Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3460
View
84
Reply

BELUM ADA ANAK

[Copy link]

Author: nurulsuhadah88       Show all posts   Read mode

Post time 15-8-2017 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Jeniechan replied at 15-8-2017 09:19 PM
Oh injection yg tu ye.i tot pil tu.tq info sis

Dik, APA yg ko post kat atas tu sblm ko edit?
Mana tau nasihat Tu berguna utk org2 TTc
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 09:28 PM | Show all posts
penmerah replied at 15-8-2017 09:23 PM
Dik, APA yg ko post kat atas tu sblm ko edit?
Mana tau nasihat Tu berguna utk org2 TTc

Hang makan nasihat Kah???? Lantak jerk Maggie tuh banyak banyak.....

Lagipun nanti kalau dapat Anak Dah nak bergasak dgn anak kerna berebut  kasih dgn  laki Kan????



Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 15-8-2017 09:23 PM
Dik, APA yg ko post kat atas tu sblm ko edit?
Mana tau nasihat Tu berguna utk org2 TTc

Xde apa kak.betulkan ejaan je.hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 10:53 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 15-8-2017 10:55 PM

masa kali terakhir tu , dah check semua  dah ke ? yg rahim tak kuat tu doktor pakar kate ke, okay ...tak pe, cuma tak nak ke jumpa pakar tu untuk check darah ? antiphospolipid?
kalau masuk tiga bulan then cer tanya pakar bila hamil nanti. sekarang ni mkn supplement yg penting like folic acid. the rest dapatkan nasihat doktor.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 03:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Allah akn bg bila sampai masanya.

Tak salah berusaha tp jgn stresskan diri..

Kdg2 bila lg fikir lagi xdpt...

Klu betul rahim xkuat dr akan bgi ubt..  so jumpala dr. dan bincang...

Kena buat test betul2 untuk kenal pasti punca. Bukan agak2 je..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 03:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Dr pakar yg kmi jumpa mmg dia kata janin klu gugur dalm tempoh trimester 1..maksudnya dr awal dia dah tak elok..walaupon ada persenyawaan n kantung semua ada.. tp mmg dr awal dia dah xsihat..

So elokla cek betul2 adakh kilang telur tu ok ke tak n telur ko n sperma suami sihat tak..

Pada aku klu betul ko nk ngandung jgn dengar sgt apa org ckp suruh buat itu ini nanti ko stress.. elokla rehat2 tenangkn minda n eat clean..pastu serahkn semua pada Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 04:18 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 15-8-2017 10:53 PM
masa kali terakhir tu , dah check semua  dah ke ? yg rahim tak kuat tu doktor pakar kate ke, okay .. ...

Nak check semua tuh means duit...Bukannya boleh pakai duit seperti daun atas Dahan Pokok boleh main petik petik aja kan??

Tapi kalau dapat nasihat warga FD...FOC.......boleh zoom terus pada masalah sebenar.....

Lebih tertumpu...Nee kalau Tanya doktor...nak kena test after test after test....

Bak kata Anak buah manak...nak buat Anak Nee senang....tapi belum kuar Dah kena fork out beribu lemon...




Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 04:22 AM | Show all posts
penmarker replied at 16-8-2017 03:53 AM
Dr pakar yg kmi jumpa mmg dia kata janin klu gugur dalm tempoh trimester 1..maksudnya dr awal dia da ...

Usaha tuh mesti ada..dan dalam konteks camnee....nasihat pakar adalah Yang terbaik...sebab Dia lah Yang boleh godeh tempat Peranakan sampai lunyai......kalau setakat nak masuk forum untuk sebut doktor kata mungkin rahim Tak kuat kehulu....rahim Tak kuat kehiliq........kepastian sebenarnya apa??? Setakat warga forum Nee boleh kasi advice camna?? Sedangkan kata kata dari mulut jerk...Bukan boleh raba......TT buat test pun Kan??

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 04:27 AM | Show all posts
penmarker replied at 16-8-2017 03:48 AM
Allah akn bg bila sampai masanya.

Tak salah berusaha tp jgn stresskan diri..

Kalau nak dapatkan khidmat doktor untuk sebut AGAKNYA...Tak mahal consultation fees nye...tapi kalau selepas tuh Yang test after test after test yang Bukan boleh pakai bulu dada tuk settle consultation fees serta testsnya  Kan??

So what's the next best option??

Masuk forum...Tanya forummers...

Nanti ada ler pakar Yang Tak bertauliah bagi input.....


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 04:31 AM | Show all posts
carly_lah replied at 15-8-2017 03:15 PM
kena minta nasihat doktor la... supplement @ ubat apa yg terbaik...

Bukan setakat ubat.....tapi Kita bayar beribu untuk dapatkan nasihat pakar......

Tapi kalau setakat nak free..tuh Yang the best option...masuk forum jerk.....


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 04:33 AM | Show all posts
Jeniechan replied at 15-8-2017 09:28 PM
Xde apa kak.betulkan ejaan je.hehe.



Manfaat jugak nee pada pembaca...pembetulan ejaan.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 10:13 AM | Show all posts
mannnakautauu replied at 16-8-2017 04:31 AM
Bukan setakat ubat.....tapi Kita bayar beribu untuk dapatkan nasihat pakar......

Tapi kalau set ...

erm.........
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 12:00 PM | Show all posts

Erm to maksudnya apa????


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 02:33 PM | Show all posts

ok hang seswai reply sinih @mannnakautauu  


teruskan..




papehal berkaitan topik takda anak ni boleh pm dan berhujah balas ngan @mannnakautauu hokeyyy
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian pokcik mental ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 03:59 PM | Show all posts

ikut manaklah nk maksud kn apa pun....
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 04:51 AM | Show all posts

Kohnon nak bela bini, tapi harbam bertingket tingket kan, Kan,Kan????

@SM


Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila dapat tau mengandung doc ada nasihat"bed rest" tak? Ada lah dgr pengalaman org lain, yg jenis susah lekat atau rahim tak kuat... doctor suruh dok je atas katil sampai paling kurang habis first trimester.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 07:42 AM | Show all posts
Buat tt..cuma mampu type bersabarlah mungkin ada hikmahnya sebalik apa yang terjadi.Dalam masa yang sama kena berusaha jugak. Perkahwinan TT baru masuk 3 tahun kan so enjoy the life, eratkan lagi kasih sayang bersama suami.
Macam kakak ipar ipar kahwin dulu usia dia 21 tahun pernah keguguran dan masuk tahun ke 5 kalau tak silap dia ambik anak angkat lelaki dan 4 tahun kemudian ambik anak angkat perempuan pulak . Lepas tu dia dah tak letak harapan untuk mengandung lagi cuma tumpukan kasih sayang pada anak-anak angkat.

12  tahun selepas itu dia disahkan mengandung masa usia dia 41 tahun, tak dapat nak digambarkan gembiranya dia sebab memang dia pun tak rasa dia akan mengandung. Semasa mengandung Dr Hamid Arshad yang banyak pantau dia sehinggalah masa dia nak bersalin secara pembedahan.

cuma satu je lah kelemahan dia disebabkan kewangan suami isteri dah betul-betul mantap si anak dah jadi macam anakku Sazali pulak walaupun begitu kasih sayang pada kedua-dua anak angkat tetap tidak berbelah bahagi.

Jadi kesimpulan nya sabar tu penting disamping berusaha...
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 07:55 AM | Show all posts
singlemum_4 replied at 17-8-2017 07:42 AM
Buat tt..cuma mampu type bersabarlah mungkin ada hikmahnya sebalik apa yang terjadi.Dalam masa yang  ...

Jadi kesimpulannya sabar????

Kalau dah sampai ambik Dua Anak angkat...gambaran seolah berputus asa .....mana letak nilai  sabarnya????

Hang Nee OK kah KO?????




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082044s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list