Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7392
View
9
Reply

Beko Vs Electrolux

[Copy link]

Author: tinie07       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-8-2017 05:47 PM | Show all posts |Read mode
hi suma,nak tanya pendapat atau pengalaman yang pernah guna brand Beko atau Electrlux. Dlm perancangan nak beli mesin basuh dan peti ais untuk mak ayah yang dlm dua bln lg nk pindah rumah baru.. mn lg okay?utk keselesaan yg penting dan nk bg rumah nmpk cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Beko pnye sales after service kena improve a lot and then spare part yg under warranty sampai lambat
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 03:57 PM | Show all posts
actually dua2 jnama pon ok juga tapi klaw tak silap i bagi beko tu warranti samapi 12thn tapi harga jnma ni  harga mahal sikit sbb dia punya teknologi dgn design modern sikit ..may b u bole cuba tgk kt page dowang dulu...


Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 11:23 AM | Show all posts
maharavin replied at 23-8-2017 03:57 PM
actually dua2 jnama pon ok juga tapi klaw tak silap i bagi beko tu warranti samapi 12thn tapi harga  ...

dua2 jenama ni mmg mahal mungkin sbb kualiti pon tip top!tapi rumah saya pakai cikai2 brand pon elok je smpai skrg..tak pernah pon bli mhal2
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 12:57 PM | Show all posts
cuba panasonic la sis..kan ada yg standard harga mhal punya..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2017 04:01 PM | Show all posts
Edited by Ikoo at 5-9-2017 09:34 AM
feapera replied at 25-8-2017 12:57 PM
cuba panasonic la sis..kan ada yg standard harga mhal punya..

klaw aq mmg cadang lar beli mesin basuh yg boleh tahan lama!mcm jenama maharavin ckp tu ah mmg ok pon sbb sblm ni aq ni joint family ,
selalu peti ais degn  mesin basuh baju tu mesti rosak je sbb biasa kan joint family tu ramai kan ...
lepas tu bila aq dgn mak buat survay nak beli peti ais dgn mesin basuh baru tu ada byk cmmnt yg elok kt jnama beko ,
ah mmg rasa dah sekarng .tahan lama lagi pon dwng punya warranty tu lama jugak ..harga pon setanding dgn quality jugak ...
cuba tgk kt page dwng ...,byk pilihan barang ada

Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2017 09:36 AM | Show all posts
mabelesrossa replied at 21-8-2017 07:48 PM
Beko pnye sales after service kena improve a lot and then spare part yg under warranty sampai lambat

sis dah pkai brg beko lama ke??mybe yg spare part lmbt tu sbb rosak besar kot..mn2 lektroknik pon mcm tu.. saya pkai 2 thun dah so far mmg okay lg la..brand lektronik laen pon pnh pkai tp rasa beko masih okay..pnh msin basuh prob,tapi kcik je prob nye cepat jugak diorg services..so far puas ati lagi la..mybe sis kna follow up dgn cstmer services diorg
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 09:26 AM | Show all posts
zofea12 replied at 30-8-2017 09:36 AM
sis dah pkai brg beko lama ke??mybe yg spare part lmbt tu sbb rosak besar kot..mn2 lektroknik pon  ...

sebab tu la kna bijak pilih brangan elektrik yg mmg dikenali,barang nak pakai lama kan.nih jenama yang susah orang pakai mmg kalau rosak ke apa susah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 09:41 AM | Show all posts
feapera replied at 5-9-2017 09:26 AM
sebab tu la kna bijak pilih brangan elektrik yg mmg dikenali,barang nak pakai lama kan.nih jenama  ...

beko ni pon memang jenama terkenal dah sis.tapi baru je msok malaysia..sekarang rmai dah guna sbb tahan lama barang dia.sy dah cuba rasa berbeza la.sesuai utk yg pentingkn kekemasan gak sbb nampak mewah design2 barang beko ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 10:45 PM | Show all posts
I would say Electrolux, is more mahal tapi quality dia baik dr brand lain. Sekarang ada coupon

https://promotion.11street.my/te ... on-TechOff-20180926
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093426s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list