Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
10593
View
182
Reply

Aliff Syukri Tak Faham Inggeris? Habis Lunyai Caprice Dihentam

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-9-2017 11:38 AM | Show all posts |Read mode


Kontroversi tak habis-habis lagi, belum reda tentang kisahnya nak ambil senjata api, Datuk Aliff mengamuk pula dengan Caprice.


Semuanya bermula bila penyanyi rap tempatan itu memuat naik sebuah video pendek di Instagram mengenai pendapatnya tentang pengambilan anak angkat.





Menurut Caprice lagi, dia sangat sangat kagum dengan tindakan Sajat dan Datuk Aliff yang dianggap mulia kerana sanggup mengambil dan memelihara anak angkat.


Dia jua mengutuk tindakan Pian Kpop yang dianggap kurang ajar kerana mengedit gambar anak-anak angkat Sajat.


Disebabkan tidak berapa faham Bahasa Inggeris agaknya, Aliff terus sahaja melenting kerana menyangka Caprice berkata buruk tentangnya.


Disebabkan tidak mahu keadaan menjadi semakin keruh, Caprice membalas komen Aliff dan memberikan penjelasan.


Apa lagi, ruangan komen mestilah penuh dengan komen dan reaksi yang berbagai-bagai dari netizen.


Ramai yang menyuruh Datuk Aliff supaya meminta maaf kerana salah faham tersebut.









Itulah orang kata 'english education' tu sangat penting ya. Lain kali belajar memahami dulu apa yang cuba disampaikan dan jangan cepat sangat melatah. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
hahaha duit bnyk tp english out...peegi la kelas dato...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
c caprice ni dah tahu c terlajak laris ni xpaham bi, still jgak reply dlm bi. .cuba laa reply dlm bm, paham jgak laa c terlajak laris tu. .

apa boleh buat laa if dia still xnak belajar bi, bukan haritu siap ada cikgu bi lg ka?

c terlajak laris plak terus sentap, kesian .sbb netizen slalu kutuk dia laa ni, tu laa sentap ja kejanya. .haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:47 AM | Show all posts
duit banyak ...tapi english x faham ....wakakakakak....bodoh..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:02 PM | Show all posts
aku xpaham ape ayat yg terlajak laris tulis tu..bebelit2..gugel translate ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:13 PM | Show all posts
NAK gelak rase hahahahah aduiii lain kali mitak lah org lain tlg terangkan xde lah nampk bodoh sgt hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:20 PM | Show all posts
Kahkahkahkahkahakahkahakaahkah!
Bodoh, kaya raya tapi ya ampun, bangahl tahap babi dah dato fonen terencat ni. Kahakahkahkahakahakahaj!
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:20 PM | Show all posts
tak sangka ai si alif syukri ni bebal english...

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:22 PM | Show all posts
raradhia replied at 8-9-2017 11:43 AM
c caprice ni dah tahu c terlajak laris ni xpaham bi, still jgak reply dlm bi. .cuba laa reply dlm bm ...

'i sound stupid when i speak malay'
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:23 PM | Show all posts
dvotes20 replied at 8-9-2017 12:02 PM
aku xpaham ape ayat yg terlajak laris tulis tu..bebelit2..gugel translate ke?

tulis melayu pun hancur


Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
As a successful businessman pergi la belajar english or even ambik private tutor when you definitely can afford it. Bukannya nak suruh fluent British accent bagai but at least you know simple basic english and can converse in one walaupun ayat simple. Kena la ada sifat nak majukan diri, bukannya stay in your comfort zone even though you already have all the money in the world
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:29 PM | Show all posts
tak paham english pon tak ngape... asal tak payah lah sesikit nk melenting, meleting je nak up status.. PA kan ada staff pon ramai.. cer tanya org ker...

tulah malu bertanya sesat di jalan..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kucen_miang replied at 8-9-2017 12:22 PM
'i sound stupid when i speak malay'

kalau seorg mengalah and explain betul2 dekat c terlajak laris ni, xlaa melarat kesalahfahaman ni. .

bukannya c caprice tu xbleh berbahasa melayu pun, i yakin ja caprice punya melayu lebih okeyy dr c terlajak laris tu haaaa. .tp, ego. .still jgak nak ber"english2" dgn c terlajak laris, dah laa org tu sepatah haram english pun xpaham. .kahkah

bab terlajak laris type mcm ayat gila babi tu, maybe tgn dia bergegar2 kot menahan marah.  haha, tu laa tulis pun tunggang langgang. .kahkah, biasa kalau org tahan marah ni mmg mcm tu. .hati membaraaaaa. .
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by awanearisu at 8-9-2017 12:37 PM

malunya.....
kita pernah tengok sekali je video ig caprice. masa kes pc hafiz hamidon tu. mungkin dato tersalah tafsir mesej yang disampaikan berdasarkan gerak tubuh caprice. ya lah artis hip hop kan, gerakan tangan dan lenggok badan tu dilebih-lebihkan dan kadangkala kelihatan seperti angkuh. walhal tutur katanya bermaksud lain.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:35 PM | Show all posts
itulah pentingnya english edukesennnnn..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:38 PM | Show all posts
kesian alip.. kena belajo english lagi ni.. mungkin dia susah nak paham apa yang caprice cakap sampai dia rasa si caprice menghina dia.. hehehehe..

kalau susah sangat si alip nak paham, takkan le bini dia tak boleh  nak tolong explain kan?? ke dua dua pun tak paham apa yg caprice cakap??
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
taksukapeanut replied at 8-9-2017 12:38 PM
kesian alip.. kena belajo english lagi ni.. mungkin dia susah nak paham apa yang caprice cakap sampa ...

maybe dia terus hentam c caprice ni tanpa tnya sesiapa pun apa yg c caprice cuba sampaikan, haha. .

bertindak melulu mcm ni laa jadinya, tp xapa harap2laa nnt dia ni tahu jgak laa sedikit sebanyak perkataan english tu. .xterlambat lg nak belajar kan.  hihi
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:47 PM | Show all posts
dato ni dilexsia ke uols..
awat lain bebenor tulisan dia..

aku ada kawan jenis mcm ni.. suke wasap aku.. tapi aku tak pahamm last2x aku block je..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:47 PM | Show all posts
of course alip tak paham inglis. aku present event management company kat dia dulu dia pandang tempat lain. haram tak paham. last2 PA dia suruh cakap melayu baru dia dengar
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:49 PM | Show all posts
caprice ni warga british ker x reti BM?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:50 PM | Show all posts
Edited by JiEunTak at 8-9-2017 12:52 PM

Money can't buy you wisdom and sanity.  

Sama lah kesahnya makan tepi jalan sambil mencangkung kat obersea.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
tak paham english tu jatuh no 2, yg first sebab dia sendiri pon sama perangai suka judge or assume org mengkhinzir buta........kalau x paham, why not bertanya dulu sebelum kau kutuk2, tu baru namanya berakal......kau marah org kutuk2 kau, niat x baik katanya.....tp kau pon perangai sama jer, mcm bercakap kat diri sendiri jerk....
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Usahkan English, bahasa melayu dia pun kelauttttt... sedehhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:58 PM | Show all posts


what do u expect from DTL?  dh memang dia pandai bercakap shj. penulisan bahasa melayu dia pon error je memanjang. inikan pulak bahasa inggeris dah sah2 la dia bebal dari dulu lg. alasan dia bagi dia ni asalnya autisme.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 01:00 PM | Show all posts
tak faham caprice cakap english itu satu hal...

tapi tulis bm pun bertarubur satu hal juga alip sukri ni...ambil masa nak faham apa dia reply pada caprice tu..

kesimpulannya, dia memang bodoh kedua-dua bahasa...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060996s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list