Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10622
View
142
Reply

tolong..aku isteri berdosa

[Copy link]

Author: divakah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-9-2017 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
divakah replied at 8-9-2017 11:45 AM
sis..
kaunseling i dah pernah pegi..alone, twice. dia taknak attend cause to him hes fine.
cerai ...

Ooooo baru aku paham.  Suami tt ade masalah batin.  Susah juge.  Kesian suami dan kesian isteri.  Tu sb dia x selesa atau marah bile kamu ajak bersame. Fikiran dia kusut dan hati dia kite x tahu cane.  Dia mesti rase rendah diri bile nk bersame
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:58 AM | Show all posts
divakah replied at 8-9-2017 11:45 AM
sis..
kaunseling i dah pernah pegi..alone, twice. dia taknak attend cause to him hes fine.
cerai ...

so now memang kebatinan tu sebab masalah kesihatan la ye?
apa penyakit beliau hadapi? kencing manis ke?
kalau beliau tak nak supplement, why dont u start control his diet..
avoid makanan yang boleh lemahkan tenaga batin..
i know memang payah dengan lelaki ego ni..
patutnya masa awak cakap awak ada bf and dia cakap dia pun nak cari lain awak bagi je sekali 'konek pun tak boleh naik ada hati nak cari lain'

zaman ni, ramai je single mother but anak-anak dorang happy je..
in fact anak-anak lagi happy with single parents dari duduk dalam rumah yang mak bapaknya asyik bercakar dan tak bahagia..
so stop guna alasan anak-anak untuk tidak bercerai..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 12:10 PM | Show all posts
hidup sebelum dan selepas kahwin ni takkan sama.. nasib2 la.. klu elok suaminya, elok lah rumahtangga.. didik isteri dan anak2.. kahwin tapi tak rasa bahagia buat apa.. kahwin tapi derhaka dan ikhlas buat tambah dosa je utk apa? dah pernah nak cerai tapi tak jadi..boleh plk duduk asing2 time preggy..mana lah TT tak makan hati kan.. laki pun tak reti2 nak muhasabah diri..

TT, ko fikirlah masak2.. klu ko rasa ko masih syg suami ..buat apa yg perlu, tapi klu ko rasa mmg dah takde harapan.. berpisah jela.. yg hadapnya TT bukan org lain..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 12:16 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 8-9-2017 11:58 AM
so now memang kebatinan tu sebab masalah kesihatan la ye?
apa penyakit beliau hadapi? kencing man ...

tak sure sis if masalah kesihatan atau tak.. sbb dia pernah ckp dgn i je dia takde desire.. and i pernah caught him redhanded watching p**n.

haha, mcm2 dah nak reply time dia ckp gitu, tapi tak terluah je, mcm tak sampai hati pulak. lol

single mother tu..yes i agree..ramai dah skrg and nampak happier. tak tau lah if i ada keberanian mcm tu..

thanks for the advise sis..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 12:19 PM | Show all posts
myakayina replied at 8-9-2017 12:10 PM
hidup sebelum dan selepas kahwin ni takkan sama.. nasib2 la.. klu elok suaminya, elok lah rumahtangg ...

thanks..
i love my husband so much..tpi at the same time i kena accept the fact that the feeling is not mutual..
sakit sgt hati.. tapi skrg mcm ada sikit kekerasan dlm diri i..

berpisah tu decision yg sgt2 besar..and terpikir boleh ke kami duduk sebumbung wlupun divorce.. anak2 still ada kitorg all the time.. tak logic kan? tpi tulah mcm the perfect solution yg i can think of..or more like dream of
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mommymonster82 at 8-9-2017 02:01 PM

Percayalah u... jntan yg u ada skandal skrg ni.. lepas kawen nnti pon dia akn buat hal jugak.

Lelaki yg baik xkn nk berskndal dgn isteri org..skrg dgn u..lepas kawen nnti dgn saperbpulak..
Betulkn diri u dulu...sebab kita tak boleh ubah orang lain.yg kita boleh ubah attitude kita terhadap sesuatu masalh dlm hidup...

Jangn cr alasan untuk staynor takut... fikir dosa pahala dulu u.. . Yg tu kita patut takut dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Untuk renungan
Jack-Sparrow-Quotes-14.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 8-9-2017 01:58 PM
Percayalah u... jntan yg u ada skandal skrg ni.. lepas kawen nnti pon dia akn buat hal jugak.

Lel ...

Yup, betul sangat, nnti kalau dia dah dapat u, skandal lain pulak dicarinya..lagi merana..

Laki u yng ade skrng just x bagi nafkah batin je kan? Ce cari madu yng boleh boost  ke ape ke for supplement.

Kalau dia pun x de usaha & u pun terseksa, u fikir la baik2 sme ade nak stay or leave.
Kalau u dapat married yng lain, u confirm ke yng u dapat nnti x bermasalah?

Fikir baik2 okay, hopefully dapat la cari penyelesaian yng baikk..

Kadang2 orng kata jadi single mom pun baik, tapi anak2 x dapat cukup kasih sayang dari ayah..kalau u dapat cari pngganti yng bebaik2 okay la, kalau sebaliknya?. Lagi2 kalau ade anak perempuan, x cukup kasih sayang lelaki, nnti pegi mencarinya kasih di tempat lain..

Fikir bebaik okay..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 03:06 PM | Show all posts
husband u tak mau sentuh u langsung ke atau dia ada masalah batin?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mommymonster82 replied at 8-9-2017 01:58 PM
Percayalah u... jntan yg u ada skandal skrg ni.. lepas kawen nnti pon dia akn buat hal jugak.

Lel ...

Thanks mommy..

I xde plan nak kawen or serius w my scandal (whatever u call it). I know we are both happy and sama2 lonely. Tu je.

I paham and aware bab dosa tu.. sbb tu i takut skrg and i rasa mcm i have to decide whether to remove myself from this marriage or not. I dah try sehabis daya fight and bagi chance tpi still i jugak yg merana.

Of course theres no guarantee my life akan jadi better or worse after this tpi i rasa maybe ada chance utk i bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 04:08 PM | Show all posts
Well, kalau TT sanggup hidup macam ni 20 tahun lagi dan seterusnya.. continue with the marriage.

Some people tak penting sangat sexual intercourse, cuma mahu companion aje. May be ada bad experience before etc.

But since TT still very young I believe, and the need is very strong, mampu ke teruskan hidup macam ni?

Jawapan ada di tangan TT. Bagaimana bentuk kebahagiaan yang TT mahukan. U cannot get everything that U wish in this world. Tu ada kat syurga aje. Tupun kalau dapat masuk syurga  
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
cuba masuk terapi ajari hatiku
fb diana tahir... ada slot n buku berbayar
sy br tgk mlm td
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
divakah replied at 8-9-2017 03:35 PM
Thanks mommy..

I xde plan nak kawen or serius w my scandal (whatever u call it). I know we are  ...

u betul2 dah selidik?
diana tahir cakap suami mcm ni dia sbnrnya ada masalah jiwa dlmn.. yg dia sendiri tak sedar. dia tak gembira
sbb tu dia jauhkan diri..
menyebabkan kita luka. terapi ajari hatiku tu nak sembuhkan hati kita. lepas kita baik.. dan sembuh. kita akn dekati suami kita ,.
sis, i kawin pun x dpt nafkah batin.mmg merana & kemurungan.. tp sbb i takda anak so tgh fikir utk berpisah.  tp susah sbb i kdg2 syg n kesian kt hb
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
ablishan replied at 8-9-2017 04:08 PM
Well, kalau TT sanggup hidup macam ni 20 tahun lagi dan seterusnya.. continue with the marriage.

...

Thanks..

Aah for me its important, i have needs. And we're both in early 30s, mcm too early la nak ada problem ni.

Its not entirely sex..its also his layanan towards me, ckp kasar, i xboleh tanya lebih2, and dia x share dgn i as a wife. Kitorg ni mcm housemates je kot.

Thanks for d advice
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
tunangku replied at 8-9-2017 05:45 PM
u betul2 dah selidik?
diana tahir cakap suami mcm ni dia sbnrnya ada masalah jiwa dlmn.. yg dia s ...

I feel u sis.. i awal2 kawin pun dah rasa benda ni. Xtau lah psl masalah dia tu, i dah try semampu i
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:35 PM | Show all posts
harrypoter replied at 8-9-2017 11:22 AM
tak adil bagi aku nk komen apa2
kena dengar sebelah pihak lg satu barula adil

Tu kena suruh laki dia register cari forum kalau mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:40 PM | Show all posts
sebu1 replied at 8-9-2017 11:37 AM
Perkahwinan ni aku rase ikut nasib le pucca.  Dpt yg oke kite bahagie.  Mase bercinte X same dgn m ...

Memang tengok nasib jugak cik sebu...
Sbb kita kawin dgn manusia yg kita tak kenal
Dating jer x sama dok serumah tido sebantal
Kalau kawin ngan patung ada gak jaminan patung x expired
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:03 PM | Show all posts
Dek tt
Masalah kau ni x besar mana

Masalah yg paling besar
Adalah masalah kau pun tak tau apa kau nak

Laki x nak main
Laki ego
Laki x ngaku dia ada masalah batin atau dgn kau jer dek batang x naik
Walau kau dh bagitau dia tetap tak nak ngaku dia x layan batin kau
Walau kau dah menyeksi tarik perhatian dia
Sbb kan Hal kat atas
Kau pi layan lelaki lain walau kau x main ngan lelaki tu
Naik mahkamah berkali dah, pi kaunseling lg

Bercerai bukan maksud putus kasih sayang bapak dgn anak atau mak dgn anak dek tt
Lebih2 lagi kau kata suami kau bg cukup keperluan dan kasihsayang kat anak
Siapa yg Akan jaga anak2 lepas bercerai tak Akan jadi masalah sbb 2-2 bagus

Kalau kau asyik mengenangkan laki x layan batin kau
Pi kawin lain
Cari laki yg boleh bg layanan dan kasihsayang yg kau nak
Life is about happiness
Cari lah bahagia kau
Anak2 bukan masalah kat sini
Kau yg problemnya
Laki tak layan kau dgn sepatutnya
Cari laki lain
Laki baru x bagus
Cerai n cari lagi n nikah lagi sampai kau dapat apa yg kau nak
Bukan semua lelaki sama kat dunia ni

Kalau kau x nak cerai sbb anak2
Kau tunggu jer laki kau tu dek
X yah complain2
Sbb kau yg tak nak settlekan masalah kau

Kita tak boleh adjust org lain ikut kehendak kita
Tp kita boleh adjust diri kita buat apa yg kita hendak

Jgn jadi perempuan lemah dan bodoh
Cukupcukuplah yg dah bersepah kat bumi Malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:26 PM | Show all posts
anakmak replied at 8-9-2017 11:03 PM
Dek tt
Masalah kau ni x besar mana

i penah baca.. kita tak boleh merendah2 kan
mslh/ujian org lain.
kemampuan kita x sama.allah uji org ikut kemampuan
maaf.. kita x boleh ckp ujian
org x teruk mana.. sbb bukan kita yg tanggung...
maafkan saya..

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:30 PM | Show all posts
tt kena ada ilmu.. n fikir, cari, buat terapi
apa yg tt nak..cari ilmu tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088795s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list