Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
2898
View
75
Reply

[Tempatan] 45 Ekor Udang Celup Tepung Hanya RM10!

[Copy link]

Author: Nusantara1       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-9-2017 11:51 AM | Show all posts |Read mode
(2).jpg

SETIU: Kuasa tular atau 'viral' memberi impak berganda kepada sebuah kedai makan di kawasan Penarik, di sini, sejak sebulan yang lalu.

Pelanggan yang datang ke Kedai Makan Trizai sangat berpuas hati dengan harga dan kuantiti serta layanan yang diberi kedai berkenaan.

Mana tidaknya, dengan hanya membayar RM10 sepinggan, pelanggan memperoleh 45 ekor udang celup tepung yang cukup digemari ramai.

Begitu juga dengan harga ikan selayang celup tepung yang dijual RM1.90 seekor.

Malah minuman seperti teh O beng (ais) dan sirap diberi secara percuma kepada pelanggan dengan konsep layan diri.


778a6683c15d4c4099c6522d97224335.ashx.jpg

Pengusaha Kedai Makan Trizai, Zainab Mohamed, 26, berkata, dia tidak menyangka kuasa tular begitu tinggi impaknya sehingga dia tidak menang tangan berhadapan pelanggan yang berpusu-pusu ke kedai itu.

Katanya, keadaan itu berlaku apabila terdapat pelanggan yang menularkan kedai berkenaan dan mendapat respon positif daripada netizen termasuk dari luar Terengganu.

"Akibat daripada viral, kedai yang telah beroperasi selama lima tahun ini terpaksa melanjutkan waktu operasi sehingga jam 10 malam dan juga menambah jumlah pekerja kepada lebih 20 orang.

"Sebelum ini kedai mula buka jam 10 pagi hingga 7 petang, tetapi setelah menjadi viral, orang ramai masih datang sebelah petang sehingga malam, menyebabkan saya buka (kedai) sampai malam," katanya ketika ditemui di kedainya, di Penarik, di sini.

Zainab berkata, situasi itu berlaku ketika musim perayaan dan juga cuti umum termasuk hujung minggu.

Malah katanya, dalam tempoh itu juga, dia perlu menambah stok udang dan ikan selayang bagi menampung permintaan pelanggan.

"Musim perayaan (Aidiladha) baru-baru ini, stok udang satu tan manakala 500 kilogram ikan selayang habis dijual dalam tempoh sehari.

"Biasanya hari-hari biasa, kami menyediakan stok udang sebanyak 500 kilogram dan ikan selayang 300 kilogram sahaja sehari," katanya.- Sinar Harian




MANTAP GAN...!
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap n murah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mana sheol dpt stok udang n ikan murah mcm tu. murah rezeki dah la owner nya muda lagi. nak  tnya jln, kl-setiu dan kl-kota bharu mana yg lebih dekat chuol. n mana jln yg lebih lancar?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 12:16 PM | Show all posts
udang mati ler tu...stok stok yg da lunyai...sebab tu goreng tepung..nampak ranggup..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akusukaq at 10-9-2017 12:37 PM
Nokiaman replied at 10-9-2017 12:16 PM
udang mati ler tu...stok stok yg da lunyai...sebab tu goreng tepung..nampak ranggup..


tp kat tempat lain jgn kata udang dah mati udang dah nak reput tawar pun harga sepiring
sampai dua tiga puluh hengget.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia dok tepi laut kot....

Tapi aku mnyampah dgn nelayan kola selangor...sendiri jd nelayan tapi jual harga sebijik mcm kl...

@nobito apsal harga ikan & udang kola selangor mcm tu....sbb dekat dgn jamal tongkol ke...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
murahnyaaaa, sdgkan buntut ayam pun xada yg murah mcm ni. .wow, hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 10-9-2017 12:37 PM
Dia dok tepi laut kot....

Tapi aku mnyampah dgn nelayan kola selangor...sendiri jd nelayan tapi j ...

org kola selangor selalu fefeeling part of kl....larikkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dekat mau gi hari- hari, murah rezeki adik ni muda2 dh berjaya dlm bisness.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Udang aquaculture woiii.... kalau platlet murah dibagi makan udang tu boleh dapat allergi atau histamine. Nanti mninggal mac acik kat SG aritu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 10-9-2017 01:17 PM
Udang aquaculture woiii.... kalau platlet murah dibagi makan udang tu boleh dapat allergi atau hista ...

Yeke dik? Ramai kengkawan hakak share dtg kedai ni. Murah murah katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Murah sangat ni..pihak berkuasa kena siasat .mana tau udang curi ka.atau udang kena penyakit..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Murah sangat ni..pihak berkuasa kena siasat .mana tau udang curi ka.atau udang kena penyakit..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
susukambingbest replied at 10-9-2017 12:14 PM
mana sheol dpt stok udang n ikan murah mcm tu. murah rezeki dah la owner nya muda lagi. nak  tnya jl ...

Berdasarkan pengalaman aku drive ke besut, aku lalu Lpt 1 dan 2 keluar ikut bukit jong terus sampai setiu. Aku rasa Kl- kbr lagi jauh sebab lepas besut baru ke kota baru.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:59 PM | Show all posts
berapa lama boleh bertahan kedai RM1 pun dah tutup
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 02:06 PM | Show all posts
Ala jauh tu. Klu kat Kl je blh la try. Tp klu kat Kl, jgn harap la nak dpt murah cam ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedai ni je murah. Kedai2 lain kt penarik paksa2 kite ambik seafood wajib2 rm20 sepinggan. Nak carut je. I nk mkn byk jenis. Tp i berdua je. Mcm mn nk mkn byk2
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 10-9-2017 01:13 PM
org kola selangor selalu fefeeling part of kl....larikkkkk

Tu lah..

Bkn ada org tgah pun...patutnya murahlah dari kl..
Ikan termenung pun sekilo rm12-rm18...sama mcm kat hero...udang rm45...

Dorang tau letak mahal pun org beli gak...beli situ sbb fresh je...kat kl ikan aos batu...


.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 10-9-2017 02:20 PM
Tu lah..

Bkn ada org tgah pun...patutnya murahlah dari kl..

Ok sis dah jawab kan......jual tepi jalan lagi untung ye sis dari jualndi pasar.....kalau nak murah beli di pasar awam.

Pisang berangan, tanduk dan mentarang tepi jalan itu mahal ya.....kami yang lokal tak singgah situ kecuali kedai kerepek, kuih, dodol ani dan bahulu masri
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kulit udang nye tak kopek ke???
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
nobito replied at 10-9-2017 02:41 PM
Kulit udang nye tak kopek ke???

Kau ingt sempat ke dia nk kopek ulit udang klu dah beratur pjg mcm tu?...tahi udang kat belakang tu pun blm tentu dibuangnya...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
cm_matjawasp replied at 10-9-2017 01:26 PM
Murah sangat ni..pihak berkuasa kena siasat .mana tau udang curi ka.atau udang kena penyakit..

ko nih... dah udang bela bkn udang laut..... tokey udang utk sedara die gituh la
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 02:58 PM | Show all posts
@dinopower2 dah cuba udang celup tepung ni?

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 10-9-2017 02:47 PM
Kau ingt sempat ke dia nk kopek ulit udang klu dah beratur pjg mcm tu?...tahi udang kat belakang t ...

Heuuuuu....so gross....dining dia pon so gross.....why tak guna konsep france table service, Service la russe, atau paling teruk guna la American  Service.

Dekat sabak Bernam kitorang tak reti order makanan style kebulor nk makan camtu....mcm tempat kena disaster jah.

Sorry to say
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 10-9-2017 02:58 PM
@dinopower2 dah cuba udang celup tepung ni?

blum.....mkng kat mengabang telipot sudah.... jauh plak nak g penarik nun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057843s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list