Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6744
View
239
Reply

Mertua desak suami menceraikan aku ketika sedang mengandung..

 Close [Copy link]

Author: teha86    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-7-2017 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
teha86 replied at 25-7-2017 07:37 PM
terima kasih semua sebab bagi sokongan ...yes...sekarang aku memang tak kuat...aku banyak diamkan di ...

Mil u Ni mcm mil dlm drama abdainya takdir tu je..dahla nick u sama ngan nama menantu drama tu, teha..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Teha, ni bkn teha cita andai itu takdirku kn yg bodo piang xmo bercerai even laki pukul bgai nk mampuss.. teha ni realiti.. suami awk dh dayus tu.. biarlah bercerai, mmg xboleh tp teringat kes nira danish ng jejai, kn diceraikan tika ngandung.. edah abis bile awk beranak.. boleh je cerai tehaa oi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2017 08:40 PM | Show all posts
singlemum_4 replied at 25-7-2017 08:21 PM
Banyakkan bersabar teha...awk tgh mengandung takut terjejas kandungan awk.buat masa ni awk tak per ...

aku sekarang mmg dah xcari suami aku lagi.. even aku hantar anak sekolah pun..aku sanggup pusing jauh asalkan xlalu depan rumah kitorang.. perit..sakit bila tgk rumah tu dah xde keceriaan..mmg tiap kali solat..airmata ni da mcm air empangan pecah..aku dah xmampu nak harung dugaan mcm ni..aku just mintak Allah bg jalan keluar untuk aku..aku tau suami aku baik..tapi disebab kan hasutan mak dia lagi kuat..aku xmampu nak buat ape..aku kalah kat situ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2017 08:42 PM | Show all posts
sheqim replied at 25-7-2017 08:38 PM
Teha, ni bkn teha cita andai itu takdirku kn yg bodo piang xmo bercerai even laki pukul bgai nk mamp ...

dah pegi pun pejabat agama.. last week..tapi diorang xkan jalankan ape2 penceraian semasa isteri mengandung...aku smpai suruh suami pegang perut aku..rase budak tu dalam perut..sampai hati nak ceraikan aku sebb nak penuhi keinginan keluarga dia..kalo bole bercerai..mungkin dah dari hari tu dia filekan cerai kat aku..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2017 08:44 PM | Show all posts
becir replied at 25-7-2017 08:24 PM
Mil u Ni mcm mil dlm drama abdainya takdir tu je..dahla nick u sama ngan nama menantu drama tu, te ...

hahahaha...tulaa kan... tapi ni bukan teha andainya takdir...ni mmg reality berlaku..hahha
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
teha86 replied at 25-7-2017 08:42 PM
dah pegi pun pejabat agama.. last week..tapi diorang xkan jalankan ape2 penceraian semasa isteri m ...

Sian awk teha, bersabarlah je mampu sy katekan.. tapi jgn stress2 sian bby tu.. hmm tapi bg sy, kalu suami di side kite, boleh lg nk bertahan, tapi suami cam lalang.. baik korang bercerai jelah.. mmg kejam bunyinya.. tapi kalu penceraian dpt menyelesaikan segala permasalahan..

Semoga awk kuat! Bykkan berdoa teha
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 09:33 PM | Show all posts
Assalammu'alaikum teha,

http://hisham79.blogspot.my/2012 ... an-ibu-sendiri.html

Tunjukkan artikel ni pada suami.   Harap2 dia sedar.   
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by penmerah at 25-7-2017 09:41 PM

Dari penceritaan kau mmg nmpklah mak mertua tak suka
Tapi yg silap paling besar adalah suami kau
Kau pun ADA tulis suami suka ngadu kat mak
Dia ngadu pasal APA?
APA benda2 yg suami x puas hati kat kau sampai ngadu kat mak dia?
Dalam hal ini aku salahkan suami. APA barang dah kawin nak beranak pun sume nk ngadu ngan mak?. Laki kau umur 30an Ka 3  tahun?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
teha86 replied at 25-7-2017 08:40 PM
aku sekarang mmg dah xcari suami aku lagi.. even aku hantar anak sekolah pun..aku sanggup pusing j ...


Kau kata Laki kau baik?
Kalau dia baik takdenya dia buat kau mcm ni
Hasutan mak mertua Tu mmg besar pengaruhnya ya tapi kalau Laki firm.... Dia tau bezakan mana betul mana Salah

Kau tenang2kan diri
Yg penting sekarang kebajikan kau Dan anak2
Lps beranak nti pandai2lah Bina kehidupan okey
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 09:59 PM | Show all posts
teha86 replied at 25-7-2017 07:37 PM
terima kasih semua sebab bagi sokongan ...yes...sekarang aku memang tak kuat...aku banyak diamkan di ...

ALlah itu lebih besar dari mak mentua you.

jauhi dari manusia yg negative, be with positive people.

kuatlkan diri , dalaman pemikiran

common rasulullah saw dah ada as benchmark.


tak pe

u focus depan mata , letakkan Allah dlaam hati
fokus you
walak u kalau nak jaga family  suami, anak anaka
quran solat

pencerca itu bukan menentukan hiduo, ajal , rezeki untung nasib

focus dunia and akhirat..

focus...ke depan.

do what is best for you right now.

quran solat malam ( intakan diri i jugak , sebba i pun lupa jugak )
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 10:03 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 25-7-2017 09:59 PM
ALlah itu lebih besar dari mak mentua you.

jauhi dari manusia yg negative, be with positive peo ...

Puan Dah bersuami????


Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 10:04 PM | Show all posts
penmerah replied at 25-7-2017 09:45 PM
Kau kata Laki kau baik?
Kalau dia baik takdenya dia buat kau mcm ni
Hasutan mak mertua Tu mmg  ...

Hang mungkin boleh share macam mana hang can be sooooo protective of your "kids" pen???




Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Joannalee at 25-7-2017 10:16 PM

Kesian tt dugaan yg ber
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 10:07 PM | Show all posts

Ummi boleh buatkan air jampi Kah ummi???? ..rasanya dalam kes TT nee..laki Dia Dah Kira kes darurat...nak  kena mandi dgn air jampi serta 7 jenis Bunga...baca baca articles Nee memang tak boleh hadam



Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 10:09 PM | Show all posts
singlemum_4 replied at 25-7-2017 08:21 PM
Banyakkan bersabar teha...awk tgh mengandung takut terjejas kandungan awk.buat masa ni awk tak per ...

Nasihat dari insan Yang Maruah sendirik at bottom rock




Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 10:11 PM | Show all posts
mommymonster82 replied at 25-7-2017 06:14 PM
Sedih dan tak terkata bila baca cerita ni..

Why perempuan suka sakiti perempuan lain dan why lela ...

Kat forum Nee pun ramai Kan Mommy??? Pompuan sakiti hati pompuan lain????


Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Joannalee at 25-7-2017 10:18 PM
teha86 replied at 25-7-2017 08:42 PM
dah pegi pun pejabat agama.. last week..tapi diorang xkan jalankan ape2 penceraian semasa isteri m ...


Terkesankah die dgn memegang perut tt? Sedih x muka die atau xde perasaan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Joannalee replied at 25-7-2017 10:17 PM
Terkesankah die dgn memegang perut tt? Sedih x muka die atau xde perasaan?

     knp asyik sekerat2
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Td aku bace sekerat
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
ko ni baik sangat ni, sebab tu mil ko berani pijak kepala. hormat mil,sayangi mil tapi kalo anak ko dalam bahaya, ko kene bertindak iya

sila report jabatan agama kata ada org bersekedudukan kat sekian2 alamat.
ambush larrr hah kau pastu malu satu keturunan

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098730s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list