Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1805
View
36
Reply

[Jenayah] Lima Kereta Mewah Disimbah Asid

[Copy link]

Author: Nusantara1       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-9-2017 03:31 PM | Show all posts |Read mode
(4).jpg

ALOR SETAR: Sekurang-kurangnya lima kereta mewah disimbah cecair dipercayai asid di sebuah pusat membeli-belah dan kawasan berdekatan.

Beberapa gambar mengenai kerosakan kesemua kereta terbabit tular di Facebook.

Dua kereta, masing-masing BMW dan Honda Accord dirosakkan di kawasan parkir pusat membeli-belah pada Sabtu.

Tiga lagi kenderaan lain termasuk sebuah kereta Toyota Vellfire dan sebuah kereta Mercedes-Benz pula dirosakkan dekat pusat membelah-belah berkenaan pada Rabu dan Khamis lalu.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kota Setar, Superintendan Yazri Ismail berkata, seorang wanita berusia 42 tahun membuat laporan diterima pada pukul 12.10 pagi Ahad berhubung insiden tersebut.

"Di dalam laporan itu, wanita terbabit memberitahu dia meletakkan keretanya di kawasan parkir pusat membeli-belah dan mendapati ia telah disimbah asid pada kira-kira pukul 10 malam.

"Kes itu disiasat di bawah Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana melakukan kerosakan," katanya.



Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelah sana busuk hati memang kuat....uncivilized state
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Dengki kat org kerete mewah ke ape. Jahatnye
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 03:41 PM | Show all posts
honda accord mewah ka?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 10-9-2017 03:41 PM
honda accord mewah ka?

mewah la kalau nak compare ngan proton..HONDA kot
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by PyoNaRi at 10-9-2017 04:28 PM

Maigoddd. Shopping complex mana niiiii???!!! Iols dah la selalu pi sorang2. Haish

Tapi iols tak naik lah kereta mewah2 cenggitu
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
PyoNaRi replied at 10-9-2017 04:27 PM
Maigoddd. Shopping complex mana niiiii???!!! Iols dah la selalu pi sorang2. Haish  

Tapi i ...

eii, bahaya laa sng2 ja dorg simbah asid. .bgus u jln kat tpt yg ramai org selalu. .eii, tolol btol laa siapa yg buat ni. .

iols doakan supaya org yg buat ni mampussssssss!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 10-9-2017 03:41 PM
honda accord mewah ka?

Mewah dari Honda City
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Hasad dengki ker??
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 10-9-2017 04:29 PM
eii, bahaya laa sng2 ja dorg simbah asid. .bgus u jln kat tpt yg ramai org selalu. .eii, tolol bto ...

Now i dah berjaga2 dah sbb banyak sangat kes kan. Nak2 kalau park kat basement mmg risau gak la sorg2 dah la sunyi. Risau dia nak simbah asid kat kereta nanti tersimbah kat kita jugak tak ke nayaa... duhhh macam2 la zaman ni. Nak keluar rumah pun takut

Taktau la apa motip org tu buat cenggitu. Nak kata dendam ka apa. Banyak keta lak tu... harap pada cctv ja la if ada
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 04:48 PM | Show all posts
ada tukang jaga parking secara haram kot
kt kwsn parking pn xde guard, cctv psg bagai
senangla puak2 mat pet ni wt keje

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang kaya kan,cat jelah kereta tu.takyah bising-bising.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 10-9-2017 04:22 PM
mewah la kalau nak compare ngan proton..HONDA kot

Hai ampa..kami ingt kereta mewah tu mcm koenigsegg ka, bugatti veyron ka lamborghini veneno ka, pagani huayra ka. Rupanya honda accord. Tak hbg lak honda accord lama ka baru hat lama taon 1996 ada la org juai rm8600.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
sebu1 replied at 10-9-2017 04:30 PM
Mewah dari Honda City

Kalau nissan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MeghanK at 10-9-2017 05:25 PM
ChildrenOfBodom replied at 10-9-2017 05:19 PM
Hai ampa..kami ingt kereta mewah tu mcm koenigsegg ka, bugatti veyron ka lamborghini veneno ka, pa ...


depa nak habaq la..kalau kot lostaq tu honda accord jadi tahap keta mewah dah

padahal lebih pada honda accord duk nampak kot atas jalan area sana
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
PyoNaRi replied at 10-9-2017 04:27 PM
Maigoddd. Shopping complex mana niiiii???!!! Iols dah la selalu pi sorang2. Haish  

Tapi i ...

So jgn risolak nok.. setakat kancil tahun 90an derang tak simbah asid.. rugi asid derang kata hak hak hak
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_BeachBoys replied at 10-9-2017 05:07 PM
Orang kaya kan,cat jelah kereta tu.takyah bising-bising.

Hakku kayo.. hakku buang je kete tu.. dah kayokenn
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 06:24 PM | Show all posts
dendam apa sampai simbah2 asid??
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 10-9-2017 06:19 PM
So jgn risolak nok.. setakat kancil tahun 90an derang tak simbah asid.. rugi asid derang kata hak  ...

Hahahaha iols nak pakai keta 90an ja la sampai bila2 noks. Tak takut sangat orang aim keta i ka apa.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Mentally retarded org yg pergi simbah asid kat kereta org. Hopefully polis tangkap si pelaku dgn cepat sblm ada manusia pula yg jadi mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kereta mewah hanjeng tak reti masuk.parking memang akak sokong sangat, area klcc Pavilion ini bersepah kereta mewah dok.block jalan sebab.sengkek nak bayar parking. Babi sangat orang sebegitu harap mampus accident
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
PyoNaRi replied at 10-9-2017 04:27 PM
Maigoddd. Shopping complex mana niiiii???!!! Iols dah la selalu pi sorang2. Haish  

Tapi i ...

Bwk kancil ja sis..kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Busuknyaa hati nokkkkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana dapat asid tu?nak soping pun tak senang lahai...mujur disimbah ke kereta,kalau tersimbah manusia???
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Vokuro replied at 10-9-2017 07:19 PM
Kalau kereta mewah hanjeng tak reti masuk.parking memang akak sokong sangat, area klcc Pavilion ini  ...

Hahaha...lawak la..semalam weols gi pavi,my husband pun membebel psl parking smpai block jalan tu...takde otak ke apa tah my husband dok bebel...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051264s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list