Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
3494
View
127
Reply

[Tempatan] "We are better than New York, we are better than Hong Kong" UPDATE: Dah takder dah video terpekik itu, Alhamdulillah

[Copy link]

Author: Modngengade    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-9-2017 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Modngengade at 11-9-2017 03:05 AM

Hari ni akak cur naik MRT ke tempat kerja...dah x der dah video jibun berkumandang sister...tak tahulah jika tren yg akak naik tu jer yg takder...
Korang ada dengar tak?
20170908_072122.jpg
20170908_072112.jpg
20170908_072110.jpg
20170908_072105.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
biasa la kak,benda baru,pasti ada defect. akak hari2 ke berulang alik naik mrt dari hong kong ke new york tu? jgn la negatif sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 07:40 AM | Show all posts
biasalah...prkara kecik jer ni...masih dalam jaminan


aduyaiii macaiii DAPig
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
kucen_miang replied at 7-9-2017 11:36 PM
biasa la kak,benda baru,pasti ada defect. akak hari2 ke berulang alik naik mrt dari hong kong ke new ...

Kakak tahu tiada benda yg perfect sister, namun video jibby yg terpekik terlolong mengatakan we are better than new york itu benar2 menjengkelkan....screen rosak pun x mampu nk repair ke sister? Pprt sgt kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
We are better than new york katanyer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
memeque10 replied at 7-9-2017 11:40 PM
biasalah...prkara kecik jer ni...masih dalam jaminan



We are better than hong kong kan
2017-09-08-07-38-28.png
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 8-9-2017 07:42 AM
Kakak tahu tiada benda yg perfect sister, namun video jibby yg terpekik terlolong mengatakan we ar ...

jibun dah mmg hobi dia melolong gitu..ignore jer:lol
sib baik akak ni org kita...kalu yindon yg bukak thread ni mmg mampos kena seranah.rail mrt pun masih berencana,nak byk bunyik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 08:45 AM | Show all posts
kucen_miang replied at 8-9-2017 12:04 AM
jibun dah mmg hobi dia melolong gitu..ignore jer:lol
sib baik akak ni org kita...kalu yindon yg b ...


sebenarnya akak bangga dgn kemajuan malaysia, namun  akak tak naklah jibby banding2 dgn negara lain, mcm syok sendiri pun ada..takut nanti ada tourist yg tersenyum sinis dgn video terpekik terlolong jibby itu...

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 08:54 AM | Show all posts
mmg la....benda yg belum siap sepenuhnya dh dipaksa dilancarkan...
mmg le porak peranda....banyak stesen mrt yg belum siap sepenuhnye
dh terpaksa dibuka nak wat cam ne....terima je la...
kite je yg mengadap kekurangan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 08:55 AM | Show all posts
new York 3rd class kut ............. heehee............
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:12 AM | Show all posts
new york tu kan train nya dah season buruk
kita punya baru. tu la kelebihannya kot. lol
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:14 AM | Show all posts
ko ni dah lama x naik mrt pprt terus teringat jibon penyamun punya ayat ni...sedap2 akak tenang2 naik mrt tetiba dgr ayat ni selain...MALAYSIA CEMERLANG!!!! terus terkejut situ ingat hantu raya mana yg sebut rupanya jibon
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 09:15 AM | Show all posts

namun kal

Edited by Modngengade at 8-9-2017 01:19 AM

pesanan akak pada bijan jgnlah nak show off sgt , akak takut   nanti ramai tourist yg tersenyum sinis..

indon2 pprt pun sedang menunggu masa je untuk mengkritik kekurangan mrt kita....namun kalau indon berani jgk nak komentar mrt kita memang kena bash berjumaah la kn
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tahu la kat Hong Kong mcm mana, to kat New York, Moscow, London , tokyo tu semua kalau perang rakyat boleh duduk dlm terowong MRT. Even yg kat Singapore pun. Selamat.

Yg Jibun bangga bangga ni, boleh ke jadi bomb shelter?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 09:18 AM | Show all posts
CrowneGlory replied at 8-9-2017 01:14 AM
ko ni dah lama x naik mrt pprt terus teringat jibon penyamun punya ayat ni...sedap2 akak tenang2 nai ...

kakak ingat kakak saja yg terkejut beruk dgn jeritan bijan MALAYSIA MAJU, MALAYSIA HEBAT!!!!!

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 8-9-2017 09:18 AM
kakak ingat kakak saja yg terkejut beruk dgn jeritan bijan MALAYSIA MAJU, MALAYSIA HEBAT!!!!!

Tu lah pahlawan dari bumi Tok Gajah
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:28 AM | Show all posts
MRT saja. No big deal. Kalo bilangan bangunan tinggi 1000 kaki ke atas jadi ukuran, memang better than new york & hongkong
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
nobito replied at 8-9-2017 01:21 AM
Tu lah pahlawan dari bumi Tok Gajah

Apa agaknya perasaan tun m yg cikcur dlm mrt ketika terdengan lolongan jibby itu kan sister
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 8-9-2017 09:29 AM
Apa agaknya perasaan tun m yg cikcur dlm mrt ketika terdengan lolongan jibby itu kan sister

Dia jelous kot....sebab proton dia pon hauk masa zaman heols .....plus zaman dia bas not be on time  macam Jepun kemegah heols
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:36 AM | Show all posts
ala..x sempat iols nk dgr pekikan tersebut...dah rosak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
nobito replied at 8-9-2017 01:31 AM
Dia jelous kot....sebab proton dia pon hauk masa zaman heols .....plus zaman dia bas not be on tim ...

Rasanya mrt ni dh dirancang dari zaman tun lagi sister...

Teringat kakak pada tahun 1988 semasa temuduga dgn kementerian sains teknolgi dan alam sekitar...salah satu soalan yg ditanya boleh tak subway dilaksanakan di kl ?

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 8-9-2017 09:37 AM
Rasanya mrt ni dh dirancang dari zaman tun lagi sister...

Teringat kakak pada tahun 1988 semasa ...

Zaman pak lah
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:40 AM | Show all posts
@Modngengade dengki dengan kehaibatan kita
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 8-9-2017 09:15 AM
pesanan akak pada bijan jgnlah nak show off sgt , akak takut   nanti ramai tourist yg tersenyum sini ...

Mohon sis hantar gambar2 ni ke FB MRT.. biar diorg maklumkan kpd bahagian penyelenggaraan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 8-9-2017 09:37 AM
Rasanya mrt ni dh dirancang dari zaman tun lagi sister...

Teringat kakak pada tahun 1988 semasa ...

Memang la tak boleh dilaksanakan zaman heols sis......sebab zaman heols rakyat kena support beli kereta nasional heols.

Dah elok2 orang duduk KL dulu pkai bas mini, intrakota....disurohnye naik kereta untuk support proton....akibatnya KL jadi jammed, subway tak wujud zaman heols.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051628s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list