Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
6950
View
228
Reply

[Tempatan] Kena halau sbb study di starbuck - Kena kecam netizen padan muka

[Copy link]

Author: torsotiger       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-9-2017 10:15 AM | Show all posts |Read mode
Edited by torsotiger at 8-9-2017 06:48 AM

st1.JPG


Baru-baru ini seorang pelajar di Singapura berkongsi ketidakpuasan hati apabila dia diminta mengemas dan memberi tempat kepada pelanggan lain ketika sedang belajar di sebuah kafe Starbucks di Singapura.


Dia terus melapor kejadian itu di laman Facebook rasmi Starbucks Singapura dengan mengharapkan pelajar sepertinya yang datang menyiapkan kerja sekolah atau kolej tidak lagi dihalau untuk memberi tempat itu kepada pelanggan lain.
Hari ini seorang pelayan di Starbucks mengarahkan saya meninggalkan kafe semasa saya sedang menyiapkan tugasan. Saya hanya berada di sana kurang sejam dan belum menghabiskan minuman saya. Ia pengalaman yang mendukacitakan dan memalukan.
Terdapat banyak cara baik untuk melakukannya. Tetapi apa yang saya lalui adalah antara yang paling buruk. Di mana hilangnya pengalaman Starbucks kami? tulisnya.
Malangnya, pelajar itu pula kena serang selepas netizen yang mungkin daripada generasi lama mengambil peluang mengingatkan pelajar itu, kafe adalah tempat makan minum dan bukan belajar.
st2.JPG
st3.JPG
st4.JPG
st5.JPG
st6.JPG


Jawapan starbuck pulak camni :

st7.JPG


sumber FMT


Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:20 AM | Show all posts
Ala.. kat sini pun sama. Bersepah2 budak kolej/uni lepak cafe nak siapkan assignment + with the advantage of free wifi.

Kalau ada yg dok tanya kenapa x study kat library - jawapannya : Budak2 zaman sekarang suka buat kerja sambil bercakap / gossip / gelak kuat2 mcm mak lampir. Perangai cemgitu tak leh buat dalam library.

Sekian!
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha.. kan dh kena mangkok
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:21 AM | Show all posts
best response tu sarcastic sgt

still x paham mcm mana org bole belajar kat cafe2 mcm ni... melepak lama2 x kematu kah bontot korg...tp yerla dh rumah2 kat singapork besar sikit jah dr lubang kubur selayaknya la anak2 bersepai belajar kat cafe2...apapun library kan ada...kira hip la beli starbucks sambil belajar...ingat zmn2 sakai starbucks dh berlalu...ada lg rupa
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:23 AM | Show all posts
starbucks malaysia ptt buat benda sama
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:27 AM | Show all posts
jangan tegur cina singapork...mereka spesil
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:28 AM | Show all posts
nak study pergi library la..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Common sense takde ke dik?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:29 AM | Show all posts
tu tmpt org nak berniaga bukan tmpt study
abis kalau da lepak berjam jam setakat air segelas pe hal...


Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
iols penah juga buat tp tengah malam la..
since weols semua pjj so compile assigment in group kat starbucks..sesambil layan espresso double shot...terang benderang smpi 2 pagi...ada la dua tiga kali.buat..haha

kosser dgt nak buat assignment time opis kan
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:48 AM | Show all posts
baik kat starbucks, baik kat McD. Common sense takda langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 10:58 AM | Show all posts
sama je kat malaysia pun..
harap malaysia pun buat cam ni..
nak belajar pi library..
kalau nak bising, pi balik rumah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 10:59 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 8-9-2017 02:58 AM
sama je kat malaysia pun..
harap malaysia pun buat cam ni..
nak belajar pi library..

Kalau nak berforum pg ke cari. com
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:07 AM | Show all posts
mcdonalds tmpat aku pun sama

time lunch hour, org ramai nk makan, tapi x cukup meja, sebab dipenuhi sudents yg tgh buat assigment dgn penampakan secawan milo di atas meja

so fair ke pada org lain???
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan Starbucks je, McDonald's pon sama..Lagi2 kawasan student. Xpasal je dduk luar tempat smoking area sbb table dalam penuh..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:18 AM | Show all posts
Haaa kan dah mendapat, kalau kedai tu sendiri punya mak pak punya tok nek punya boleh le lepak lelama.  Tapi kalau tak sila le sedar diri nak study gi library tak pun lepak je kat rumah tak kan kat rumah tak da ternet.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:28 AM | Show all posts
this is why I have my starbuxxx-to-go...

malas nak rebut2 esp. with those species yg tak mandi pagi... busuk giler weh, cannot tahan
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:30 AM | Show all posts
Kat mamak pun sama..Dengan teh tarik segelas duduk berjam2. Konon buat assignment tapi yang aku nampak 1 paragraph je selebihnya dok layan movie Korea, Fesbuk, Youtube bla bla bla..Bila org usha2 diorg siap jeling lagi. Hanat betul peel...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak UITM dah lama buat dekat McD Seksyen 3....
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:33 AM | Show all posts
"little bit little bit want to complain......"

hahaha singlish jinjang singapork
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:34 AM | Show all posts



gitu rendah martabat melayu di spore pd pandangan sepet kiasu, still malay spork dok berlagak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 11:36 AM | Show all posts
kucen_miang replied at 8-9-2017 03:34 AM
gitu rendah martabat melayu di spore pd pandangan sepet kiasu, still malay spork dok berlagak ...

aku tunggu je takde sapa komen pasal ni... baru ada..

aku x brp paham maksud dia..sarcastic tp knp?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:37 AM | Show all posts
tombolpintu replied at 8-9-2017 10:48 AM
baik kat starbucks, baik kat McD. Common sense takda langsung.



Ni kat McD Singapore. Siap ada sign tak boleh belajar kat situ.

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:39 AM | Show all posts
starbucks tak apa lagi...adalah usaha student nak beli air paling murah berkongsi 4 orang sambil buat assignment... tempat nak up saja, tapi beli kopi pun berkongsi.... tapi ak apaaaa...

yang hanat adalah student di mcdonalds terutamanya di kawasan kolej...bukan saja tak beli,malah melepak dari pagi sampai ke malam konon buat assignment, buat mcdonalds macam library kolej...

yang paling celaka jenis yang bentang buku sampai ke meja sebelah...sudahlah mcdonalds tempat aku ni kecil, terpaksa pula berebut tempat dengan bebudak celaka ni...

famili yang bawa anak terpaksa gendong atau pangku anak kecil sebab meja2 besar dah diambil golongan buat assignment ni...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Lol common sense kot. Ingat kau sorang je bayar for your cup of coffee. Lg satu paling menyampah species yg dtg satu group 10 org tp yg beli drinks nya 2-3 org je, tp dok hog seat sampai berjam2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055261s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list