Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6103
View
126
Reply

Politik Dalam Keluarga - Sesama Adik Beradik

[Copy link]

Author: penmarker    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 30-7-2017 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
OsHiN_hOnEy replied at 28-7-2017 09:17 AM
Tengok jari jemari kita.on both hands.tak semua sama size. Walaupun dilahirkan dari rahim yg sama

...

Tq oshin.
Nasiblah skrg dia  dah duduk jauh.

Aku ingatkan dah tua2 ni dah tahu fikir dan boleh dibawa bincang. So skrg aku dah tahula.. dah tua pon tak reti ke nak bincang elok2.. hal family kan ada masa kena sepakat. Dah tahu dahla skrg ada org yg suka one man show..so aku akan teruskan buat xtahu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 01:57 PM | Show all posts
penmarker replied at 30-7-2017 02:00 AM
Dulu2 masa zaman budak2 dia ni study tak berapa. Tapi xde pon family aku yg hina dia apa lagi seda ...

Masalah biasa org pompuan

bkn takat dlm family dlm ofiz ke mana2
pun sama

sesama depa pun plastik jer

busuk hati phd tinggi..nak berlawan je

bersaing je idop nye..tudung aku lg

cantik mahal bagai etc

tu psl lobang kubor dlm

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 03:03 PM | Show all posts
tagas replied at 30-7-2017 01:57 PM
Masalah biasa org pompuan

bkn takat dlm family dlm ofiz ke mana2

Kalau manak Yang buat posting nada hang nee buragass...confirm ramai Datin Datin dalam board nee akan sentap...tapi nasib baik hang Yang buat...

I loiked......


Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 03:14 PM | Show all posts
maaanakautauuu replied at 30-7-2017 03:03 PM
Kalau manak Yang buat posting nada hang nee buragass...confirm ramai Datin Datin dalam board nee a ...

Terajang kan ajer stok2 gituh
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 03:31 PM | Show all posts
tagas replied at 30-7-2017 03:14 PM
Terajang kan ajer stok2 gituh

Jika kaum lelaki tuh kita Tawan mereka dgn mata mereka..

kaum Wanita nee Kita Tak boleh gunakan kekerasan macam tuh buragas...tapi kita Tawan mereka melalui hati mereka....

Sebab tuh manak nee menjadik jejaka idamkan sekelian kaum hawau dalam board nee......

Hang caya Tak????




Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 03:35 PM | Show all posts
maaanakautauuu replied at 30-7-2017 03:31 PM
Jika kaum lelaki tuh kita Tawan mereka dgn mata mereka..

kaum Wanita nee Kita Tak boleh gunakan ...

Tak koser nak melayan jenis betina2 gituh

lain la kalo stok2 hanah delicios

ape saje kan ku turutkan gituh
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 03:40 PM | Show all posts
tagas replied at 30-7-2017 03:35 PM
Tak koser nak melayan jenis betina2 gituh

lain la kalo stok2 hanah delicios

Memang tak Salah manak kasi hang title BURAGAS Kan, Kan???


Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 04:05 PM | Show all posts
rospinki replied at 28-7-2017 04:20 PM
Thanks Sarah..kak ros dh biasa sorg2..masa arwah mak ada dulu kak ros takle nk berpaling dari mere ...

Mendung dalam sinar matamu
Kenangan duka masa lalu, kepasrahan.......

Tak ku hiraukan panas mentari lagi,
Demi cinta ku rela menanti
Takkan goyah walau badaikan melanda
Seribu tahun ku tetap Setia.

LUpakanlah luka mu Yang silam
Hulur tangan mu sambut kasih ku
Mari bersama Kita melangkah, membina cinta abadi.......





Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
maaanakautauuu replied at 30-7-2017 04:05 PM
Mendung dalam sinar matamu
Kenangan duka masa lalu, kepasrahan.......




Nak tuju lagu kt sapa?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 04:26 PM | Show all posts

Tak pernah ku menduga
Gelora jiwa sesal didada

Aku jatuh dan aku merindu tanpa kepastian
Bagaimanakah nantinya, aku dapat meyakinkan

Rasa cintaku dihatiku, hanya lah untuk mu kekasih ku.










P.S..please don't Dah geharu cendana pulak, boleh Tak????

Huh.........

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
maaanakautauuu replied at 30-7-2017 04:26 PM
Tak pernah ku menduga
Gelora jiwa sesal didada




.. hang takyahla nk drama..ckp je hang rindu kt sidia yg merajuk tu..nti robin tolong pujukkan utk manak.

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Hoih rosak thread ni sambung thread borak nun
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kuzaime at 30-7-2017 08:05 PM

Bertabah ajelah TT..adik beradik aku sndiri prangai masing2 alhamdulillah masih trkawal..tp masuk adik beradik ipar sorang 1 perangai..tambah buat buruk keadaan mak/pak mertua pun mcm jenis menangkan sebelah pihak aje..berbelas tahun aku try sabar n cuba layankan aje..adat jadi menantu kan.. Tp aku ni cuma manusia biasa..ada tahap2nya yg aku x bole nak terima n telan aje apa yg dorang buat..last2 raya tahun ni 1st time rekod aku x balik pun umah mak mertua..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2017 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kuzaime replied at 30-7-2017 08:00 PM
Bertabah ajelah TT..adik beradik aku sndiri prangai masing2 alhamdulillah masih trkawal..tp masuk ad ...

Aku dah 2 tahun x balik raya.ni rumah parents sendiri.
Ada 5 ke 6 buln lepas jumpa kejap tu pon berdesing2 dah telinga. Tp aku malas nk gaduh2...
Aku cr masa balik yg xsama..
Walau aku rindu kt ank buah aku tu..
Tahan jelah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2017 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by penmarker at 30-7-2017 08:26 PM
tagas replied at 30-7-2017 01:57 PM
Masalah biasa org pompuan

bkn takat dlm family dlm ofiz ke mana2


Betulla sangat..
Nasib opis aku ni ramai lelaki..less drama...
Pada aku suami tu kena la tegur2 bini. Tpi bila suami pon sama je 2x5..hurm..

Sebenarnya dorg dah gaduh ngan parents blah suami. Sbb bpk dia tegur la dorg ni suka sgt menunjuk2... bini jangan over2 sgt ...sampi gtu skali..(sebenarnya bapak laki tu jeles la anknya asyik mewahkan bini.bininya tu xkeje pulak) walu aku mmg xngam dgn family blah ipar aku tu sbb bapak n mak dia mmg mulut laser jugak. Suka hina n pndang rendah kt org n tgk org dtg pki kereta apa segala.. n yg dorg ckp tu betul walau sebenarnya dorg sakit hati. Disbbkn suka sgt nk menunjuk sampi family dia igt ank dorg tu asyik bagi duit kt family ktorg..padahal hello..parents aku tu 2 2 pencen ok.. n adik beradik ktorg semua kerja selalu bg duit termasuk aku.. Dia igt ank dia tu je pangkt besar..  nmpk tak peramgai ni dtg dr mn. N sedara aku tu betapa Allah letakkn dia jumpa jodoh perangai serupa pulak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kuzaime at 30-7-2017 09:30 PM
penmarker replied at 30-7-2017 08:16 PM
Aku dah 2 tahun x balik raya.ni rumah parents sendiri.
Ada 5 ke 6 buln lepas jumpa kejap tu pon  ...


Sedih kan bila jadi mcm ni.. mak pak mertua smpai ke mati aku ttp hormat sbb org tua..yg x tahan ada ipar n biras mulut hansuang suka cocok kat org tua tu mcm2..x taulah apa yg depa sakit hati sgt..padahal aku x brcampur pun ngan dorang..sblm ni kot jmpa pun adalah sekali dua aje trmasuk masa raya..
Skrg ni betul2 dah habis limit aku bersabar..jln paling baik aku pilih takat ni biarlah aku anak beranak buat aje hal sendiri..
Nak pi umah mertua hari lain pun mmg payah jugak sbb ada ipar yg duduk sekali kt umah tu..nak x nak nnti akan bertembung jugak..drpd masing2 masam muka @ mulut nak sindir2 lg baik x pi langsung..
Laki aku pun bnyk Kali aku bgtau..kalau dia nk pi tgk mak,pak n adik bradik dia, pegilah..tp jgn nk bawak aku n anak2 skali..
Pesen dorang lain mcm sikit..mulut x bertapis, kang smua nak citer ngan anak2 aku.. Elok2 anak2 x tau prangai buruk dorang, habis smua tau nnti.. Ni pun anak kdg tnya jugak awat raya thn ni x balik umah atok nenek belah Sana, aku Ckp aje ada hal org2 tua sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Trtanya2 mcmn dgn adk bradik pn blh ada perasaan dengki, tak suka or benci?

sy 10 org adk bradik..mmg kdg ada jg rsa xpuas ht ssama adk bradik tp stkt tu jela xmlarat kemana2..ipar duai pn ramai n of coz ada ja yg tak kena dhati tp layan dlm hati ja depan2 smua ok jah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2017 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
mahalnya replied at 30-7-2017 10:33 PM
Trtanya2 mcmn dgn adk bradik pn blh ada perasaan dengki, tak suka or benci?

sy 10 org adk bradik. ...

Depan2 mmg nampak mcm ok..tapi blkg2 ada cucuk sana sini u. Tu yg bahaya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2017 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
kuzaime replied at 30-7-2017 09:25 PM
Sedih kan bila jadi mcm ni.. mak pak mertua smpai ke mati aku ttp hormat sbb org tua..yg x tah ...

Kan..last2 yg kita boleh buat beralah jelah..

Aku xnakla kata kifarah ke apa bila di gaduh ngan mertua sbb mertuanya tu pon perangai semacam gakla. tapi last2 hurm.. skrg ni mmglah dorg tgh gaduh ngan mertua n ipar duai dia.... blah mertua aku alhamdulillahla setakat ni.. nasibla..kalu x. Mmg aku bawak diri jelah..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2017 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
maaanakautauuu replied at 30-7-2017 03:03 PM
Kalau manak Yang buat posting nada hang nee buragass...confirm ramai Datin Datin dalam board nee a ...

Dalam ni datin datin, kalau kat luar, datuk pun ada yang sikap macam tu juga. Hihihi... takkan tak pernah kenal?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
3.705512s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list