Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1077
View
7
Reply

suntikan depo

[Copy link]

Author: rocknburn    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-9-2017 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
hai guys. nak minta pendapan for those yg ada ilmu and pernah lalui. betul ke kalau kita amik suntikan depo, kita akan susah nak pregnant semula? tq in advance
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2017 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
xpasti pulok
iols dh  renti suntikan depo.neh beberapa.bulan lepas
n still x conceive lg...amek.masa kots...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2017 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 2-9-2017 09:29 PM
xpasti pulok
iols dh  renti suntikan depo.neh beberapa.bulan lepas
n still x conceive lg...amek.ma ...

b4 pakai dlu, Dr consult, depo berkesan lepas 6 bulan after stop. hmm. risau pulak kalau betul effect utk preggy lg
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2017 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
rocknburn replied at 2-9-2017 09:39 PM
b4 pakai dlu, Dr consult, depo berkesan lepas 6 bulan after stop. hmm. risau pulak kalau betul eff ...

iols lebih dari 6 bulan..
s kalau dh umur 35 iols xnak.pregnant lagi...risiko sebab mak iols dpt anak down.syndromme ....hoho...
dpt sepasang ni cukup.la..kalau dpt qwal..alhamdulillah...
tp xde tanda lagi ...hoho
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 12:53 AM | Show all posts
tanya pakar lebih baik kot - sebab depa ada rujukan kajian yg dijalankan dan diterbitkan.
dan bial ambik hormon perancang , kita bila dah tak nak gunakan itu , kena bagi masa pada sistem hormon semulajadi kat dalam kepala otak kita tu untuk reset balik .
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 12:55 PM | Show all posts
depo ni yg tiap2 3 bulan inject tu ka? mender gini depends pd hormon org yg amik tuh gak.... ada yg stop jah immediately pregnat, ada yg tunggu sethn baru pregnat, ada yg terus tak pregnant sampai monopaus..... baik lerr korang belajar duluk psl hormon bagai ni.....byk faedahnya...wife aku sokmo citer psl hormon ni tuk berat badan, hormon tuh utk itu ini.... lupa lerr...yg aku tak lupa, nak stabilkan hormon dlm badan tuh kena cukupkan tido 6 jam sehari....
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 09:52 AM | Show all posts
iols amik depo berat badan naik mencanak....ni baru nk stop..iols pernah baca ada org yg amik depo pun leh mengandung gak..gugel jek..depo ni 99% berkesan..so akak yg preggy masa amik depo tu yg 1% tu la..mmg setiap org hormon x sama..ada org amik depo ok jek..berat maintain..period maintain..ada org period pun x teratur..kalau nk consult doc tu, dia akan cakap hormon org x sama..kalau x serasi yg ni, leh amik yg tu..gitu la..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Me amik depo lps bersalin anak no 2 (bulan 6 tahun 2011). Pastu stop dlm early 2013 sblm anak masuk 2years

Lps stop period barula nak adjust2 balik (sbb spnjg depo mula2 xperiod maybe sbb full bf..tp lps tu period pun cam sikit2). Amik masa gak hormon ni nak stabil dan period dtg consisten..

Early 2015 pregnant no 3. Rasanya slps period dh regularly aroud 2014 dah blh conceive (tp me plan sbb no 1 dan 2 gap dekat; pregnant no 2 masa no 1 7mths)

Apa pun seeloknya bincang dgn gynea...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092743s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list