Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10234
View
142
Reply

tolong..aku isteri berdosa

[Copy link]

Author: divakah       Show all posts   Read mode

Post time 10-9-2017 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Sefahaman pembacaan aku tt kate dia x telanjur pun .cume hubungan terlarang. Betul le hubungan tu terlarang.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 01:34 PM | Show all posts
akak jadilah ummah urban yang tak kisah ada sex partner di luar. abih citer. lagipun husband akak pun tak kisah sebab dia pun boleh cari lain. in the end boleh 4some. very urban!
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak semestinya lps u cerai ubtak bole jd mother yg baik. Try keluar drp typical melayu yg bila bercerai je pasangan bermusuh atau hubungan tak baik.

Cuba tgk norman memey abby atau erra dan emran. Ai rs anak2 diorg semua happy even parents ada partner dan life masing2. Anak2 artis tu pun kecik2 dulu merengek sebut nama mak ayah diorg.

U kena kuat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2017 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Stop tgk TV3 drama pukul 7,tu semua menipu her,kita ni hidup di alam realiti.Apesal ko berangan2 setiap malam suami ko peluk cium ko sambil mengucapkan I love u,bersyukurlah dengan apa yang kita ada.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 03:59 PM | Show all posts
puccafan replied at 8-9-2017 11:25 AM
Cerita tak lengkap. Tak bahagia sebab apa? Hubby  ada problem atas katil ke? Hubby tak tolong keje d ...

padu jawapan org bujang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 11-9-2017 03:59 PM
padu jawapan org bujang ni..

Hasil dok SR kat bod FD. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 05:50 PM | Show all posts
sewonokkkk mannak topik camni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 06:08 PM | Show all posts
sebu1 replied at 8-9-2017 11:07 AM
Aku X paham betul kebykan suami ni x reti nk jage hubungan.  Dah jd suami tak reti nk jage perasaa ...

Hello...ingat semua laki mat saleh tu romantik mcm Hamish Daud Wyllie ka? Semua tu terletak pada diri bukan bangsa cik Sebu oi
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 11-9-2017 06:08 PM
Hello...ingat semua laki mat saleh tu romantik mcm Hamish Daud Wyllie ka? Semua tu terletak pada d ...

Iye tetambah laki aku. Siket2 bg lagu rock kapak
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 06:26 PM | Show all posts
divakah replied at 8-9-2017 03:35 PM
Thanks mommy..

I xde plan nak kawen or serius w my scandal (whatever u call it). I know we are  ...

Dear adik,
Bila saya baca tulisan awak mcm pernah tengok perkara tu berlaku di depan mata. Ada hal yg suami awak juga tak puas hati dgn awak tapi dia tak nak bercakap atau berbincang. Orang mcm gitu ego, lebih mementingkan status, malu nak berhadapan dgn masyarakat sebagai suami yg gagal, especially to his friends dan family. Hanya org yg berada dlm situasi awak akan faham. Mungkin kalau awak pergi mengadu ke pejabat agama sekalipun dia org akan suruh you bersyukur sebab suami you bagi kehidupan yg baik berbanding org lain. Suruh you sabar demi perkahwinan dan anak-anak. Mungkin awak akan bercerai bila umur dah setengah abad bila anak-anak dah besar panjang. Ramai sebenarnya yg mengalami situasi mcm awak yg akhirnya mencari kebahgiaan luar like what you have done just nak alihkan tekanan perasaan.

Suami awak perlu dicabar sebenarnya untuk membuatkan dia bangun dan bertindak. Bertindak untuk betulkan semula rumah tangga hubungan suami isteri atau melepaskan awak bila dia sedar dia tak mampu bahagiakan awak. Saya tak rasa awak ada masalah dari segi financial jika berlaku penceraian. Apa yg awak cari ialah sedikit rasa hormat dan belas dari seorang lelaki bergelar suami terhadap isteri. Itu saja.

Kalau nak bercerai jgn acah-acah ja, lepas tu stop. Buat betul-betul supaya dia tahu awak layak mendapat kebahagiaan sebagai seorang perempuan. Muda-muda lagi laki dah tak layan, apa cita. Bila kita tak bahagia mcm mana kita nak bahagiakan anak-anak kita? Esok lusa awak mungkin mengandung lagi dan masalah awak tak akan habis. Dlm kehidupan ini tak mestinya lelaki yg katanya nampak segak, berkerjaya tu memberi kita bahagia, kdg-kdg lelaki tak berapa kaya tu lagi hebat menjaga hati seorang isteri. Tak susahpun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 09:33 PM | Show all posts

Jodoh itu adalah atas PILIHAN hang dgn IZINNYA...Bukan Yang di jatuh Kan dari langit pakai parachutte..terus duk sebelah hang depan kadi kan????that you ain't got choice?????

So soklan.......Yang hang pi pilih bangsat buat laki apa jadah???? Atau hang strongly felt at that time you could have changed him???? Atau sebaliknya mantan laki hang asalnya ok...sebab hang sendirik isteri Yang hauk...Dia pun jadik bangsat...hence isteri hauk untuk suami bangsat!???

Or camna??? Cer citer sikit


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 09:37 PM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 11-9-2017 06:26 PM
Dear adik,
Bila saya baca tulisan awak mcm pernah tengok perkara tu berlaku di depan mata. Ada h ...

Ini product HORMAT dan BELAS.......kat 7-11 atau PAVILION takdok jual kah bling????...sampai nak mintak cerai segala???

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 11-9-2017 06:26 PM
Dear adik,
Bila saya baca tulisan awak mcm pernah tengok perkara tu berlaku di depan mata. Ada h ...

jawapan bling2 membuatkan sy bersemngat nak tegakkan hak saya.. maruah saya.. hampir tiap2 malam saya istikharah samada perlu berpisah dgn suami atau tidak..
lepas kongsi dgn keluarga.. mereka akhirnya faham.. dan sokong jln yg saya pilih.. saya hampir 70% nekad utk berpisah (bukan tak bersyukur ada suami) tp mslh suami curang.
syukur..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 09:39 PM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 11-9-2017 05:50 PM
sewonokkkk mannak topik camni...

Tengah tunggu hang silap langkah  jerk kat sini...


Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 09:41 PM | Show all posts
Edited by mannaakkautauu at 11-9-2017 09:43 PM
tunangku replied at 11-9-2017 09:38 PM
jawapan bling2 membuatkan sy bersemngat nak tegakkan hak saya.. maruah saya.. hampir tiap2 malam s ...

Manak kasi suggestion kat TT buat istigkharah dgn skandalnya sekali hang rasa  Bagus Tak ????

Istikharah dalam kemungkaran...

NAUZUBILLAH


Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
mannaakkautauu replied at 11-9-2017 09:41 PM
Manak kasi suggestion kat TT buat istigkharah dgn skandalnya sekali hang rasa  Bagus Tak ????

I ...

tak faham..
jadi kena buat cemana
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 10:37 PM | Show all posts
Silau mata dik sinaran warna merah

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 08:54 AM | Show all posts
find your happiness sis.. ko muda lg.. u know exactly what u want..  ada sorg kakak kt office ni..  kami quite close and she reveal details sume kt i.. umur dh 48 baru cerai.. throughout her marriage 20++ years, sex less than 10 times katanya.. boleh kira dgn jari..

lepas cerai, baru sedar diri dh tak marketable anymore.. nk makeup lebih, jaga badan, makan collagen bagai nak nampak muda sbb nak cari husband baru.. she just want sex katanya.. jd bini number 2 pon tak kisah.. sbb dia dh lama tak merasa...  tetiba jd menggedik fefeeling 30an plak..  aku yg malu bila dia citer bab2 nak sex openly..

but age dont lie yeah.. umur dh 48, mmg nampak berumur..   nampak tua.. yelah kan tinggal berapa tahun je lg nak pencen..

ko nk ke jd camtu sisssssss!!

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
blackmore replied at 9-9-2017 11:58 PM
...nak cerai kesiankan anak2...

...tak bercerai nafkah batin melepas...

Kaka blackie....

Selain dia butuhkan keperluan batin... sexual intercourse.... dia juga butuhkan layanan spt hugging... kissing... rubbing... sweet talking.... cheeky moment.... surprising n etc..... dr seorang pria.

Mr Vibrator tidak blh berikan semua itu kaka. Tidak boleh memberi in total spt mana seorang pria mampu berikan. Hanya vibrating moment di Miss V shj. Kan itu tidak cukup sih. Kamu faham gak
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 10:14 AM | Show all posts
sedih baca...

husband dia mati pucuk ke atau apa? belum mati pucuk kan ada anak umur setahun? masih ada jalan penyelesaian...

untuk lelaki, masalah batin ni adalah masalah yang melibatkan maruah. lelaki tak macam perempuan ye... kalau perempuan laki complaint "yang napa u dah longgar?" haa.. cepat2 cari jamu ke siap jadi ahli kelab horny borhan pakai product JSD nak ketat untuk suami tercinta. lelaki pula kalau u cakap "bang... napa cepat sgt? i tak puas lah"... u rasa esok dia akan terus cari ubat ke punca ke? no way... dia buat bodo je. bukan husband u je, almost semua husband kat msia ni ye... nanti bila u desak-desak dia, dia bukan nak buat something pun... dia lagi buat bodoh. u tau sebab apa? sebab malu.... bukan dia tak sayang tapi dia malu. so sebagai isteri, u kena slow-slow pujuk... lelaki ni manja sebenarnya n macam budak... nak kena pujuk, kena puji-puji dan berbaik dengan dia. insyaAllah lembutlah hati dia

i teringat kawan i cakap "iris... tak semestinya kita dah buat macam-macam kita ni sempurna. cuba doa kat Allah swt, tunjukkan jalan kat ko.. jalan yang benar, jalan yang lurus, jalan yang diredhai oleh Allah, keluarga dan masyarakat"... dan i masa bday i... i cakap thanks mak blabla dan minta dia doa yang terbaik untuk i. slowly Allah tunjukkan jalan... i siap dah pergi buat aduan dan kaunseling ye... tapi alhamdulillah, hubungan makin baik. i tak doa ubah suami i.. i doa ubah diri i...

bersabarlah... tak cukup sabar lagi tu. Allah takkan jadikan sesuatu tu tanpa sebab. cuba tanya balik diri sendiri dan cermin dia apa salah dan silap dan kurang kita kat suami/family dan Allah jua. cuba lagi dan lagi selesaikan masalah ni dengan cara berhemah. kekasaran/dendam dan skandal takkan settlekan masalah tapi akan create masalah lain... Allah tak restu jalan yang u buat ni sebab tu u tak bahagia. Put all ur trust in Allah... doa dan usaha biar seiring. berbaik dengan husband u dan cuba lagi slow talk.....

selagi ur husband tak pukul u, anak2, tak curang sampai ngesek, tak layan u macam kain buruk, bagi nafkah... dia masih lagi suami yang ok to stay.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096476s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list