab saya tak tahan dahaga,"

kata pengantar makanan terbabit.



Pengantar makanan itu menawarkan ganti rugi sebanyak 420 yuan (RM270), namun ditolak lelaki terbabit.


Kisah ini mencetuskan pelbagai respon daripada netizen yang rata-rata jijik dengan tindakan tak bertamadun penghantar makanan itu.

"Saya dengar orang cakap, jangan buat hal di mana-mana restoran atau kedai makanan. Nanti tak pasal-pasal dapat 'bahan tambahan'.

"Tiada apa yang mustahil di China.

"Urgh, jijik betul!" antara komen netizen.









Eew, sudahlah mengambil hak orang tanpa izin. 'Dikencingkan' pula pelanggannya itu. Memang tak patut! Anda yang di luar sana tu, jangan buat perangai macam ni walaupun tak tahan sakit hati dengan sesiapa, okey? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 11:12 AM | Show all posts
ya ampunnn geli nye
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 11:23 AM | Show all posts
pejadahnya ganti ngan air kencing...bodohnya
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
bodohnyaaaa. .
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Beru je lepas makan.  Baca nih terus nak termuntah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 11:47 AM | Show all posts
uekkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 12:21 PM | Show all posts
kenapa sup kacang merah tapi warna hijau?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 12:26 PM | Show all posts
ewww....lps ni org pun takut nk order makanan dah
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
X bertamadun dorg ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat negara mana2 pun ada buat benda jijik ni kalau fakup dgn kedai dorg
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Yuck..mesti kuat gila bau hancing tu smpi boleh bau dgn jelas wpun dh bercampur dgn kencing
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 01:33 PM | Show all posts
Erghhhh. Menjijikkan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
jijiknya perangai..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 02:59 PM | Show all posts
tetapi PRC ni semakin ramai kat Malaysia....
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 03:03 PM | Show all posts
jadi suam2 lah bubur tu kan. patut la berbuih
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 03:11 PM | Show all posts
takpela makin ramai yg di impot dr tanah besar... tunggu masa jah berak merata
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 03:48 PM | Show all posts
Euwww harus pecat je pekerja macam ni menjejaskan nama baik syarikat
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Perayaan Hari Valentine bulan lalu??? Biar betul???
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 10:26 PM | Show all posts
Erkkk..x senonoh
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 11:20 PM | Show all posts
jijik okkkk
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 07:14 AM | Show all posts
Bongoknya engko kencingkan makanan orang.
Cuba engko pula yang minum kencing entah sapa-sapa, engko nak ker?
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:12 AM | Show all posts
tah2 ko berak hijo sebab tu bubur kacang merah jadi hijo
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:45 AM | Show all posts
imransulaiman replied at 12-9-2017 04:27 PM
Perayaan Hari Valentine bulan lalu??? Biar betul???

Pelik jugak kat situ kan. Nak kata White Day pun dah lama berlalu. Wedding anniversary kot.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 09:49 AM | Show all posts
Lain kali guna air paip dik, bukan air kencing. Lawak la komen kat atas tu ''China the land of surprises''.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 10:11 AM | Show all posts
jijik..............................................................
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063358s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list