Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4479
View
95
Reply

[Logik @ Tak Logik] Suami Bergaji Besar tapi Anak Makan Megi

[Copy link]

Author: AyaqMeloSuam       Show all posts   Read mode

Post time 4-9-2017 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
manaakautauu replied at 4-9-2017 08:20 AM
Bak kata Anak buah manak Yang baru semalam pandai sebut M..A..N...A...K

Kemewahan hidup itu ada ...

Betul lah tu manak. Kita dah tua selalu terlupa. tq again selalu mengingatkan
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2017 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
manaakautauu replied at 4-9-2017 08:20 AM
Bak kata Anak buah manak Yang baru semalam pandai sebut M..A..N...A...K

Kemewahan hidup itu ada ...

Betul lah tu manak. Kita dah tua selalu terlupa. tq again selalu mengingatkan
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2017 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 4-9-2017 09:01 AM

Betul kata tu. Pelik kasi makan megi. Bubur sayur pun sedap menjimatkan. Even telur pun dah cukup bagus.

Telur is the best protein. Even one prof pun keep on repeating suruh makan telur. Tapi kita dimomok momokkan konon telur tak bagus

Ni link pasal egg the best protein
http://www.healthline.com/nutrition/6-reasons-why-eggs-are-the-healthiest-food-on-the-planet#section8
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2017 05:15 PM | Show all posts
tergamak la bagi mkn maggi dgn air suam je..
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2017 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Logik tak logik suami bergaji besar tapi anak makan megi? To me.. logik je kalau mak tu malas.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 09:35 AM | Show all posts
pumpkingirl replied at 4-9-2017 07:03 PM
Logik tak logik suami bergaji besar tapi anak makan megi? To me.. logik je kalau mak tu malas.

Ada anak tapi malas, can never be made an excuse...tapi kalau takda anak dan  bermalas malasan...got meaning jugak pump up girl Kan????

@penmerah......I have you covered.....


Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 12:47 PM | Show all posts
aku budget bini surirumah ni pung pemalas....jenih mak senang nk hidup bila bela anak... byk2 benda bley di buat makan yg ko suap anak ko maggi apasal??? beli ler beras sekilo baru brp inggit jah, masak lauk yg simple2, murah jah dah.... ayam seko tak sampai pun 20inggit takat anak sorang makan seminggu bley tahan weiii....dasar pemalas lerr tu, maggi cepat di masak, sedap di makan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 01:56 PM | Show all posts
grg telo,buat smbal bilis yg x pedas..sup sayur..mcm2 ade wey leh jimat..
tp bab mertua tu,ai pon pelik la nape ade mertua yg suke sgt kacau2 masa anak nak berfamily..
ade je nak diajak ke sana ke mari..xleh ke aman2 bg can anak2 membina rumahtgga...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 02:31 PM | Show all posts
pendapat saya logik
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Manusia ni macam2.
Bagi kita tak logik tapi bagi orang lain logik je.
Bagi kita itu ini tak boleh, bagi orang lain semuanya boleh..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 04:36 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 5-9-2017 03:41 PM
Manusia ni macam2.
Bagi kita tak logik tapi bagi orang lain logik je.
Bagi kita itu ini tak boleh, ...

You can do better than ayat ayat tadika permata camnee odah..

Jangan kasi drop standard hang pi belajar Tinggi Tinggi please.....

Thank you
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
manaakautauu replied at 5-9-2017 04:36 PM
You can do better than ayat ayat tadika permata camnee odah..

Jangan kasi drop standard hang pi ...

Sibuk la manak ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 04:45 PM | Show all posts

There are all about preferences....priorities in life...

Their kids may eat Maggie on regular basis tapi  travel business kelas Anak beranak tiap kali holiday Kan???

So???

Nak kesian atas dasar apa????




Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
manaakautauu replied at 5-9-2017 04:45 PM
There are all about preferences....priorities in life...

Their kids may eat Maggie on regular b ...


Iyelah.
Nak buat apa kesian.
Lantak dia la, anak dia.
Kita jaga anak sendiri je dah.

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 04:48 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 5-9-2017 04:46 PM
Iyelah.
Nak buat apa kesian.
Lantak dia la, anak dia.

Tahu Tak pa.....

So when was the last time hang in business class????


Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
manaakautauu replied at 5-9-2017 04:48 PM
Tahu Tak pa.....

So when was the last time hang in business class????


Dah lupa la manak.
I trauma naik flight.
Last naik company bagi tiket Malindo.
Tiket murah balik hari je pun.
Lain betul naik kapal terbang kecik.
Dah rasa macam naik bas pulak.
Lepas tu bagi biskut kering dengan mineral water cup kecik tu.
Sedih betul rasa.
Sepanjang penerbangan terasa goyang2 dah macam nak terhempas la pulak.
Terus i trauma tak nak naik flight lagi.






Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 05:10 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 5-9-2017 04:58 PM
Dah lupa la manak.
I trauma naik flight.
Last naik company bagi tiket Malindo.

Your entitlement memang Bukan business class Kah odah???
Dah berapa belas tahun hang kerja????

Turbulence tuh memang normal ler....

Manak kalau travell in 380 dari New York pun memang experienced at least few times big turbulence.....

Jackie selalu kalau  travel bersama manak...memang buku doa serta surah Yassin selalu Dia keep close to her.....

Ada satu waktu tuh..bila Kita touched down.......Dia Bagi tahu manak...kalau ada quran with her...Dia Dah khatam dalam flight tersebut...

Cute Kan Jackie???...macam mana manak Tak sayang dia......


Ok dah back to topic.....



Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 06:13 PM | Show all posts
mnyesal baca, kisah hasanah lg la ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 04:57 PM | Show all posts
macam cerita kak hasanah pun ada  tapi tak boleh menidakkan jugak if betul-betul jadi kat masyarakat kita ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 05:23 PM | Show all posts
kena paham, lelaki bangsat memang wujud.. aku dh  pernah terkahwin dgn laki ketegori tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.891729s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list