Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1427
View
23
Reply

[Dunia] Kejam, Menyumbat Kucing Dalam Peti Surat

[Copy link]

Author: Nusantara1       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-9-2017 12:03 PM | Show all posts |Read mode
(3).jpg

PETALING JAYA: Kejam dan tidak berperikemanusiaan adalah perkataan paling tepat bagi menggambarkan tindakan individu tidak bertanggungjawab yang sanggup menyumbat seekor kucing ke dalam peti surat.

Dalam video yang tular di Facebook baru-baru ini, seekor kucing hitam mengiau tanpa henti sambil mengeluarkan kakinya seolah-olah minta diselamatkan dari peti surat tersebut.

Bunyi kucing tersebut menarik perhatian seorang wanita yang kemudiannya meminta bantuan pihak pengurusan sebuah apartmen untuk mengeluarkan haiwan berkenaan.

Turut kelihatan dalam video tersebut dua pegawai polis yang tiba di lokasi kejadian yang dipercayai berlaku di negara jiran, Singapura.

Hasil tindakan pantas wanita itu, kucing tersebut akhirnya berjaya dikeluarkan dari ruang peti surat yang sempit itu.

Sejurus dikeluarkan, wanita itu kemudiannya memberi minuman sambil mengusap-gusap kucing tersebut.

Rata-rata netizen memuji tindakan pantas wanita itu.

Salah seorang netizen, @Miexan berkata: "Respect  pada yang membantu dan perasan ada kucing di dalam peti surat itu."

Malah ada di kalangan netizen meminta pihak berkuasa agar mencari pemilik peti surat tersebut dan tindakan undang-undang dikenakan terhadapnya.

@Iecham Ieyla berkata:"Cari pemilik peti surat tersebut. Sudah pasti pemilik peti surat itu yang masukkan kucing tersebut. Tidak mungkin ada orang lain yang boleh masukkan kecuali tuan peti surat itu. Sesungguhnya pelaku adalah manusia yang tidak berakal."

Sehingga hari ini, video itu mendapat tontonan lebih 188,000 kali dan dikongsi sebanyak 680 di Facebook.


Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Try sumbat pulak pemilik peti surat dalam tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
bodoh apa, kurung kucing kat dlm tu? kalau kucing tu mati, satu hal lg kau nak bg bersih peti suratmu ittew dr bau bangkai. .stupidnya!! nnt mudah2an satu hari kau plak yg terkurung dlm lubang najis, baru kau tahu balasan dr perangai kau sndri. .
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 12:54 PM | Show all posts
bencikan melayu kucing jadi mangsa

kat sini lagi hebat bencikan cina anjing jadi mangsa..bencikan melayu kucing jd mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 12:59 PM | Show all posts
Sedihhh. Nasib dah selamat kucing tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 10-9-2017 12:54 PM
bencikan melayu kucing jadi mangsa

kat sini lagi hebat bencikan cina anjing jadi mangsa..bencikan ...

Mmg ade konon benci bangse dan agame tu binatang jd mangse cth anjing kucing
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga kau di rasuk hantu ghost month nanti cilake
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
jahat sngguh org yg sumbat kucing tu...sumbat je dia pulak
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tuan mailbox tengah mabuk le tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Good job sister!
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 02:12 PM | Show all posts
Mmg x guna punya org. Sumbat je dlm peti surat tu. Biar dia mereput kat dlm tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab anti sangat dengan owner Melayu neroyan kucing mati kot.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian kucing, jadi mangsa manusia lepaskan stress.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka sgt tengok gambar kucing kiut2 tapi aku takut kucing n haiwan2 lain yg berbulu mcm tu. Tapi aku benci betul spesis homo sapien yg suka aniaya binatang ni. Sakit otak org mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
X berperikemanusiaan sungguh manusia yg masukkan kucing dlm peti surat tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Lau dpt manusia tu,mmg aku cincang2!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde hati perut langsung! N bodoh pun ada jugak org yg masukkan kucing tu. Kalau mati kau juga bengang bau bangkai nnt
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 09:17 PM | Show all posts
mungkin kucing ni masuk sendiri semasa posmen sedang masuk kan surat/parcel.. posmen tak perasan ia masuk..



gambar pertama bahagian depan letterbox hanya boleh di buka oleh tuan rumah.. gambar no 2.. ini bahagian belakang letter box.. hanya posmen saja boleh buka.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 09:19 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ksian yer c bulus itam tu...
Smpai hati dmasukkan peti surat
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
teringat kucing kat umah.. ade stgh org mmg xsuka kucing dan sggp bunuh kucing dgn sngaja..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Kejam betul warga singapork ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 08:22 AM | Show all posts
Pnjg umur miaw nih...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 08:50 AM | Show all posts
aleesyasofia replied at 10-9-2017 11:11 PM
teringat kucing kat umah.. ade stgh org mmg xsuka kucing dan sggp bunuh kucing dgn sngaja..

betul tu ade setengah orang tak suka dengan kucing..jiran aku belakang umah aku ni aku tengok baru ni siram kucing pakai air panas...saiko ape..
Tak faham orang macam ni..

Baru ni on the way balik kampung aku terlanggar kucing pun dok terbayang je...walaupun kucing tu tak mati aku langgar..tapi rasa bersalah sangat..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056333s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list