JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
2709
View
53
Reply

[Tempatan] (VIDEO) Takut Tak Laku, Betul Ke Laman Sosial Jadi Lubuk Cari Jodoh Sekarang?

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-7-2017 12:55 PM | Show all posts |Read mode

Artikel Oleh Myra Rozi | Video Oleh  Kelly Choong Ching Mun| Suntingan Visual Oleh Angie Ling l





Bila buka Facebook, ada sahaja rakan-rakan yang memuat naik gambar-gambar perkahwinan. Buka Instagram pula penuh dengan mereka yang tayang keletah anak-anak.


Bagi mereka yang masih belum mempunyai jodoh, perkara ini sedikit sebanyak mungkin menimbulkan perasaan tidak senang hati.


Akhirnya memilih untuk mencari kenalan sebanyak mungkin di alam maya. Terdesak sangat ke sampai nak cari jodoh pun melalui laman sosial? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 01:08 PM | Show all posts
sukatila...yg ko sebok apesal apa yg org buat kat social media
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebuk nak tahu pasal org. Pastu x suka dengki kutuk org tu. Fak org mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebuk nak tahu pasal org. Pastu x suka dengki kutuk org tu. Fak org mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 01:32 PM | Show all posts
majoriti kawan2 aku jumpa jodoh diorg kt socmed.

ada plak tu  kt fb laki bini orang add bekas kekasih masing2 kt fb, chat punye chat sampai cerai berai. uols rase????
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt porem ni pon ramai yg berjumoe jodoh kan...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 01:41 PM | Show all posts
bagi andartu, laman sosial lebih bagus la...ape2 pun, rujuk carta di bawah

28-34 tahun - andartu junior

35-39 tahun - andartu senior

40 tahun keatas - andartu forever
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 02:21 PM | Show all posts
Okay je cari jodoh n berkenalan kat socmed. Jimat duit abam nak kena beli munge, coklat, bear
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 02:21 PM | Show all posts
wah...andartu senior aku?

tak salah la nak kenal through social media tu namanya option.

aku xtau lak kt sini tmpt nak bertemu jodoh..

Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 02:23 PM | Show all posts
Edited by annehuda at 28-7-2017 02:25 PM
ifanonline replied at 28-7-2017 01:41 PM
bagi andartu, laman sosial lebih bagus la...ape2 pun, rujuk carta di bawah

28-34 tahun - andartu  ...

bagi ipanonline, porem cari lebihbagus la...ape2 pun, rujuk carta di bawah

bangang abadi - ipanonline

bangang sejati - ipanonline

bangang yang tidak boleh disembuhkan lagi - ipanonline
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman kegemilangan bbnu dlu dh gna dh pn laman  sosial kot2 sangkut jodoh...malangnya sangkut jd ex je ....

Dh msuk 30s x kuasa dh..been there done that gtu... so what andartu ke apa jnji x serabut
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 02:27 PM | Show all posts
annehuda replied at 28-7-2017 02:23 PM
bagi ipanonline, porem cari lebihbagus la...ape2 pun, rujuk carta di bawah

bangang abadi - ipan ...

apabila para andartu berkata-kata...

p/s: annehuda andartu kategori mane?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 02:29 PM | Show all posts
ifanonline replied at 28-7-2017 02:27 PM
apabila para andartu berkata-kata...

p/s: annehuda andartu kategori mane?

ipanonline kategori body cekeding mcm penagih dadah muka lagi pecah rumah dari tukang pecah rumah tahap IQ lagi taik dari lubang taik tapi bajet nak awek howwtt macam kendall jenner #PegiMamposKo
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Calm the effing titties guys!!  
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 28-7-2017 02:23 PM
bagi ipanonline, porem cari lebihbagus la...ape2 pun, rujuk carta di bawah

bangang abadi - ipan ...

sis cari tkde butang like ek..nk like 100x
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts


#mudahterhibur
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau muka x ensem tak cantik agak sukar nak cari jodoh guna socmed ni, lebih sesuai jumpa kenal berdepan terus je
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 03:24 PM | Show all posts
at least mereka berusaha...nak dapat jodoh mcam cara dalam drama tibitige @ filem tu memang tak leeee
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Haaa betul tu.
I pernah tgk ppuan2 desperado dgn hashtag #siscuba kt fb sbb dorg berkenan kt sorg mamat yg pandai main burung tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 03:48 PM | Show all posts
xda masalah pun tu sekadar medium je. lepas tu have to go through family etc cam biasa
tu usaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097197s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list