Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3175
View
84
Reply

BELUM ADA ANAK

[Copy link]

Author: nurulsuhadah88       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-8-2017 02:57 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum & salam sejahtera,
Sebelum memulakan bicara, sy ucpkan time kasih dulu sbb sudi membace ~
Ok, citenye begini, sy sudah mendirikan rumahtangga 3 tahun lebih & sudah 3X keguguran. Mungkin tiada rezeki kami lagi,
tetapi andainya ada yang berpengalaman, boleh kongsikan sikit bagaimana usaha untk mndptkan zuriat lagi selain berdoa, tawakal & usaha.
Mana tau ada yang sudi kongsi cerita. Kandungan sy keguguran apabila sudah masuk 3 bulan.

Terima kasih pd yang sudi kongsi pengalaman kpd sy.
..................... ......................
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 03:01 PM | Show all posts
maaf nak bertanya, keturunan ada bela saka ke? tak kira belah suami atau isteri, kalau ada mohon berubat
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 03:08 PM | Show all posts
ada tanya doktor x ape masalah bb tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2017 03:10 PM | Show all posts
carly_lah replied at 15-8-2017 03:08 PM
ada tanya doktor x ape masalah bb tu?

doc cakap maybe sebab rahim x kuat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
cuba dapatkan nasihat doktor tentang keguguran tu.. apa punca.. kena pergi pakar wanita..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 03:15 PM | Show all posts
nurulsuhadah88 replied at 15-8-2017 03:10 PM
doc cakap maybe sebab rahim x kuat.

kena minta nasihat doktor la... supplement @ ubat apa yg terbaik...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 03:37 PM | Show all posts
baru 3 tahun...

kawan aku 8tahun baru buleh sorang, after miscarrige n beberapa kali percubaan

last dia berubat kt https://www.facebook.com/pusatrawatan.sakitpuan ada rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan supplemen apa sis skrg.folic acid epo makan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 03:46 PM | Show all posts
Allahu, takziah sis...
Smoga jgn jemu untuk sentiasa berdoa jua ya,
ikhtiar bermcm2 cara ade tu... insyaallah ade rezki tu nnti...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Checklah dgn pakar uols.darah uols ngan hubby ada x yg rhesus negatif? Kalau rahim x kuat boleh je tanya doc ada ubat kuatkan rahim esp bila dh start mengandung.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dik, akak pun Rahim tak kuat
awal2 pregnant 4-5 weeks kene ambil injection progesterone kalau tak silap
Lepas tu kene Jaga mknn(sgt penting), no air sejuk, no processed food, tak boleh terlalu active, stress, Naik motor/Kereta kene extra careful dgn bump road
Nk buat camne, akak suami isteri alhamdulillah Allah beri sihat cuma Rahim sahaja yg weak. Next pregnancy mungkin kene dok spital tapi kene readykan womb dulu, Mkn yg berkhasiat etc
Tapi akak ni asek makan megi... Fast food, junk food entahlah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 08:11 PM | Show all posts
Edited by mannnakautauu at 15-8-2017 08:12 PM
penmerah replied at 15-8-2017 06:47 PM
Dik, akak pun Rahim tak kuat
awal2 pregnant 4-5 weeks kene ambil injection progesterone kalau tak s ...

Rahim Tak kuat diinject female reproductory hormones, progesterone?????

seriously?????

Atau sebenarnya Telor dalam badan hang sedikit jumlahnya dan jenis tak berquality sebab itu kena insert dgn progesterone Yang healthy???

which is which????


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 08:18 PM | Show all posts
nurulsuhadah88 replied at 15-8-2017 03:10 PM
doc cakap maybe sebab rahim x kuat.

Doktor Tak bagi tahu...maybe you should try to adopt instead???





Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Jeniechan at 15-8-2017 08:32 PM

[quote]penmerah replied at 15-8-2017 06:47 PM
Dik, akak pun Rahim tak kuat
awal2 pregnant 4-5 weeks kene ambil injection progesterone kalau tak s ...
[/quotw

duphaston namanya kaka
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 08:36 PM | Show all posts
Jeniechan replied at 15-8-2017 08:30 PM
[quote]penmerah replied at 15-8-2017 06:47 PM
Dik, akak pun Rahim tak kuat
awal2 pregnant 4-5 week ...

Kalau dah doktor beri nasihat....tapi langgor jugak...memang menzalimi diri namanya Kan????

@penmerah.....


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 08:41 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 15-8-2017 03:15 PM
cuba dapatkan nasihat doktor tentang keguguran tu.. apa punca.. kena pergi pakar wanita..

Waste current kata TT....nasihat warga FD...FOC....


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by penmerah at 15-8-2017 09:06 PM
Jeniechan replied at 15-8-2017 08:30 PM
[quote]penmerah replied at 15-8-2017 06:47 PM
Dik, akak pun Rahim tak kuat
awal2 pregnant 4-5 week ...


Duphaston pun akak dpt dik  - pil Tu kan?
Ni yg inject kat perut
Mmg kalau tak silap progesterone sbb akak mmg inject ni tiap Kali early pregnancy

Yup.... Akak dah Google.... Mmg progesterone

"The only times that progesterone levels differ are during the luteal phase of a woman's menstrual cycle and during pregnancy. During pregnancy, progesterone plays an important role, especially early in the first trimester. This is when the hormone is responsible for helping "prep" the uterus for the fertilized embryo"
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 09:09 PM | Show all posts
penmerah replied at 15-8-2017 09:02 PM
Duphaston pun akak dpt dik  - insert
Ni yg inject kat perut
Mmg kalau tak silap progesterone s ...

Lantak jerk maggie bebanyak...........





Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 09:17 PM | Show all posts
harrypoter replied at 15-8-2017 03:01 PM
maaf nak bertanya, keturunan ada bela saka ke? tak kira belah suami atau isteri, kalau ada mohon ber ...

Melayu dan saka...berpisah teda......


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 15-8-2017 09:02 PM
Duphaston pun akak dpt dik  - pil Tu kan?
Ni yg inject kat perut
Mmg kalau tak silap progeste ...

Oh injection yg tu ye.i tot pil tu.tq info sis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083287s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list