Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
3344
View
48
Reply

[Tempatan] Dulu Monster, Kini Calon Ratu Cantik

[Copy link]

Author: Nusantara1       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-9-2017 06:19 PM | Show all posts |Read mode
(5).jpg
PETALING JAYA: Gadis ini pernah menjadi mangsa buli dan sering diejek rakan-rakan sehingga pernah digelar sebagai monster (raksasa).

Keluarganya saban hari terpaksa menyaksikan drama air matanya setiap kali pulang ke rumah selepas sekolah kerana tidak tahan dengan ejekan itu.

Tekanan itu disebabkan Evita Patcey Edgar Delmundo yang dilahirkan mempunyai tanda seperti tahi lalat dalam pelbagai saiz dan bentuk dan ia memenuhi hampir seluruh wajah dan badannya.

Namun siapa sangka tuah gadis berusia 20 tahun ini apabila disenaraikan dalam saringan 50 peserta awal bagi pertandingan ratu cantik Miss Universe Malaysia 2018.

bae97316ff3f417da2dd0d8fb45353b5.ashx.jpg

Evita yang berasal dari Kudat, Sabah ini terkejut apabila mendapat tahu berita gembira itu pada Jumaat lalu menerusi laman sosial rasmi pertandingan itu.

Saya benar-benar tidak sangka disenaraikan sebagai 50 peserta awal. Ternyata keyakinan saya untuk menghadiri uji bakat pada Julai lalu berhasil.

Saya akui dulu pernah menjadi mangsa buli oleh mereka yang menganggap tanda tahi lalat ini sebagai satu kecacatan, tapi lama-kelamaan saya semakin memahami diri sehingga menjadi lebih yakin seperti sekarang, katanya


Anak kedua daripada lima beradik ini berkata, keyakinan mulai timbul selepas mendapat sokongan keluarga termasuk mereka di sekeliling yang masih menaruh kepercayaan pada dirinya.

Dia juga seharusnya lebih bersyukur kerana masih ada individu lain yang kurang bernasib baik dilahirkan tidak cukup sifat fizikal.

Maka tidak hairanlah langkah pertamanya untuk menghadiri uji bakat bagi menyertai pertandingan ratu cantik berprestij itu kerana mahu menjadi contoh masyarakat terutama mereka yang kurang yakin terhadap penampilan dan kekurangan diri.

Malah kehadirannya dalam uji bakat itu turut membuka mata banyak pihak termasuk yang memberi tawaran kepadanya sebagai model sambilan.


Evita yang bercita-cita untuk menjadi seorang guru tadika dan pakar motivasi kini menunggu peluang untuk melanjutkan pengajian di universiti dalam bidang pendidikan dan kaunseling.

Mengenai senarai 50 peserta awal, Evita yang meminati penyanyi nombor satu Malaysia, Datuk Siti Nurhaliza dan penyanyi antarabangsa Adele berkata, dia akui gementar kerana bakal menghadapi cabaran berhadapan gadis-gadis cantik lain.

Namun keyakinan dan semangat kuat pada dirinya tidak mematahkan semangat untuk terus mencapai matlamat dalam menonjolkan keunikan dan kebolehan diri.

Saya mahu tunjukkan bahawa kesempurnaan itu bukan kecantikan semata-mata tetapi keunikan itulah yang menyerlahkan lagi kecantikan seseorang.

Saya berharap agar diberikan peluang untuk mara ke pusingan seterusnya bagi membuktikan diri saya juga boleh menjadi seperti mereka yang lain, katanya yang berbakat menyanyi dan bermain gitar.











Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 06:54 PM | Show all posts
Good for her. Tapi selalunya jerawat mcm ni bole buang kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahi lalat ni boleh buang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ya ya same old story.
naik muak dengan cerita2 dibuli kerana fizikal lalu join model or pageant. everywhere, everyday


Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama ala ala wanita Venezuela
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2017 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 10-9-2017 07:12 PM
Nama ala ala wanita Venezuela

Macam ada turunan pinoy kalau saye baca
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2017 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Nusantara1 at 10-9-2017 07:22 PM
ellejo replied at 10-9-2017 07:04 PM
ya ya same old story.
naik muak dengan cerita2 dibuli kerana fizikal lalu join model or pageant. ev ...


Iyelah, skg kan miss universe bukan punya trump lagi yg utamakan bodi sama muka cantik. Skg yg bagus dan pemenangnya biasanya hrs punya kisah pribadi dia yg strong.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Geli la tengok.tompok sheols
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Despite having that weird tahi lalat,kulit die quite ok laa...rsenye ada kn rawatan buang tahi lalat @ kutil ni kn..pernh tgk dlm iklan sblm ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2017 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 10-9-2017 07:31 PM
Despite having that weird tahi lalat,kulit die quite ok laa...rsenye ada kn rawatan buang tahi lalat ...

Kalau dah banyak cam ni dah sukarlah, boleh membahayakan jiwa orang tu. Sebab pakai laser kan? Ini semua dah penuh dari ujung kaki sampai kepala
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nusantara1 replied at 10-9-2017 07:33 PM
Kalau dah banyak cam ni dah sukarlah, boleh membahayakan jiwa orang tu. Sebab pakai laser kan? Ini ...

Rasenye laser laa kot..y tahi lalat jenis timbul tu..y tu bley buang kn..ke die mmg tahi lalat melekat je..hehehe..tapi,norm skrg org akn pndg y pelik2 but for entertainment purpose..sama mcm sorg macik y kulit berkedut the whole body tu..skrg daa jd model gtu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
pilipin + rungus bdk ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:42 PM | Show all posts
Hiyaks so gross. nak2 taik lalat yang ada bulu2 tu. eee yer. cermin dulu lah siss sebelum masuk beauty pageant.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:49 PM | Show all posts
kesianlah............tengok tangan dia......
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 10-9-2017 07:12 PM
Nama ala ala wanita Venezuela

Sah2 kacukan pelipin sheol ini.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 08:10 PM | Show all posts
ni kem explotasi wanita namanya

bdk tu dh elok2 hidupannya, korang amik dia biar rangking pertandingan tu naik

kalau betul2 nk bantu bdk ni

pekata hadiah pertama miss  universe tu bagi kt bdk ni aja tanpa syarat

ada brani?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
pg td dia jadi jemputan di nasi lemak kopi o...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
160 cm je???jadi clapper la gamaknye
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 08:33 PM | Show all posts
cantik, tapi bukan cantik ratu cantik.

dan aku lihat dia terpilih pun sekadar marketing ploy untuk up kan nama miss universe saja...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh buangkan? Dulu ada senior mcm ni, lepas dia buang tahi lalat tu semua, cantik je tengok..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
~boolean replied at 10-9-2017 08:33 PM
cantik, tapi bukan cantik ratu cantik.

dan aku lihat dia terpilih pun sekadar marketing ploy untu ...

Kan kat situ tulis dia 50 terawal....

Sbb dia dtg cepat je kot..
Klu dtg lewat sejam rak tersenarai le tu....bkn 50 terpilih....
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Org sini rupanya... ingtkan berita luar negara bila baca nama tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian.terpilih sbb marketing je...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 09:30 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 10-9-2017 08:39 PM
Kan kat situ tulis dia 50 terawal....

Sbb dia dtg cepat je kot..

50 terawal tu maksudnya shortlisted kan..? atau kata lain finalis top 50...bukan sebab dia datang awal...


Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
jd model boleh laa, byk ja model unik2 d luar sn. .tp, nak jd ratu mcm kurengg seswai. .
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067185s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list