JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1351
View
22
Reply

Kenapa Zaid Hina Dan Cakap Filem Malay Regiment "Bodoh"? - Rani Kulup

[Copy link]

Author: CARI-LTS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-8-2017 12:36 PM | Show all posts |Read mode



Artikel Oleh Vincent Loo | Video Oleh Tan Zhen Sheng | Suntingan Visual Oleh Angie Ling




Tahun lalu filem Tanda Putra mempamerkan unsur orang Cina yang memulakan tragedi 13 Mei,1969.


Pada tahun ini pula muncul filem Malay Regiment oleh Datuk Jurey Latiff Rosli yang menceritakan tentang pengorbanan askar Melayu melawan musuh negara iaitu pengganas komunis.


Dilaporkan filem yang bakal ditayangkan di pawagam bermula 31hb Ogos itu turut mengundang kritikan pelbagai pihak. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 01:38 PM | Show all posts
pendapat aku la... orang malaysia ni masih belum boleh lagi menghasilkan filem sejarah tak kira la pasal sejarah apa pasal for sure qualiti jalan ceritanya, propnya dan pelakonnya (adakala jenis kayu)

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Malay Regiment adalah tentera komando yg terbaik dan terunggul di dunia...levelnya 10 di atas SEAL , SAS ataupun Green Beret...apalagi jika dibandingkan komando indon yg pprt itu....

Mudah-mudahan Malay Regiment dapat merebut pulau Sumatra kembali kepangkuan umat suci mulua melayu ..,pewaris yg syah aras srwijaya dan emoire melaka...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
ni kes no plat DAP16 la ni..

iols rasa elok jauhkan la filem patriotik dgn propa ganda politik..kang x ramai yg nk tgk kata rakyat x patriotik..padahal ko x tau rakyat dh menyampah dgn politik kome yg tiada kesudahan..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 03:24 PM | Show all posts
aku rasa filem askar melayu paling best adalah darah perwira lakonan A.Galak dengan wira angkasa.. tu betul2 ada aura patriotik. filem2 baru tak feel la wei.... aiyoo boleh pulak filem patriotik nak main politik
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 03:40 PM | Show all posts
Pundek mana kata filem itu bodoh?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 06:10 PM | Show all posts
pembisikmaut replied at 10-8-2017 02:24 PM
Malay Regiment adalah tentera komando yg terbaik dan terunggul di dunia...levelnya 10 di atas SEAL ...

Malay Regiment to refer to RAMD, Rejimen Askar Melayu DiRaja. Bila masa lak RAMD ni jadi komando? Reti ke tak reti?...

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
pembisikmaut replied at 10-8-2017 02:24 PM
Malay Regiment adalah tentera komando yg terbaik dan terunggul di dunia...levelnya 10 di atas SEAL ...

Dan..indon pon bkn lg PENDATANG HARAM di bumi msia....
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
zidane_ziege replied at 10-8-2017 02:32 PM
ni kes no plat DAP16 la ni..

iols rasa elok jauhkan la filem patriotik dgn propa ganda politik..k ...

Apa masalahnya ngn plat tu?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 10-8-2017 06:53 PM
Apa masalahnya ngn plat tu?

dekat board filem ada ceritanya..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 04:23 PM | Show all posts
ally9970 replied at 10-8-2017 06:10 PM
Malay Regiment to refer to RAMD, Rejimen Askar Melayu DiRaja. Bila masa lak RAMD ni jadi komando?  ...

dia yindon..mana tau...indon biasalah ngiri banget...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 04:25 PM | Show all posts
jiwarasa replied at 10-8-2017 03:24 PM
aku rasa filem askar melayu paling best adalah darah perwira lakonan A.Galak dengan wira angkasa.. t ...

mana da filem "darah perwira"??
"Darah Satria"... da...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 05:12 PM | Show all posts
GERAK KHAS paling best semasa era A. galak...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Malay libtards pon bodoh juga tau
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2017 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
pembisikmaut replied at 10-8-2017 02:24 PM
Malay Regiment adalah tentera komando yg terbaik dan terunggul di dunia...levelnya 10 di atas SEAL ...

Patot nelayan cinak penceroboh kawasan laut malay pon lari cirit birit bila nampak comando elit ini
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2017 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
gede-bab replied at 11-8-2017 04:23 PM
dia yindon..mana tau...indon biasalah ngiri banget...

Apa nak ngirinembak orang kena beruk dan teruknye pesawat pejuaang ngebom pengganas kenanya pokok pisang  cakap ja besarrrr
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 04:54 PM | Show all posts
ajizrjp replied at 12-8-2017 03:36 PM
Apa nak ngirinembak orang kena beruk dan teruknye pesawat pejuaang ngebom pengganas kenanya pokok  ...

hahhahaha yindon ngiri...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 01:48 AM | Show all posts
!!!Betul Betul Senang Nak Menang!!!
=========================================

Duduk Rumah je,guna telepon bimbit dah boleh.
=========================================
wukong,tembak ikan ,slot game
semua ada kat sini...!!!
=========================================

Whatsapp 014-321 1145 SILA CLICK
https://api.whatsapp.com/send?phone=60143211145
www.luckystar118.weebly.com
=========================================

Online Transfer
Main  apa dpt apa,senang top up senang cuci
service 24jam.
=========================================
WELCOME BONUS ,DAILY BONUS, TOPUP BONUS
BAGI SEMUA MEMBER
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 05:08 AM | Show all posts
pilem ni agenda halus zionis versi mulayu .. paham2 lah siapa dia kan ...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 05:11 AM | Show all posts
Z77 replied at 10-8-2017 01:38 PM
pendapat aku la... orang malaysia ni masih belum boleh lagi menghasilkan filem sejarah tak kira la p ...

setuju, mulayu masih tongong dalam pembikinan filem perang, tu sebab takde satu pilem perang mulayu mampu masuk ke International film festival, not even shortlisted ... dari situ kita tau lah setakat mana stendet nya kan ...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.101608s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list