Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1413
View
37
Reply

Selepas Kisahnya Tular, Abang Posmen Terima Anugerah Ikon Pos Malaysia

[Copy link]

Author: CARI-LTS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-8-2017 04:12 PM | Show all posts |Read mode


sumber : Malay Mail Online



Tindakan seorang kakitangan Pos Laju Bukit Mertajam, Pulau Pinang yang komited dalam tugasannya menarik perhatian ramai.


Gambar lelaki itu menjadi bualan ramai kerana walaupun terlibat di dalam kemalangan jalanraya namun dia masih memegang bungkusan pelanggan.


Memetik laporan Harian Metro, biarpun ketika itu dia sedang mengalami kecederaan akibat kemalangan dengan sebuah kereta, Mohd Nazli Mohd Idris dilihat tetap berusaha gigih untuk menghubungi penerima bungkusan terbabit.


Justeru itu, pihak pengurusan Pos Laju Malaysia memberi pengiktirafan dengan menjadikannya sebagai Ikon Pos Malaysia dan menghadiahkan wang tunai RM500.

"ihak pengurusan memberitahu, apa yang kita lakukan dan menjadi prinsip hidup kita, orang luar akan pandang."


Selain bersyukur dengan pengiktirafan yang diberikan oleh Pos Malaysia, Nazli berjanji akan terus memikul amanah serta kepercayaan yang diberikan oleh pelanggan.- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 04:13 PM | Show all posts
bekerja kerana Allah
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 04:14 PM | Show all posts
500 je..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 04:32 PM | Show all posts

Sebab viral tu yang dapat 500 klu tak viral ntah2 voucher KFC...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 04:41 PM | Show all posts
Alhamdulillah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 05:01 PM | Show all posts
dulu akak ingat masa akak kecik2 dulu .. ada news dlm suratkhabar ada sorang posmen accident jgk .. ttp gigih selamatkan surat2 yang dia patut hantar tu. adalah gambar posmen tu duduk tepi jalan sampai kepit surat2 tu. zaman tu setakat masuk surat khabar satu hari je la.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 05:24 PM | Show all posts
bukan tahun 2016 ke viral?

apa orang atas pakai modem 56kbps ke
slow sgt terima berita org bwh wt keje.

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 05:31 PM | Show all posts
buragazz replied at 10-8-2017 04:32 PM
Sebab viral tu yang dapat 500 klu tak viral ntah2 voucher KFC...

                       

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 05:32 PM | Show all posts
الحمد لله
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie replied at 10-8-2017 05:01 PM
dulu akak ingat masa akak kecik2 dulu .. ada news dlm suratkhabar ada sorang posmen accident jgk ..  ...

Naik pangkat posmen tu..siap dapat ucapan tahniah dari menteri..tapi hakikatnya aku rasa semua posmen akan bertindak sedemikian.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 05:38 PM | Show all posts
pittjie replied at 10-8-2017 05:01 PM
dulu akak ingat masa akak kecik2 dulu .. ada news dlm suratkhabar ada sorang posmen accident jgk ..  ...

Mcm pernah jah baca berita tuh. Terbayang2 sekali gambarnya. Front page kan sis Jie?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 05:47 PM | Show all posts
Tahniah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
cm_matjawasp replied at 10-8-2017 05:36 PM
Naik pangkat posmen tu..siap dapat ucapan tahniah dari menteri..tapi hakikatnya aku rasa semua pos ...

rasanyalah. naik pangkat. tp rasanya antara surat2 yg dibawak tu surat artis. azean irdawaty kalau tak silap. so ada jgk artis tu ucap terima kasih. ni akak ingat2 gitu la. ke imaginasi akak x tau la.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
500 ratus jauh??!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
500JER?????? KEDEKUT PUNYE POS MALAYSIA...  
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Orix at 10-8-2017 07:58 PM

Haiyoo POS malaysia untung berbillion setahun, ko bg rm500 jah?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu posmen time puasa lah paling sibuk Tak menang tangan hantar kad Raya, la ni dah sendu...mak teh sendiri sekeping kad Raya pun Tak dapat tahun ini
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 10-8-2017 04:32 PM
Sebab viral tu yang dapat 500 klu tak viral ntah2 voucher KFC...

Kihkihkih.....pandai kau...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie replied at 10-8-2017 05:01 PM
dulu akak ingat masa akak kecik2 dulu .. ada news dlm suratkhabar ada sorang posmen accident jgk ..  ...

Lepas tu dia dpt naik pangkat kannm....boss dia dtg hosp melawat & bgtau nk naikkn pangkat sbb amanah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.. rezeki abg posmen ni.. yg lain2 yg mgkn alami bnda ni, hrp even xviral, dptla mcmni gak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
pittjie replied at 10-8-2017 07:17 PM
rasanyalah. naik pangkat. tp rasanya antara surat2 yg dibawak tu surat artis. azean irdawaty kalau ...

Yg tak blh lupa....org nk amik surat tu, dia tak bg....dia peluk surat tu wlupun dia cedera kannn....
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 09:58 PM | Show all posts
taik idung masin punya kapitalis  tamak  syed mokhtar bukhary
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 11:15 PM | Show all posts
buragazz replied at 10-8-2017 08:32 AM
Sebab viral tu yang dapat 500 klu tak viral ntah2 voucher KFC...

Adoilaa kelakar

Jadilah rm500 pon. Dari hanya dapat ucapan keep it up
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
buragazz: Sebab viral tu yang dapat 500 klu tak viral ntah2 voucher KFC...

Hahahaha! Adoilah!
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 11:28 PM | Show all posts
putehkundor replied at 10-8-2017 08:05 PM
Dulu posmen time puasa lah paling sibuk Tak menang tangan hantar kad Raya, la ni dah sendu...mak teh ...

Itu dulu mak teh.  La ni orang tak cetak kad hariraya dah.  Ucapan SHR semua dah pakai sms, wasap, insta, dll.  Lagi cepat sampai ucapannya.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052344s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list