Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10337
View
221
Reply

Ayah sakit.

[Copy link]

Author: Jeniechan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-8-2017 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
raradhia replied at 22-8-2017 05:23 PM
sabar yaa sis, berdoa byk2

Thanks Rara.tlg doakan juga
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertabahlah TT.
Memang mencabar bila menjaga orang sakit yang tak nak ikut cakap doktor ni.
Semoga TT dan mak TT dikurniakan kesabaran yang tinggi.
Tak tau nak komen apa lagi sebab belum dan harap tak melalui fasa ini.

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
I feel u dik..and i hate that feeling indeed.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 05:34 PM | Show all posts
Jeniechan replied at 22-8-2017 05:25 PM
Sebab buah pinggang dah stage 4.jadi keracunan darah.sbb tu gatal doctor cakap.xde ruam.saty bdn ...

biasanya masa dia buat proses dialisis tu dia kasi ubat tidur, for few days. Dia org sediakan baldi kat katil untuk buang air dari badan. Mmg banyaklah air tu keluar dari badan. mmg itu aja jln yg ada. Elok buatlah sebelum kuman tu turun ke kaki dan anggota lain.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
insyallah semua warga forum doakan kesihatan ayah kak jenie
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
sabar ye jen..semoga sakit ayh jen d ringankan
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jazaa100 at 22-8-2017 06:41 PM
Jeniechan replied at 22-8-2017 05:23 PM
Arwah mak akk umur berapa masa buat tu n time tu stage berapa dah sakit buah pinggang nya kak?Dah  ...


Mak akk baru je meninggal jennie....umur 80++

Abah jennie tu klu doc nasihatkn dialysis, buatlah....memang ada harapan sembuh....

Ckp kat ayah memang semua org akn meninggal...tapi klu dpt diberi peluang, dpt tambah ibadah lg, dpt tgok anak cucu lg...kan bahagia....

Allah pun suruh berusaha cari ubat....jgn berserah saja...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga semuanya dipermudahkan dan dikurangkan kesakitan ayah jannah. Be strong, enjoy every moment with him walaupun untuk ada sebelah dia. Me myself tak bersedia kehilangan ayah, masa masuk wad operate gigi dulu pun dah risau sedih sebab ayah dah tua + banyak penyakit, takut side effect. Alhamdulillah dah sembuh.

Sebab ayah cuma seorang, tu yg paling terasa.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Be strong k.. I doakan moga diberi kesembuhan utk ayah tt & moga Allah permudahkan segala urusan tt n family... aaminnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 06:58 PM | Show all posts
Been there.. done that.

Kamu masih bersyukur punya ada ayah dan mak. Sesetengah org pernah melaluinya, lebih teruk keadaannya dari situasi kamu.  Jadi, be strong.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuatkan semangat tt,  semoga ayah tt diberikan kesembuhan dan dipermudahkn urusan.  Be strong sis
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
U...bgth la ayah u srh buat dialisis..

Water retention tu dlm body ayah u..sbb tu jd mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua orang telah/akan merasai apa yang anda rasakan. Semoga adik redha diatas ketentuan Ilahi. Akak doakan dipermudahkan segala urusan, di dunia mahupun diakhirat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 07:28 PM | Show all posts
Jeniechan replied at 22-8-2017 05:00 PM
Hari ni makin teruk.gatal satu badan.tidur sambil duduk.makan pun taknak.saya xkuat lah.xsanggup t ...

Saya doakan moga hati ayah Jenie tergerak untuk terima rawatan dialisis.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 22-8-2017 05:24 PM
Dia minta apapun nak makan belikan aja. Zikir selawat dan ajar mengucap jgn lupa.
Arwah mak hari  ...

Thanks kak share stories psl arwah mak akk.sy doakan arwah mak akk ditempatkan dikalangan
Org beriman .

Ayah sy skrg pkai tiub kencing sbb dia xlrt nk jln p tnds.dia susah hati sbb xsolat.asyik sebut je .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2017 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 22-8-2017 05:31 PM
Bertabahlah TT.
Memang mencabar bila menjaga orang sakit yang tak nak ikut cakap doktor ni.
Semoga ...

Thanks kak .doakan ayah sy juga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2017 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 22-8-2017 05:34 PM
biasanya masa dia buat proses dialisis tu dia kasi ubat tidur, for few days. Dia org sediakan bald ...

Doctor pun ckp hanya itu caranya.dah mintak mak pujuk ayah lg mlm ni .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2017 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
lil_sparky replied at 22-8-2017 06:25 PM
sabar ye jen..semoga sakit ayh jen d ringankan

Thanks lil
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2017 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 22-8-2017 06:36 PM
Mak akk baru je meninggal jennie....umur 80++

Abah jennie tu klu doc nasihatkn dialysis, buat ...

Pjng umur arwah mak akk.saya dah mintak mak pujuk lg mlm ni.harap2 lembutlah hati ayah
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Be strong TT.. your family needs u.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083400s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list