Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16502
View
489
Reply

~Dilema bekas Ibu Tunggal, hidup lebih sengsara~

[Copy link]

Author: Lelafalak       Show all posts   Read mode

Post time 24-7-2017 10:10 AM | Show all posts
akak, aku kahwin takde la lama kak
baru 4thn
kami suami isteri pun dok asing2
husband dok rumah parents dia sbb keje sana
aku ada rumah sewa kat sini, tp kdg2 aku dok rumah parents aku
salah satu sebab aku taknak dok dgn husband sbb rumah family dia ramai sangat
dari anak menantu, ipar duai, cucu cicit pun dok serumah kak
so sangguplah kami dok berjauhan nak masuk 2thn dah
dapat sediakan kediaman yg proper tok kami anak beranak baru aku dok sekali

kalau dah suami akak berpendapat cenggitu
nak jugak dok situ sampaikan sanggup tidur di bilik berpisah langsir je
camne plak nak buat anak kak

yg jadi mangsa, anak2 yg masih kecil
kesian dorang kak
kalau anak2 bersama lain cite
ni anak2 akak sahaja
dorang mesti mengharapkan akak back up dorang sbb akak ibu dorang
apa lah nak di harapkan pada bapak tiri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:11 AM | Show all posts
sebu1 replied at 24-7-2017 10:01 AM
Nk zuriat dari dia sedangkan dia sendiri x bg2 kamu zuriat.  Esok.ade anak dari benih dia mau mrk  ...

Banyak spelling...just straight forward dgn TT...hang rasa ber dasar kan pada pandangan hang ....simpan laki macam Nee atau ceraikan????....jangan wast current ber puisi bermadah sokmo..... kasi TT semakin kusut kepalanya....

So your final take????


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2017 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 24-7-2017 09:54 AM
Abang sepupu, kakak angkat, adik ipar, pak mertua & TT semua berebut duduk serumah.
Sebab apa ya? M ...

Ye sy setuju dgn pendpt awk.. Sy rasa jga ade perebutan harta bila semua berebut2 utk memiliki ht mertua...masa mula2 msk keluarga ni sy terkejut dan bole terima sbb keluarga sy semua berdikari sendiri...
Sy pula xnk tahu psl harta mertua sy x hadap lgsg bkn ckp besar pada sy Kita sebagai ank sepatutnya yg memberi bkn mengambil hak org tua.. Kena usaha CR harta sendiri..sy sendiri sudah ade 2 bijik rumah sewa.. Rumah teres dan umah flat yg sy jaga utk kesenangn ank2 nnti... Suami x tahu sy ade rumah flat dia hnya tahu berkenaan umah teres shj...
Sy smpi tahap ckp dgn suami awk bglah semua bahagian harta awk dkt adik beradik awk biar diaorg puas hati...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:13 AM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 24-7-2017 10:10 AM
akak, aku kahwin takde la lama kak
baru 4thn
kami suami isteri pun dok asing2

So you think TT should remain being a Wife to this kind of hubby...atau mintak cerai atau cerai Kan lakinya??? Jadi janda buat kali kedua????

Hang story morey berjilidjilid....gets TT no where....


Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:14 AM | Show all posts
maannnakautauu replied at 24-7-2017 10:07 AM
Bagus very straight forward...cerai Kan laki


straight forward jer..citer byk buang masa.

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:16 AM | Show all posts
Lelafalak replied at 24-7-2017 10:12 AM
Ye sy setuju dgn pendpt awk.. Sy rasa jga ade perebutan harta bila semua berebut2 utk memiliki ht  ...

Bila nak cerai Kan laki????....pertimbangan antara hang cerai Kan Dia...get it over and done with.....move on ....atau hang lebih suka  continue bukak aib dia.......malaikat continue update dosa hang...

How????

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
maannnakautauu replied at 24-7-2017 10:11 AM
Banyak spelling...just straight forward dgn TT...hang rasa ber dasar kan pada pandangan hang ....s ...

Aku cerewet memilih lelaki.  Kalau aku jd tt aku pikir anak2 plg utame dlm hidup aku.  Dia x mo hidup asing dgn family dia.  X nk duk rumah lain. Aku xkan kawin dari awal lagi.  Sb yg duk satu rumah mak bape dia tu ramai.  Boleh tt sanggup.  

Tt ni dah terlajak kawin.  Dari cerite dia dia sygkan laki.  Mcm x pikir perasaan anak dan sanggup ikut kata laki. Acu kamu bace blk.  Dia kata dia nk pindah tp laki dia x mo acane? .

Tt kamu kene tegas dan bincang dgn laki kamu. Rumah tangga sendiri patut didiami laki bini dan anak2 je bukan campur ramai org. Kalau dah temui jln buntu make pikirle sendiri.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:18 AM | Show all posts
rospinki replied at 24-7-2017 10:14 AM
straight forward jer..citer byk buang masa.

Citer Panjang kalau pahala ber tambah takpa jugak..Nee kumpul dosa Kering..Bukan sahaja bukak Pekong aib laki...tapi keturunan laki.....
Kan???

Inilah masyarakat kita.....






Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:20 AM | Show all posts
sebu1 replied at 24-7-2017 10:17 AM
Aku cerewet memilih lelaki.  Kalau aku jd tt aku pikir anak2 plg utame dlm hidup aku.  Dia x mo hi ...

Hang ingat nak pilih suami dayus untuk BERI redho isterinya siyalllkimakk kan orang senang Kah???

So masuk akal ler kalau hang kata hang cerewet pilih laki....Kan????





Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:22 AM | Show all posts
chinta89 replied at 23-7-2017 02:29 PM
iols jua berpahaman mcm uols..

Mesti sama mazhab kan???


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2017 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikutkn hati mmg x selesa tinggal disini... Krn suami sy korbankn.. Nk masuk bilik air tunggu giliran.. Dan sy bertudung 24 jam.. Tido je x pki tudung..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:24 AM | Show all posts
maannnakautauu replied at 24-7-2017 10:18 AM
Citer Panjang kalau pahala ber tambah takpa jugak..Nee kumpul dosa Kering..Bukan sahaja bukak Peko ...

tt tengah dilema dgn konflik dia..citer dia kt sini utk cari pendapat nk setel.
bgi aku byk sgt watak2 yg tk penting interfere lepas kawen ngan jantan tu..anak2 adalah harta yg paling berharga dia patut jaga dari jantan dgn family ngan bapak metua dia yg pprt. byk lagi dia kena belajar dlm hidup..mebi dia tk pikir panjang masa nk kawen. ceraikan ajer laki tu. satu sen tak guna.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Lelafalak replied at 24-7-2017 10:23 AM
Ikutkn hati mmg x selesa tinggal disini... Krn suami sy korbankn.. Nk masuk bilik air tunggu giliran ...

Kalau kamu ajak juge bertegas ajak dia pindah ape jawapan dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2017 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
sabar_sabariah replied at 24-7-2017 10:10 AM
akak, aku kahwin takde la lama kak
baru 4thn
kami suami isteri pun dok asing2

Bilik ada pintu.. Cuma ruang tamu saya dan mertua dipisahkn dgn langsir...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:29 AM | Show all posts
rospinki replied at 24-7-2017 10:24 AM
tt tengah dilema dgn konflik dia..citer dia kt sini utk cari pendapat nk setel.
bgi aku byk sgt w ...

Yang tanggung dia....Yang mintak pendapat Bukan dapat rasa apa Yang Dia rasa Kan???

Cerai tuh halal...bukak aib laki sendirik dan keturunannya bukankah berdosa????

So kenapa Jalan dosa Yang di Pilih????


Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:30 AM | Show all posts
Lelafalak replied at 24-7-2017 10:26 AM
Bilik ada pintu.. Cuma ruang tamu saya dan mertua dipisahkn dgn langsir...

Bila nak cerai Kan laki????



Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:31 AM | Show all posts
sebu1 replied at 24-7-2017 10:24 AM
Kalau kamu ajak juge bertegas ajak dia pindah ape jawapan dia

Kalau TT Dah sangap...hang jangan tanya soklan sangap lagik boleh kah sebu???


Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:34 AM | Show all posts
Lelafalak replied at 24-7-2017 10:23 AM
Ikutkn hati mmg x selesa tinggal disini... Krn suami sy korbankn.. Nk masuk bilik air tunggu giliran ...

Kalau dah bertekad nak berkorban utk laki...hang telan ler sendirik..nak sampai bukak tred terus terusan bukak aib laki.....Kakak hang punya laki Yang ajar hang Kah????




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2017 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
sebu1 replied at 24-7-2017 10:01 AM
Nk zuriat dari dia sedangkan dia sendiri x bg2 kamu zuriat.  Esok.ade anak dari benih dia mau mrk  ...

Sy mmg x setuju dgn kata2 mertua.. Sbb sekrg klu ada ank berbelas2 org pn x semestinya mendoakn ibubapa..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:38 AM | Show all posts
Lelafalak replied at 24-7-2017 10:37 AM
Sy mmg x setuju dgn kata2 mertua.. Sbb sekrg klu ada ank berbelas2 org pn x semestinya mendoakn ib ...

So have you set yourself a timeline bila nak cerai Kan laki???? Terus bukak aib laki dan keturunan nya disini...apa hasil hang dapat????


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.169194s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list