Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5712
View
102
Reply

Seorang ayah memang macam ni ke

[Copy link]

Author: feroh    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-8-2017 12:01 PM | Show all posts
Penglipurtales replied at 16-8-2017 10:02 AM
Manak kalau bab pompuan laju je kau,

Dik kawin je dgn abg bila habis sekolah nnt

Kawen dgn hang???

Ibarat keluar dari mulut naga..masuk mulut anaconda....

Podahhhh


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 12:02 PM | Show all posts
rospinki replied at 16-8-2017 09:31 AM
aah..ros pun rse dia pompuan..dia anak yg baik. moga dia tabah..sedekah byk2 al fatihah pada arwah ...

Arwahnya dulu pun dengar citer..baik jugak orangnya...


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 12:04 PM | Show all posts
sebu1 replied at 16-8-2017 09:27 AM
Aku ingat tt ni perempuan ros.  Tp kalau lelaki pun aku sedeh bace juge

Setakat sedeh bulu selai macam hang...kejap jerk keinsofannya....


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
kesiannya. semoga dik TT kuat. kita pun ada mak tiri jugak. mcm mcm dia buat. tahankan aje sampai habis spm cpt cpt apply sambung study. nak cpt keluar dari rumah tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 12:22 PM | Show all posts
Sabar ye tt... be strong... inshaAllah, di sebalik dugaan ini ade bahagia nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 12:26 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 16-8-2017 12:22 PM
Sabar ye tt... be strong... inshaAllah, di sebalik dugaan ini ade bahagia nanti...

Hang cakap senang ler...air liur jerk Yang habis...sedangkan Yang tanggung derita si TT...kalau sabar tuh boleh beli kat 7-11 senang sikit Kan?




Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mannnakautauu replied at 16-8-2017 12:01 PM
Kawen dgn hang???

Ibarat keluar dari mulut naga..masuk mulut anaconda....

Hang jgn jeles, mana tau jodoh.

Hang sikit2 nak masuk jarum. Cari org lain
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 12:40 PM | Show all posts
jgn terlalu byk sedih, mengeluh, merintih, mengadu pada org lain
bykkan mengadu pada Allah supaya ditunjukkan jalan
bykkan istighfar sbb bole menghapus dosa, menarik rezeki dan dimudahkan hidup
kalo bole 100x pagi dan 100x mlm
dlm masa sama buat action plan cane nak improve diri sendiri
bukan duduk saja2 sambil dlm kepada fikir kenapa jadi itu ini
jgn tgk org yg di atas kamu, tengok org yg di bawah kamu (org yg jauh lebih susah)
insyaAllah ko akan jadi org yg kuat malah bole jd inspirasi pada org lain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 12:43 PM | Show all posts
harap bersabar,
bykkn doa2
sabar itu indah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 01:08 PM | Show all posts
Penglipurtales replied at 16-8-2017 12:38 PM
Hang jgn jeles, mana tau jodoh.

Hang sikit2 nak masuk jarum. Cari org lain

stakat @mannnakautauu tu ko jangan risau. tak layak di panggil pesaing pon, trust me, kalau jumpa face to face kompem TT akan cabot terus tak toleh lagi.



Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 01:17 PM | Show all posts
lomau777 replied at 16-8-2017 01:08 PM
stakat @mannnakautauu tu ko jangan risau. tak layak di panggil pesaing pon, trust me, kalau jumpa  ...

Sampai pakai nick baru??awat??


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 01:23 PM | Show all posts
Penglipurtales replied at 16-8-2017 12:38 PM
Hang jgn jeles, mana tau jodoh.

Hang sikit2 nak masuk jarum. Cari org lain

Hanya boot toh miskin macam hang jerk sampai perlu rayu rayu suh kawen ngan hang Kan???

Jap Manak tolong hang jawab Kan.....weiii manak ini bukan rayu ler...sekadar unsur usaha jerk.....








Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
lomau777 replied at 16-8-2017 01:08 PM
stakat @mannnakautauu tu ko jangan risau. tak layak di panggil pesaing pon, trust me, kalau jumpa  ...

Haha.. betul ke?? Waaa.. syukur weyh xde pesaing, mana pun pkai id baru kn??
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
mannnakautauu replied at 16-8-2017 01:23 PM
Hanya boot toh miskin macam hang jerk sampai perlu rayu rayu suh kawen ngan hang Kan???
...

Ala, kalau aku miskin pun hang ada kaitan ngn aku ka?? Hang miskin kn org takut hang x sedar diri.

Dalam forum ni semua kenal hang sbb kacau bini org. Yg ni lagi miskin boot toh

Hhhahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 02:09 PM | Show all posts
Penglipurtales replied at 16-8-2017 02:05 PM
Ala, kalau aku miskin pun hang ada kaitan ngn aku ka?? Hang miskin kn org takut hang x sedar diri. ...

Harlowwwwww hang belum kenal bini2 orang dalam FD nee lagi rupanya......


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Penglipurtales replied at 16-8-2017 02:05 PM
Ala, kalau aku miskin pun hang ada kaitan ngn aku ka?? Hang miskin kn org takut hang x sedar diri. ...

Kau xyah layan si manak ni, bukan sedar diri pun.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 02:16 PM | Show all posts
tumpang simpati atas kehilangan ibu adik...luka masih baru..belum biasa tanpa ibu...bapa pula tidak prihatin...sabar yah dik...aunty harap adik tabah...
memang sedih sebab adik dah hilang tempat bermanja...
apa pon adik jangan segan untuk msg adik beradik lain walau pon mereka dah berkeluarga...
just simple msg bagitau....adik rindu mak dan bagi tau masaalah adik...
mereka pasti paham..yang adik mereka memerlukan sokongan emosi...

worst to worst...jumpa guru counselling...cete masaalah adik..

btw
cuba berbaik dengan ibu tiri...bagi peluang pada dia untuk mengenali dan menyayangi adik...
at least kalau bapa sentap dia boleh back up adik..
take care ya...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 02:28 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 16-8-2017 02:13 PM
Kau xyah layan si manak ni, bukan sedar diri pun.

hanya jauhari mengenal manikam tambibalam silambam


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 02:40 PM | Show all posts
sekarang dah form 6 so next year baru habis ke? sekarang lower 6?
you need to be strong..show your father that you are capable of taking care of yourself
maybe dia nampak you as very clingy and dependent
you have to be mentally and physically ready by now untuk hidup sendiri nanti
once dah habis belajar, nak kena kerja and build your own life
start from now..buat hal sendiri, still hormat both your father and stepmother, avoid confrontations

your father maybe bukan jenis yang wear his heart on his sleeve
takpe..does not mean that he doesn't love you
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
lomau777 replied at 16-8-2017 02:28 PM
hanya jauhari mengenal manikam tambibalam silambam

Apa tu?? X faham. Pantun ke??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099455s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list